به گزارش ایسنا، محمدطیب صحرایی امروز(۱۰ تیر) در نشست خبری، با اشاره به فراز و نشیب هایی که مردم کرمانشاه طی دهه های گذشته پشت سرگذاشته اند، اظهار کرد: مردم این استان طی ۴۴ سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی فراز و فرودهای زیادی را پشت سر گذاشتهاند.
وی ادامه داد: طی این چهار دهه مردم کرمانشاه مجموعه تحولاتی خوشایند و ناخوشایند را دیده و تجربه کرده اند که روی زندگی آنها تاثیر گذاشته است.
استاندار کرمانشاه با بیان اینکه همه این تحولات جزیی از شناسنامه تاریخی مردم کرمانشاه است، افزود: با ارجاع به این گذشته و آنچه که داشتهایم و شرایط فعلی استان، می توانیم رویکردهایی را پیش روی توسعه استان ترسیم کنیم.
وی خاطرنشان کرد: در یک رویکرد تاریک و تلخ می توان به کرمانشاه به عنوان استانی با یکسری ویژگی های ناراحت کننده نگاه و آن را معرفی کرد و در رویکرد دیگر می شود از این واقعیت ها فاصله بگیریم و تصویری ذهنی و غیرواقعی از استان ارائه دهیم که اقناع کننده نباشد که البته هر دوی این رویکردها مورد قبول نیست.
استاندار کرمانشاه به رویکرد سومی که می تواند کرمانشاه را در مسیر توسعه قرار دهد اشاره کرد و گفت: در این رویکرد در کنار مشکلات و مسائل زیادی که در استان با آن مواجه هستیم، با نگاهی واقع بینانه ظرفیتها و فرصت های آن دیده میشود و باید غنیمت شمرده شود.
وی ادامه داد: ما متناسب با رویکردی که انتخاب می کنیم آینده استان خود را می سازیم، بنابراین با یک رویکرد منصفانه و واقع گرایانه می توانیم در این مسیر گام برداریم.
صحرایی گفت: پس از اینکه ظرفیت های استان را شناسایی کردیم، باید از نیروهای دلسوز برای تحقق اهدافمان استفاده کنیم و در این راه معتقدم کرمانشاه باید به دست کرمانشاهیان ساخته شود که البته این به معنای نگاه قوم گرایانه نیست.
وی تصریح کرد: باور داریم که ما مردم کرمانشاه می توانیم براساس آنچه که داشته ایم و آنچه که داریم، یک حرکت شتابنده را برای استان تعریف کنیم.
ظرفیت های مهم استان کرمانشاه را شناسایی کرده ایم
استاندار کرمانشاه شرط حرکت برای رسیدن به یک سرنوشت بهتر در استان را اقدامات عالمانه و مجاهدانه دانست و افزود: باید عالمانه شرایط و ظرفیت های خود را بشناسیم، درک کنیم و مسیر آن را طراحی کنیم و در ادامه برای رسیدن به آن مجدانه و مجاهدانه تلاش کنیم.
وی گفت: برای رسیدن به یک خط مشی عالمانه، پنج مرجع تصمیم ساز را پیش روی خود قرار دادیم که شامل مصوبات سفر مقام معظم رهبری، مصوبات سفر رییس جمهور به استان، برنامه و بودجه سال ۱۴۰۱، برنامه و بودجه ۱۴۰۲ و سوالات ۱۰ گانهای است که از مدیران کل دستگاه های اجرایی پرسیده ایم.
صحرایی یادآورشد: از مجموع نتایجی که از بررسی و مطالعات روی این پنج مرجع داشتیم به این نتیجه رسیدیم که باید روی تقویت حوزه هایی همچون صنایع، کشاورزی و ملحقات آن، منابع طبیعی، مرز، معادن و ...کار کنیم.
وی اضافه کرد: در این مطالعات یک ویژگی مهم دیگر هم بدست آمد که مقام معظم رهبری هم در سفر به استان روی آن تاکید داشته اند که آن موضوع گردشگری است.
استاندار کرمانشاه با تاکید براینکه گردشگری یکی از ظرفیت های خوب استان است، افزود: توجه بیشتر و بهتر به میراث فرهنگی و گردشگری نمونه ای از مدیریت عالمانه در استان خواهد بود.
وی تاکید کرد: وقتی با یک نگاه عالمانه ظرفیت های استان را شناختیم و به یک جمع بندی در مورد آنها رسیدیم، با یک حرکت مجاهدانه برای تحقق آنها قدم بر می داریم.
تخصیص ۲۵۰۰ میلیارد تومان از اعتبارات سفر رئیس جمهور به کرمانشاه
استاندار کرمانشاه با بیان اینکه طی ماه های گذشته با همین رویکرد اتفاقات خوبی در استان رخ داده، گفت: حدود شش ماه پیش که به استان آمدم، از مجموع یازده هزار میلیارد تومان اعتبار مقرر سفر رییس جمهور به استان تنها حدود ۸۹ میلیارد تومان تخصیص یافته بود که تقریبا هیچ بود، با این حال با یک نگاه عالمانه و حرکت مجاهدانه طی این مدت بیش از ۲۵۰۰ میلیارد تومان تخصیص یافته که حدود ۳۰ برابر قبل است. نزدیک به همین رقم هم در حال نهایی شدن است.
وی تاکید کرد: امیدواریم مصوبات سفر اول را در استان به نتایجی برسانیم تا در سفر دوم یک پله بالاتر رفته و مطالبات جدیدی را مطرح کنیم.
تخصیص ۱۰۰ درصدی زمین مورد نیاز مسکن ملی در استان
صحرایی خاطرنشان کرد: همچنین برای گام نخست طرح نهضت ملی مسکن که همان جانمایی و تخصیص زمین است، تا حدود شش ماه پیش تنها ۱۰ درصد از زمین مورد نیاز اجرای طرح تخصیص پیدا کرده بود، به این معنا که از ۳۰۰۰ هکتار زمین مورد نیاز برای اجرای این پروژه فقط حدود ۳۰۰ هکتار آماده سازی شده بود که با پیگیری های انجام شده در حال حاضر این ظرفیت بصورت ۱۰۰ درصدی محقق شده است.
وی یادآورشد: مجموعه ۵۴۰۰ واحدی در زمان یکی از وزیران سابق راه و شهرسازی در کرمانشاه کلنگ زنی شده و در فاصله کمی متوقف مانده بود که با پیگیری های مکرر، درخواست هایی داشتیم و بررسی های کارشناسی شد؛ در نهایت حدود دو هفته پیش توافق راهگشایی برای آنها امضا کردیم تا دوباره وارد فاز عملیاتی شوند.
کرمانشاه با کار کارمندی پیشرفت نمی کند
به گزارش ایسنا، استاندار کرمانشاه در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه کرمانشاه می تواند در مسیر رشد و توسعه قرار گیرد، افزود: معتقدم قرار گرفتن در این مسیر با کار کارمندی پیش نمی رود، بلکه به مدیرانی با روحیه جهادی نیاز داریم و از طرف دیگری باید هم در بین مدیران و هم در بین مردم و بویژه جوانان فرهنگ کار نهادینه شود.
وی ادامه داد: طی شش ماهی که در استان خدمت کرده ام، تلاش داشته ام تا رقیب هیچ کس نباشیم و از هرکس که ظرفیت ها را در چارچوب های قانونی برای کرمانشاه بیاورد، استقبال می کنیم.
صحرایی در ادامه اعلام کرد: نتیجه این همراهی ها باعث شده تا کرمانشاه در سه ماهه اول امسال در بحث اشتغالزایی رتبه چهار کشور را کسب کند و به نظر می رسد که این اعداد و ارقام روز به روز بیشتر می شود.
تغییر همه مدیران در دستورکار نیست
وی در ادامه در پاسخ به سوالی در خصوص تاخیر در بحث تغییرات مدیریتی در سطح استان هم گفت: تغییر همه مدیران در دستور کار نیست و از طرفی معتقدیم که ظرفیت مدیریتی استان نباید به یک باره یک تغییر سنگین داشته باشد.
استاندار کرمانشاه خاطرنشان کرد: با این وجود، ارزیابی مدیران درحال انجام است و مدیرانی که کارایی لازم را نداشته باشند، در راستای بهبود وضعیت مدیریتی استان تغییر خواهند کرد.
وی در ادامه در پاسخ به سوالی در خصوص وضعیت گردشگری کرمانشاه و عدم تعیین تکلیف مدیریت آن هم گفت: در حال بررسی و ارزیابی در خصوص مدیرکل این این حوزه هستیم و ظرف چند روز آینده پس از انجام جمع بندی ها، مدیریت میراث فرهنگی استان تعیین تکلیف خواهد شد.
صحرایی به مشکلات حوزه گردشگری استان و عقب ماندگی های آن هم اشاره کرد و افزود: اگر منتظر باشیم که یک قهرمان بیاید و یک شبه کرمانشاه را به اصفهان تبدیل کند، کاری شدنی نیست، بلکه باید با استفاده از ظرفیت های استان به تدریج در این مسیر پیش برویم.
شرایط فعلی شهر کرمانشاه رضایت بخش نیست
وی در ادامه در پاسخ به سوالی در خصوص عملکرد شهرداری کرمانشاه بویژه در موضوع پروژه تقاطع میدان سپاه هم گفت: شرایط کنونی این نقطه از شهر برای من هم ناخوشایند است. تقویمی که شهرداری برای اتمام این پروژه گذاشته بود به موقع اجرایی نشد. چند هفته پیش جلساتی را در خصوص مسائل شهر و از جمله این پروژه با شورا و شهرداری داشتیم و پیگیری کردیم. ظرف ۱۰ روز آینده این نشست دوباره برگزار خواهد شد و باز پیگیری خواهیم داشت.
استاندار کرمانشاه تاکید کرد: شرایط فعلی شهر کرمانشاه برای ما رضایت بخش نیست و از مجموعه مدیریت شهری و شهرداری بیشتر از این توقع داریم. برای برخی از پروژه های بزرگ دیگر شهر مانند قطار شهری تامین اعتبار آنها به تاخیر افتاده بود که در این زمینه تلاش ها و پیگیری هایی داشته ایم.
وی یکی از مشکلات شهری کرمانشاه را نبود مراکز تفریحی همچون شهربازی و تله کابین عنوان کرد و افزود: تا چند دهه پیش در شهر کرمانشاه دو شهربازی داشتیم، اما اکنون هیچ شهربازی نداریم، در این راستا با چهار تا پنج سرمایه گذار رایزنی هایی داشته ایم که امیدواریم در کوتاه مدت به نتیجه خوبی ختم شود.
انتهای پیام
نظرات