• شنبه / ۱۰ تیر ۱۴۰۲ / ۱۶:۰۱
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1402041006006
  • خبرنگار : 50177

مدیرکل پزشکی قانونی استان خبر داد:

تشکیل ۱۶۱۸ پرونده سم‌شناسی و پاتولوژی در لرستان

تشکیل ۱۶۱۸ پرونده سم‌شناسی و پاتولوژی در لرستان

ایسنا/لرستان مدیرکل پزشکی قانونی لرستان از تشکیل ۱۶۱۸ پرونده سم شناسی و پاتولوژی در لرستان و پاسخ‌گویی به آنها خبر داد.

محمدرضا فارسی‌نژاد امروز دهم تیرماه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: بخش آزمایشگاه یکی از حوزه‌های پاسخگوی استعلامات قضایی است که در آن بخشی از آزمایشات مرتبط با اجساد با علت مرگ نامشخص زبان‌گوی کسانی است که دیگر زبان دفاع از خود را ندارند.

وی با بیان اینکه سالانه حدود ۱۵درصد از حجم خدمات پزشکی قانونی لرستان در بخش آزمایشگاه انجام می‌شود، ادامه داد: کارشناسان زبده و حرفه‌ای بخش آزمایشگاه پزشکی قانونی لرستان با بهره‌گیری از تجهیزات به‌روز، فناورانه و منابع علمی نوین پاسخگوی استعلامات قضایی هستند و  نقش مهمی در سلامت جامعه، امنیت روانی مراجعین و بازماندگان دارند.

مدیرکل پزشکی قانونی لرستان با بیان اینکه بخش‌های اصلی آزمایشگاه پزشکی قانونی لرستان  شامل آزمایشگاه سم‌شناسی، آسیب‌شناسی، سرولوژی و ژنتیک قانونی است، بیان کرد: مهم‌ترین فعالیت‌های آزمایشگاهی بررسی سوءمصرف مواد مخدر، محرک و الکل، تعیین رابطه خویشاوندی، بررسی نمونه‌های زیستی و غیرزیستی از نظر سموم و دارو، تعیین هویت اجساد و بررسی‌های آسیب شناسی در نمونه‌های اجساد  از جمله خدمات این بخش است.

فارسی‌نژاد با اشاره به اینکه سال گذشته، ۱۲۰۴ پرونده سم شناسی و ۴۱۴ پرونده مربوط به آسیب شناسی (پاتولوژی) تشکیل و به آنان پاسخ داده شده‌اند، گفت: این ارقام در بخش سم‌شناسی کاهش ۱۴.۱۸ درصدی و در بخش آسیب‌شناسی (پاتولوژی) افزایش ۶.۴ درصدی را در مقایسه با سال قبل از آن (۱۴۰۰) نشان می‌دهد.

وی ادامه داد: همچنین در کمیسیون‌های پزشکی قانونی پرونده‌های قصور پزشکی و همچنین اعتراض به نظریات کارشناسی پزشکی قانونی در حوزه‌های مختلف از جمله معاینات بالینی، تشریح، تعیین علت فوت، روانپزشکی، قصور پزشکی و ...  بررسی می‌شود.

مدیرکل پزشکی قانونی لرستان بیان کرد: بیشترین کمیسیون‌های تشکیل شده در استان در خصوص موضوعاتی از قبیل روان پزشکی، ارتوپدی و گوش و حلق و بینی است که بعد از انجام مراحل تکمیل پرونده، طرفین در روز جلسه در محل برگزاری کمیسیون حضور دارند و پس از برگزاری آن نظریه نهایی به مرجع قضایی ارسال می‌شود.

فارسی‌نژاد بابیان اینکه جلب همکاری اساتید برجسته دانشگاه‌ علوم پزشکی استان برای عضویت و همکاری در کمیسیون‌های پزشکی قانونی از جمله اقدامات این اداره کل برای بررسی هر چه دقیق‌تر پرونده‌های کمیسیون در سال گذشته بوده و در کنار کمیسیون‌های پزشکی کمیته‌های تخصصی معاینات بالینی و فوت نیز در استان فعال هستند، گفت: بر اساس اطلاعات واحد آمار اداره کل پزشکی قانونی استان در سال گذشته ۳۸۰ مورد کمیسیون پزشکی در استان برگزار شد که این رقم در مقایسه با سال قبل از آن (۱۴۰۰) کاهش ۱.۵ درصدی را نشان می‌دهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha