• شنبه / ۱۰ تیر ۱۴۰۲ / ۱۵:۲۹
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1402041005962
  • خبرنگار : 30165

در چهارمین نمایشگاه و کنفرانس بین‌المللی شهر هوشمند ایران؛

نظام رتبه‌بندی رؤیت‌پذیری پارک‌های علم و فناوری رونمایی می‌شود

نظام رتبه‌بندی رؤیت‌پذیری پارک‌های علم و فناوری رونمایی می‌شود

مراسم رونمایی از نظام رتبه‌بندی رؤیت‌پذیری پارک‌های علم و فناوری کشور در چهارمین نمایشگاه و کنفرانس بین‌المللی شهر هوشمند ایران برگزار می‌شود.

دکتر محمد حسن‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این‌که پارک‌های علم و فناوری ایران بر پایه میزان رؤیت‌پذیری ارزیابی و رتبه‌بندی شده‌اند، گفت: از نتایج این ارزیابی‌ها روز سه‌شنبه، ۱۳ تیر ماه ۱۴۰۲ در  چهارمین نمایشگاه و کنفرانس بین‌المللی شهر هوشمند ایران رونمایی خواهد شد.

وی با بیان این‌که تأثیرگذاری پارک‌های علم و فناوری در زیست‌بوم علم، پژوهش، فناوری و نوآوری همواره آسان نیست و وابسته به مسائل گوناگونی است، اظهار کرد: یکی از این مسائل، بی‌تردید، آن است که فعالیت‌ها و دستاوردهای پارک‌های علم و فناوری از سوی ذی‌نفعان گوناگون؛ از پژوهشگران گرفته تا کارفرمایان، سرمایه‌گذاران، سیاست‌گذاران و عامه مردم دیده شود.

رییس پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) با تاکید بر اهمیت رؤیت‌پذیری، خاطر نشان کرد: امروزه یافتن یک فناور، یک ایده فناورانه یا نوآورانه، یک واحد فناور یا نوآور، یک محصول در میان انبوه ایده‌ها، محصولات، واحدهای فناور یا نوآور همانند یافتن سوزنی در انبار کاه است. به همین دلیل، کسانی یا چیزهایی به موفقیت بیشتری دست می‌یابند که آسان‌تر یافته شوند و این امر با عنوان «رؤیت‌پذیری» در ادبیات امروز مطرح شده است.

وی با اشاره به این‌که علی‌رغم اهمیت رؤیت‌پذیری برای پارک‌های علم و فناوری، بسیاری از این پارک‌ها؛ به‌ویژه در ایران، هنوز به این موضوع توجه نشان نداده‌اند، گفت: یکی از دلایل آن می‌تواند عدم توجه سیاست‌گذاران فناوری و نوآوری کشور به این موضوع و ناآشنایی پارک‌های علم و فناوری با این مفهوم باشد.

حسن‌زاده در مورد راه‌های افزایش رؤیت‌پذیری، گفت: یکی از راه‌های افزایش رؤیت‌پذیری پارک‌های علم و فناوری فراهم کردن سازوکاری است که این پارک‌ها بتوانند در زمینه رؤیت‌پذیری با یکدیگر رقابت کنند. ارزیابی، مقایسه و رتبه‌بندی چنین سازوکاری است که می‌تواند پارک‌ها را به سوی به کار بستن ابزارها و راهکارهایی برای رؤیت‌پذیری بیشتر سوق دهد.

به گفته رییس ایرانداک؛ «نظام رتبه‌بندی رؤیت‌پذیری پارک‌های علم و فناوری» با شناسایی و ارزش‌گذاری شاخص‌ها و سنجه‌های کارآمد برای ارزیابی درست، به دنبال مفهوم‌سازی، طراحی و توسعه یک نظام رتبه‌بندی برای سنجش و مقایسه پارک‌های علم و فناوری بر پایه میزان رؤیت‌پذیری آنهاست.

وی گفت: در نخستین ویرایش نظام رتبه‌بندی رؤیت‌پذیری پارک‌های علم و فناوری کشور چهار بُعد و ۳۶ سنجه کلیدی برای ارزیابی پارک‌ها در نظر گرفته شده‌اند. «هویت دیجیتال»، «فضای وب»، «شبکه‌سازی» و «برون‌داد» این چهار بُعد کلیدی هستند که امتیاز و رتبه پارک‌های علم و فناوری کشور را روشن کرده‌اند.

به گفته حسن‌زاده این برای نخستین بار است که در ایران و جهان به مفهوم رؤیت‌پذیری به این شیوه توجه شده است و چنین کوشش‌هایی می‌توانند مسیر حضور مؤسسه‌ها و شرکت‌های ایرانی را در عرصه بین‌المللی هموارتر کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha