• شنبه / ۱۰ تیر ۱۴۰۲ / ۰۹:۳۹
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1402041005539
  • خبرنگار : 50182

"خاکشیر" با بدن شما چه می‌کند؟

"خاکشیر" با بدن شما چه می‌کند؟

ایسنا/کرمانشاه یک دکترای تغذیه و مواد غذایی به تشریح خواص خاکشیر پرداخت.

دکتر فرزاد بابایی در گفت و گو با  ایسنا، با اشاره به خواص بی نظیر گیاه خاکشیر گفت: خاکشیر یکی از گیاهان تیره شب بویان است که با توجه به خاصیت جذب و ذخیره آب، به عنوان یک منبع تامین کننده آب در فصل گرما محسوب می شود.

وی افزود: به طور معمول خاکشیر را به آب اضافه کرده و با توجه به خاصیت جذب آبی که دارد، حجم آب ورودی به بدن را افزایش داده و از این طریق به رفع کم آبی بدن کمک می کند.

بابایی به سایر خواص خاکشیر هم اشاره کرد و افزود: خاکشیر در کنار تامین آب، با توجه به فیبری که دارد موجب بهبود حرکات دستگاه گوارش شده و در درمان یبوست موثر است.

این دکترای تغذیه و مواد غذایی تصریح کرد: همچنین خاکشیر از تماس مواد سرطان زا با دستگاه گوارش جلوگیری کرده و جلوی تماس مواد شیمیایی با روده را نیز می گیرد و همین امر موجب شده که خواص ضدسرطانی هم برای این دانه های ریز لحاظ شود.

وی تصریح کرد: همچنین خاکشیر به دلیل تسریع در حرکات دستگاه گوارش، سرعت مواد عبوری از روده ها را افزایش داده و همین امر هم به خواص ضدسرطانی آن کمک می کند که مانع از تماس طولانی مدت مواد شیمیایی و سرطان زا با روده می شود.

وی با اشاره به وجود مقادیری از کلسیم، پتاسیم و سلنیم در خاکشیر گفت: مقادیر این مواد در خاکشیر چندان زیاد نیست، بنابراین نباید توقع داشت که با مصرف خاکشیر کلسیم مورد نیاز بدن تامین شود.

وی به تصور رایج و اشتباه برخی افراد در این زمینه اشاره کرد و افزود: برخی تصور می کنند که خاکشیر منبع غنی کلسیم است، درحالیکه مقدار کلسیم موجود در آن بسیار پایین بوده و باید حجم بالایی مصرف شود تا قدری کلسیم برای بدن تامین شود، بنابراین نباید به عنوان یک منبع تامین کننده مواد معدنی به آن نگاه شود.

بابایی با اشاره به مصرف رایج خاکشیر با شکر هم گفت: متاسفانه بسیاری افراد از شربت خاکشیر استفاده می کنند که همین امر موجب می شود خواص مفید خاکشیر کنار گذاشته شده و ضرر آن به دلیل مصرف شکر افزایش یابد.

وی افزود: شربت خاکشیر به دلیل وجود شکر بالا موجب افزایش کالری ورودی به بدن شده و چاقی افراد را به دنبال دارد و در افرادی هم که مشکل دیابت دارند موجب تشدید بیماری می شود.

بابایی همچنین نسبت به مصرف خاکشیر با یخ هم هشدار داد و افزود: مصرف خاکشیر با یخ می تواند اثرات نامطلوبی بر دستگاه گوارش بگذارد.

این دکترای تغذیه و مواد غذایی با بیان اینکه مصرف خاکشیر برای افراد بزرگسال منعی ندارد، گفت: در کودکان با توجه به احتمال بروز برخی حساسیت ها، مصرف خاکشیر توصیه نمی شود.

وی افزود: همچنین برای افرادی که دچار زخم در دستگاه گوارش هستند و یا مشکلات گوارشی مانند اسهال دارند هم مصرف خاکشیر توصیه نمی شود.

بابایی نسبت به زیاده روی در مصرف خاکشیر هم هشدار داد و افزود: مصرف روزانه یک یا دو لیوان خاکشیر کافی است و زیاده روی در مصرف آن می تواند عوارضی مانند دل پیچه و اسهال ایجاد کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha