سیدصمد ضیائی صبح پنجشنبه ۸ تیرماه ۱۴۰۲ در گفتوگو با ایسنا به تشریح جزئیات برگزاری کارگاه آموزشی حفاظت و مدیریت پایدار خاک که به میزبانی شهرستان گرگان برگزار شد، پرداخت و اظهار کرد: امروز به مرحلهای رسیدهایم که هیچ گریزی از تکنولوژی روز در افزایش تولید محصولات کشاورزی نداریم.
وی با بیان اینکه باید همانند سایر کشورها با شتاب بالا در مسیر مکانیزاسیون صنعت کشاورزی حرکت کنیم ادامه داد: تغذیه گیاهی از مهمترین بخش فرآیند تولید و نهادههای آن مهمترین عامل تولید محسوب میشود.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان بر حرکت به سمت بهرهوری نهادهها با علم و آگاهی تاکید کرد و افزود: مصرف متعادل کود شیمیایی به همراه کودهای آلی و بیولوژیک به روش صحیح و مطابق با نیاز خاک یکی از عوامل مهم در افزایش عملکرد و بهبود کیفیت محصولات کشاورزی است.
وی حفظ خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک با مصرف بهینه کود را از اولویتهای صنعت کشاورزی عنوان کرد و گفت: مصرف بهینه کود عاملی برای متعادل شدن نیاز آبی محصول بوده و تا حدودی در مقابل تنشهای کم آبی مقاومت ایجاد میکند که میتواند علاوه بر افزایش کمی و کیفی محصولات کشاورزی، در انسان و دیگر موجودات زنده و محیطزیست سلامتی ایجاد کند.
ضیایی با تاکید بر اینکه امکان بهره برداری از خاک برای سالیان متمادی با مصرف بهینه از این نهاده امکان پذیر است، خاطرنشان کرد: "پروفسور ملبوبی" عضو هیئت علمی و معاون فناوری پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری و "دکتر علمائی" عضو هیئت علمی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی گرگان توضیحاتی را با محوریت موضوع کارگاه ارائه و در یک پنل تخصصی به سؤالات حاضرین پاسخ دادند.
به گزارش ایسنا، کارگاه آموزشی حفاظت و مدیریت پایدار خاک با هدف آشنایی با محوریت تحقق امنیت غذایی، حفاظت محیطزیست و مدیریت بحران آب با هماهنگی و برنامهریزی مدیریت هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی و همکاری شرکت زیست فناوری سبز با حضور کارشناسان تولیدات گیاهی، ساجدی و جهش دیمزارها شهرستانهای استان گلستان، کارگزاران بخش خصوصی کود، کشاورزان پیشرو در سالن اجتماعات موسسه تحقیقات پنبه کشور برگزار شد.
انتهای پیام
نظرات