به گزارش ایسنا، کاخ سفید اعلام کرده است که جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده، از دستگاه فشار مثبت مداوم راه هوایی یا CPAP برای مقابله با آپنه خواب استفاده میکند.
این افشاگری زمانی صورت گرفت که خبرنگاران روز چهارشنبه هنگام آماده شدن بایدن برای پرواز به شیکاگو، ایلینویز، برای سخنرانی مهم در مورد سیاست اقتصادیاش، بر روی صورت او تورفتگیهای جای ماسک را مشاهده کردند.
مقامات کاخ سفید در پاسخ به سؤالات خبرنگاران گفتند که بایدن اخیراً شروع به استفاده از دستگاه CPAP برای بهبود کیفیت خواب خود کرده است.
از سال ۲۰۰۸، رئیس جمهور سابقه خود را با آپنه خواب در گزارش های پزشکی کامل فاش کرده است. اندرو بیتس، سخنگوی کاخ سفید گفت: او شب گذشته از یک دستگاه CPAP استفاده کرد که برای افرادی با این سابقه معمول است.
رئیس جمهوری هشتاد ساله آمریکا برای انتخاب مجدد نامزد میشود و مسن ترین فردی است که تا به حال بالاترین مقام کشور را در اختیار دارد.
آپنه خواب یک اختلال شایع است که با قطع تنفس کوتاه در هنگام استراحت مشخص میشود و میتواند منجر به خستگی، فشار خون بالا و مشکلات قلبی شود.
با این حال، این مساله میتواند به نگرانی در مورد سن بایدن بیفزاید. او با ۸۰ سال سن، مسنترین رئیسجمهور تاریخ ایالات متحده است و اگر با موفقیت در سال ۲۰۲۴ مجدداً انتخاب شود، تا پایان دوره دوم ریاستجمهوری خود ۸۶ ساله خواهد شد.
تخمین زده می شود که حداقل ۲۵ میلیون بزرگسال آمریکایی و ۹۳۶ میلیون بزرگسال بین ۳۰ تا ۶۹ سال در سراسر جهان ممکن است از آپنه انسدادی خواب رنج ببرند.
ریز بیدار شدنها با بدن چه میکند؟
برخلاف «آپنه مرکزی خواب» که در آن گاهی اوقات مغز دستور تنفس را ارسال نمیکند؛ آپنه انسدادی خواب به دلیل انسداد مجراهای تنفسی بوسیله بافتهای نرم ضعیف، سنگین یا شل است. به گفته متخصصان، تونوس یا کِشنگ ماهیچهای در نرمکامِ سقفِ دهان و گردن به مرور ضعیف میشود.
مطالعات نشان دادهاند که آپنه خواب در افراد مسن از نوع خفیف تا متوسط است و موارد شدیدتر در سنین پایینتر رخمی دهد.
این عارضه منجر میشود تا فرد در طول شب دهها بار از خواب بیدار شود. این «ریز بیدار شدنها» سبب میشود که توانایی بدن برای تکمیل چرخه کامل خواب مختل شود. علائم این بیماری شامل احساس بیش از حد خوابآلودگی در طول روز، خروپف شدید، بیدار شدن با دهان خشک یا گلو درد و سردرد صبحگاهی است.
اکثر مردم خبر ندارند دچار آپنه خواب هستند. تخمین زده میشود که دستکم ۳۰ میلیون نفر در ایالات متحده به این عارضه مبتلا باشند و تنها حدود شش میلیون از آنها تشخیص داده شده است.
راههای درمان چیست؟
با این حال، با راههای درمانی، امکان بازگشتن تنفس به حالت عادی وجود دارد و میتوان دوباره به خواب عمیق دست یافت.
کاهش وزن می تواند به طور قابل توجهی آپنه انسدادی خواب را کمتر کند و یا حتی آن را از بین ببرد؛ بدین سان که با کم شدن حجم توده بافتی در دهان، زبان و گردن، فشار بر روی مجرای تنفسی نیز کاهش مییابد.
راه دیگر این این است که پزشکان یک دستگاه دهانی را تجویز کنند که برای بزرگ کردن راه هوایی با حرکت زبان یا فک به جلو طراحی شده است.
اگر مشکلات آناتومیکی مانند پولیپ بینی، بزرگ شدن لوزه ها یا انحراف بینی در ایجاد آپنه نقش داشته باشد، ممکن است جراحی توصیه شود.
موارد خفیف آپنه خواب ممکن است به «درمانهای وضعیتی» پاسخ دهد، بدین سان که فرد به جای به پشت خوابیدن میتواند به پهلو دراز بکشید تا جریان هوا در مجرای تنفسی را بهبود بخشد و خروپف را کاهش دهد.
یکی از رایجترین روشهای درمانی، دستگاه فشار جریان هوای همواره مثبت یا CPAP است که دارای یک شلنگ و ماسک است. امروزه دستگاهها آنقدر پیشرفته هستند که پزشک میتواند از راه دور خواب افراد را کنترل کند و به او کمک کند فشار هوا را تنظیم کند.
به گفته کارشناسان، این دستگاهها برخی از عوارض مرتبط با آپنه خواب از جمله خستگی روزانه، فشار خون بالا و اختلال عملکرد جنسی را بهبود میبخشند.
چرا خواب عمیق مهم است؟
در مرحله اول و دوم خواب، بدن شروع به کاهش ریتم خود میکند. انجام این کار به مرحله سوم منتهی میشود، خوابی عمیق که در آن بدن به معنای واقعی کلمه در حال بازیابی خود در سطح سلولی است که به موجب آن آسیب ناشی از فرسودگی روز رفع شده و خاطرات در حافظه بلندمدت تثبیت میشود.
همچنین در خواب عمیق است که بدن زبالهها در مغز از جمله پروتئین بتا آمیلوئید که از نشانههای بارز بیماری آلزایمر است را خارج میکند.
خواب عمیق به عنوان یکی از بهترین نشانگرهای کیفیت خواب در نظر گرفته می شود، زیرا فرد معمولا برای رسیدن به آن مرحله باید خواب بدون وقفه داشته باشد. از آنجایی که هر چرخه خواب تقریبا ۹۰ دقیقه طول میکشد، طبق گفته مراکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای ایالات متحده، اکثر بزرگسالان به هفت تا هشت ساعت خواب نسبتا بدون وقفه برای رسیدن به خواب ترمیمی نیاز دارند.
با این حال، افراد مبتلا به آپنه خواب ممکن در هنگام خواب در هر ساعت ۳۰ بار یا حتی بیشتر تنفسشان مختل شود و اغلب با خروپف یا نفس نفس زدن از خواب بیدار میشوند.
وقفه مداوم در خواب، خواب عمیق و کافی و رسیدن به مرحله نهایی که حرکت سریع چشم یا «خواب حرکت چشم تند / REM» نامیده میشود، یعنی زمانی که رویاها روی میدهند، را دشوار میکند. مطالعات نشان دادهاند که کمبود خواب REM ممکن است منجر به کمبود حافظه و پیامدهای ضعیف شناختی و همچنین بیماریهای قلبی و سایر بیماریهای مزمن و مرگ زودرس شود.
انتهای پیام
نظرات