• چهارشنبه / ۷ تیر ۱۴۰۲ / ۱۱:۱۱
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 1402040704239
  • خبرنگار : 71498

جزییات افتتاح پروژه‌های آب و برق همزمان با سفر رییس‌جمهور

شهرهای "کرمان" بعد از یک دهه سیراب می‌شوند

شهرهای "کرمان" بعد از یک دهه سیراب می‌شوند

همزمان با سفر رئیس جمهور به همراه وزیر نیرو و هیات دولت به استان کرمان، ۱۲ پروژه‌ صنعت آب و برق این استان با اعتباری افزون بر ۱۵ هزار میلیارد تومان به بهره‌برداری می‌رسد.

به گزارش ایسنا، دولت سیزدهم از زمان شروع به کار خود افتتاح طرح‌های مهم استانی را در دستور کار خود قرار داده است، این بار نوبت به استان کرمان رسیده، آبرسانی به شهرهای بم و بروات از جمله طرح‌های قابل افتتاح است؛ این پروژه شامل خط انتقال آب شرب به طول ۵۷ کیلومتر، ایستگاه پمپاژ به ظرفیت ۹۷۰ لیتر در ثانیه، دو مخزن ۱۰هزار و ۵۰۰۰ مترمکعبی و ۴۰ کیلومتر خط برق است؛ فاز اول تصفیه‌خانه به ظرفیت ۲۵۰ لیتر در ثانیه از مجموع ۱۵۰۰  لیتر بر ثانیه آماده افتتاح است.

پروژه آبرسانی بم و بروات از سد نسا بیش از ۱۰ سال نیمه کاره بوده و در حالی که سد نسا یکی از بهترین آب‌های استان را از منشا کوه‌های جبال‌بارز دارد، مردم شهرهای شرقی استان به‌ویژه بم دسترسی به این آب باکیفیت نداشتند.

تأمین، تصفیه و انتقال آب شرب شهرهای بم و بروات به میزان ۲۰ میلیون مترمکعب در سال و در فاز توسعه طرح شهرهای فهرج، ریگان و نرماشیر و ۱۴۲ روستاهای مسیر به میزان حدود ۱۰ میلیون مترمکعب در سال هدف (سال ۱۴۲۵) افق زمانی این طرح است که با توجه به وضعیت نامطلوب کمی و کیفی آب شرب منطقه و تبعات بهداشتی و اجتماعی ناشی از آن از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

این پروژه ۲۴۰ هزار نفر شهرهای  بم و بروات را شامل می‌شود و  طرح آبرسانی به سایر شهرستان‌های شرق استان از جمله فهرج، نرماشیر و ریگان هم در سال هدف تقریباً ۴۲۲ هزار نفر را در بر می گیرد. عملیات اجرایی پروژه آبرسانی بم و بروات از سد نسا از سال ۹۰ شروع شده و تاکنون ادامه دارد؛ بهره‌برداری کامل است و تقریباً یک ششم از ظرفیت تصفیه‌خانه تکمیل شده و آماده بهره‌برداری است.

افتتاح خطوط جمع‌آوری و انتقال و تصفیه‌خانه سیرجان هم پس از مدت‌ها در این سفر صورت می‌گیرد تا هم مردم و هم صنعت منتفع شوند. این پروژه شامل ۳۷۳ کیلومتر خطوط جمع‌آوری و تصفیه‌خانه به ظرفیت ۲۶ هزار و ۵۵۰ مترمکعب در شبانه‌روز است.

افزایش سطح بهداشت عمومی و جلوگیری از آلودگی سفره آب زیرزمینی، بازچرخانی آب و استفاده از پساب در صنعت از جمله فواید و اثرات مثبت این پروژه است. جمعیت هدف این پروژه در فاز یک برای تعداد ۲۱۰ هزار نفر طراحی شده است.

عملیات اجرایی احداث پروژه خطوط جمع‌آوری و انتقال و تصفیه‌خانه سیرجان از  سال ۹۷ آغاز شده است.

همچنین در این سفر با حضور رئیس جمهور و وزیر نیرو، واحدگازی نیروگاه شرکت فولاد بوتیای ایرانیان با سرمایه‌گذاری ۷۲۰۰ میلیارد تومانی افتتاح می‌شود. این نیروگاه با برخورداری از یک واحد گازی ۳۱۰ مگاواتی و یک واحد بخار ۱۴۰ مگاواتی احداث شده است. مصرف برق داخلی این مجتمع فولاد ۲۰۰ مگاوات است و مابقی تولید این نیروگاه به شبکه سراسری برق کشور تزریق خواهد شد که کمک موثری به تامین برق پایدار این منطقه خواهد کرد.

در همین راستا، برق منطقه‌ای استان کرمان پروژه تک مداره به طول ۹۰ کیلومتر با اعتبار ۷۲۰۰ میلیارد ریال با هدف ایجاد ارتباط بین شبکه سراسری و شبکه جنوب شرق، بهبود ولتاژ منطقه و افزایش پایداری شبکه افتتاح می‌شود، عملیات اجرایی این پروژه از سال ۱۳۹۳ آغاز شده است.

این پروژه به دلیل تکمیل رینگ ۴۰۰ کیلوولت جنوب شرق کشور پروژه ای فرامنطقه ای بوده و استان‌های کرمان-هرمزگان-سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی را دربر می‌گیرد. همچنین پروژه خط دو مداره سه باندل، ۴۰۰کیلوولت به طول ۲۳.۵ کیلومتر با اعتبار ۵۰۰۰ میلیارد ریال با هدف انتقال توان و انرژی و برقراری رینگ ۴۰۰کیلوولت منطقه افتتاح می‌شود. عملیات اجرایی این پروژه از سال ۱۳۸۵ آغاز شده است.

پست با ظرفیت ۵۰ مگاولت آمپر با ۲ فیدر خط و ۱۶ فیدر ۲۰ کیلو ولت و ۲ فیدر بانک خازنی با اعتبار ۳۵۰۰ میلیارد ریال و هدف بهبود پروفیل ولتاژ - تأمین انرژی مورد نیاز متقاضیان-کاهش تلفات از سال ۱۳۹۷ آغاز شده و افتتاح می‌شود. همچنین خطوط دو مداره ۱۳۲ کیلوولت جیرفت به طول ۲۰ کیلومتر با اعتباری بالغ بر ۳۰۰۰ میلیارد ریال با هدف کاهش تلفات و رفع افت ولتاژ منطقه جیرفت و تأمین بار منطقه جیرفت و افزایش قابلیت اطمینان شبکه از سال ۱۳۹۷ آغاز شده است.

پروژه افزایش با میزان ۱۵ مگاولت آمپر و ۲ فیدر۱۳۲کیلوولت و ۱۲فیدر۲۰ کیلوولت و ۲ فیدرخازن با اعتباری بالغ بر ۵۰۰ میلیارد ریال با هدف تأمین برق متقاضیان افتتاح می‌شود. همچنین شرکت توزیع نیروی برق جنوب کرمان نیز  پروژه‌های توسعه و احداث و اصلاح و بهینه‌سازی شبکه برق جهت بررسانی به تعداد بیش از ۶۴۰۰ متقاضی فاقد برق با سرمایه‌گذاری ۱۶۸ میلیارد تومان را افتتاح می‌کند، این پروژه جمعیت ۶۴۰۰ را تحت پوشش قرار می‌دهد  و از اثرات افتتاح این پروژه می‌توان به برق‌رسانی به متقاضیان فاقد برق، رفع افت ولتاژ  و افزایش قابلیت اطمینان شبکه برق اشاره کرد.

پروژه برق‌رسانی به تعداد ۴ روستای فاقد برق با اعتباری بالغ بر ۱۱ میلیارد تومان در روستاهای رز در و کلیچان ریگان، روستاهای ده برزوییه و هارونییه بردسیر افتتاح می‌شود. برقرسانی به تعداد ۶۳۷ واحد مسکن ملی در بافت، بردسیر، بم، جیرفت از دیگر پروژه های افتتاحی است.

پروژه توزیع ۲۶۰  سیستم  قابل حمل خورشیدی بین  عشایر در ۱۶ شهرستان تحت پوشش از دیگر پروژه‌های افتتاحی است. عملیات اجرایی پروژه‌های شرکت توزیع نیروی برق جنوب استان کرمان از دهه فجر ۱۴۰۱ آغاز شده است.

همچنین پروژه های جدید شرکت توزیع نیروی برق شمال استان کرمان در سال جاری با اعتباری بالغ بر ۱۶۷ میلیارد تومان به بهره برداری می رسند  که در محدوده هفت شهرستان تحت پوشش شامل مرکز استان کرمان، رفسنجان، انار، شهربابک، زرند، راور و کوهبنان قراردارند.

از مزایای اجرای این طرح می توان به کاهش سرقت شبکه برق و همچنین کاهش انشعابات غیرمجاز و افزایش زیبایی مبلمان شهری اشاره نمود. تبدیل شبکه برق سیمی به کابل خودنگهدار از طرحهایی است که در سالهای اخیر در سطح شبکه های برق کشور اجرا می گردد و تا زمان جایگزینی کامل شبکه با این تجهیز ادامه دارد.

جمعیت بهره مند از مزایای اجرای این طرح در سال ۱۴۰۲ حدود  ۲۰۰ هزار نفر از شهروندان عزیز شمال استان پهناور کرمان خواهند بود.

توسعه، اصلاح، بهینه سازی و احداث شبکه های توزیع و روشنایی معابر عمومی نیز در دستور کار است که هدف آن تامین برق متقاضیان می باشد که از مزایای آن میتوان به  افزایش قابلیت اطمینان وپایدار سازی شبکه، افزایش قدرت نفوذ روشنایی که خود یکی از پارامترهای ارتقاء امنیت اجتماعی است و بهره مندی جامعه از انرژی ارزشمند برق اشاره کرد. جمعیت بر خوردار از مزایای ارتقاء قابلیت اطمینان وپایداری شبکه وهمچنین متقاضیان فاقد شبکه و توسعه روشنایی معابر عمومی قریب به ۱۰۰ هزار نفر خواهند بود.

همچنین در راستای ایجاد اشتغال، افزایش رفاه اجتماعی وتوسعه روستاها و همچنین افزایش انگیزش برای مهاجرت معکوس از شهرها به روستاها، برق رسانی به روستاهای فاقد برق انجام می شود که  با برقرسانی به این ۸ روستا بطورمستقیم نزدیک به ۱۰۰ نفر از انرژی برق بهره‌مند خواهند شد.

علاوه بر این  با توجه به تغییر سکونت گاههای عشایر کوچ رو و همچنین فاصله زیاد از شبکه سراسری برق برای مناطق پراکنده ای که در اقصی نقاط کشور و از جمله در محدوده شمال استان کرمان برای اتراق استفاده می کنند و از طرفی برای  استفاده از دستگاه‌های برقی ضروری از جمله روشنایی محدود در چادرها و شارژ تلفن های همراه و افزایش رفاه اجتماعی این قشر از جامعه، برای این خانواده‌ها، سامانه‌های سیار خورشیدی اهدا می‌شود که با این تعداد سامانه، حداقل تعداد ۳۰۰ نفر از عشایر کوچ رو شمال استان کرمان می توانند از مزایای استفاده از انرژی برق این سامانه ها برخوردار شوند.

بهسازی شبکه های برق روستایی به تناسب رشد استفاده از دستگاهها وتجهیزات برقی و افزایش جمعیت و سایر پارامترهای مرتبط با توسعه اقتصادی واجتماعی در روستاها در دستور کار این شرکت قرار دارد که با اجرای طرحهای بهسازی شبکه های برق روستایی برای این تعداد روستا حداقل ۲۰۰۰ نفر از انرژی پایدار و مطمئن برق استفاده خواهند کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۴-۰۹ ۱۶:۲۱

سلام آقای رییس جمهور من از شهرستان جیرفت هستم دامدارم بخاطر دامم از روستا حدود سیصد متر دورم ای کاش دو تاتیر برق برای ما می آوردن تا حالا چهار مرتبه کابل برقم را به سرقت بردند اگه امکانش هست ۲ تا تیر برا‌مام بیارین با تشکر .

avatar
۱۴۰۲-۰۴-۱۳ ۰۰:۲۴

سلام از روستاگیشو از توابع شهرستان فاریاب هستم یه فکری به آب شرب عشایر وبرق سیار گیشو بکنید ممنونم