دکتر مهدی بدیعی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اقدامات یک سال اخیر این دانشگاه در حوزه منابع انسانی و بودجه، اظهار کرد: در سال ۱۴۰۱ با توجه به پایان اپیدمی کرونا و حضوری شدن دانشگاهها، نخستین سال مدیریتی در روزهای آغازین سال تحصیلی همراه بود که همچنان دغدغه خطرات و ابهامات پیرامون شیوع ویروس کووید - ۱۹ در محل تجمع دانشجویان شامل کلاس درس و خوابگاهها وجود داشت. به این منظور تمهیدات موثر برای حضوری شدن دانشگاه بعد از دو سال فعالیت غیرحضوری آموزشی با کمک همکاران به خوبی مدیریت شد.
وی با اشاره به برنامههای دانشگاه در این حوزه، ادامه داد: در ابتدا کار خود را با همافزایی و مشورت با صاحبنظران، پیشکسوتان و متخصصین شایسته در تمام حوزهای زیربنایی و اجرایی در دانشگاه صنعتی جندی شاپور و حوزه شمال خوزستان، با اولویت قرار دادن توسعه با محوریت رشد منابع انسانی نخبه و متخصص در دانشگاه آغاز کردیم.
رئیس دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول با تاکید بر ضرورت برنامهریزی برای جلوگیری از خروج نخبگان برای توسعه استان خوزستان، گفت: هدف از برنامهریزی در حوزه منابع انسانی، حفظ متخصصان و نخبگان استان خوزستان و جلوگیری از خروج آنان از منطقه، جذب نخبگان از سراسر کشور و شبکهسازی با جامعه نخبگان در خارج از کشور بود. حضور نخبگان در این منطقه با توجه به سابقه تاریخی و تمدنی شمال استان، به پایداری امنیت پایدار منطقه کمک خواهد کرد.
بدیعی در خصوص اعتبارات اختصاص داده شده به این دانشگاه ادامه داد: مقایسه سهم برخورداری از منابع عمومی و ملی دولت در جذب و پرداخت حقوق جامعه دانشگاهی با سایر استانها، متاسفانه از اختلاف چند برابری استانهای برخوردار در مقایسه با استان خوزستان حکایت دارد. به این منظور با همکاری و همفکری سایر دانشگاههای استان با دلایل مستند، به مذاکره و ارائه طرحهای توسعهای برای رفع این کاستیها پرداختیم و این موضوع از طریق وزارت علوم، مجلس و سازمان برنامه و بودجه در پاییز سال ۱۴۰۱ پیش از تدوین لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ مطرح شد.
وی افزود: خوشبختانه افزایش قابل توجهی در منابع هزینهای و عمرانی دانشگاه در لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ پیشبینی شد و در مجلس نیز حدود ۸ درصد به طرحها و ردیفهای دانشگاه در لایحه بودجه افزوده شد. در مجموع اعتبارات مصوب هزینهای دانشگاه در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ با رشد ۴۲ درصدی و اعتبارات تملک دارایی سرمایهای دانشگاه با رشد ۱۷ درصدی به قانون بودجه ۱۴۰۲ رسید.
بدیعی با اشاره به هزینههای دانشگاه پس از حضوری شدن کلاسها عنوان کرد: با حضوری شدن آموزش و افزایش قیمتها و هزینه بالای تغذیه دانشجویان (افزایش سهم ۵۰ درصدی هزینه غذا از کل بودجه عمومی دانشگاه) و تصویب چند قانون جهش علمی، ترمیم حقوق کارکنان دولت و افزایش حق اولاد در میانه سال ۱۴۰۱ توسط مجلس، بار مالی پیشبینی نشده این قوانین، در ماههای پایانی سال فشار مضاعفی بر حوزههای طرح و توسعه و امور مالی و پشتیبانی دانشگاه تحمیل کرد که با مکاتبات فراوان و جلسات مستمر تا ۲۹ اسفند موفق به گرفتن حداکثر سهم تخصیص اعتبارات هزینهای سالانه دانشگاه در سقف قانونی حدود ۱۲۰ درصد شدیم.
رئیس دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول بیان کرد: در حوزه طرحهای عمرانی نیز با توجه به اولویت دولت در تخصیص اعتبارات پروژههای عمرانی که مصوبه سفر استانی هیات وزیران بود، متاسفانه در سفر نخست دولت سیزدهم در شهریورماه ۱۴۰۰ به استان خوزستان آموزش عالی استان هیچ سهمی نداشت اما با همکاری سازمان برنامه و بودجه کشور توانستیم تخصیص قابل توجهی در دو طرح عمرانی تامین فضای آموزشی و کمک آموزشی و تعمیر و تجهیز و محوطهسازی دانشگاه دریافت کنیم.
وی با اشاره به اقدامات عمرانی اخیر دانشگاه گفت: با توجه به دریافت این اعتبار، پروژه جدید احداث میدان مرکزی و کانال جمعآوری آبهای سطحی دانشگاه که سالها به دلایل مشکلات ورودی آبهای سطحی منطقه و فاضلاب پایگاه چهارم شکاری به درون دانشگاه لاینحل مانده، با اعتبار بیش از ۸ میلیارد تومان آغاز شد. این اعتبار برای احداث دانشکده مکانیک نیز لحاظ شد؛ این پروژه بهمنماه سال ۱۴۰۰ متوقف شده بود.
بدیعی عنوان کرد: در سفر اخیر هیات دولت به خوزستان، با وجود کاهش ۵۰ درصدی اعتبارات مصوب در کل استان نسبت به سفر دور نخست، طی چند مرحله نشست هایی با استاندار، فرماندار و نماینده دزفول، برگزار و فهرستی از درخواستهای دانشگاه ارائه شد و در نهایت سهم حدود ۲۰۰ میلیارد تومانی علاوه بر دستور تخصیص ۱۰۰ درصدی اعتبارات ملی دانشگاه در قانون بودجه، از مصوبات دور دوم سفر هیات دولت به استان اختصاص داده شد.
انتهای پیام
نظرات