• چهارشنبه / ۷ تیر ۱۴۰۲ / ۰۷:۵۸
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402040703969
  • خبرنگار : 30147

آماده‌باش برای حفاظت از مهم‌ترین گونه چتر در خراسان رضوی

آماده‌باش برای حفاظت از مهم‌ترین گونه چتر در خراسان رضوی

ایسنا/خراسان رضوی رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست جغتای گفت: با توجه به افزایش مشاهدات گونه ارزشمند یوزپلنگ در این شهرستان تمامی محیط‌بانان در راستای حفاظت از این‌گونه چتر(گونه هایی که در خطر انقراض هستند) در آماده‌باش کامل بوده و گشت زنی‌های مستمر و شبانه‌روزی دارند.

عباسعلی خسروی در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه شهرستان جغتای مهم کریدور یوزپلنگ در خراسان رضوی است، خاطرنشان کرد: ابتدای خردادماه امسال دو قلاده یوزپلنگ در مناطق شهرستان جغتای مشاهده و حضور آنها تصویربرداری و مستندسازی شد.

وی بیان کرد: پس از مشاهده یوزپلنگ و تصویربرداری و ثبت آن در یکم خردادماه امسال حضور این‌گونه چتر چندین مرتبه دیگر طی یک ماه گذشته در زیستگاه‌های شهرستان جغتای توسط دوست‌داران محیط‌زیست گزارش شده است.

رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست جغتای تصریح کرد: شهرستان جغتای یکی از کریدورها و زیستگاه‌های مهم این‌گونه ارزشمند حد فاصل استان‌های سمنان و خراسان شمالی است.

وی از شهرستان جغتای به عنوان یکی از محل‌های زیست و دالان بسیار مهم گذر یوزپلنگ ایرانی نام برد و عنوان کرد: به دلیل حفظ طعمه و امنیت زیستگاه  گذر و مشاهده یوزپلنگ در این شهرستان بسیار زیاد شده است.

خسروی با بیان اینکه چون منابع غذایی یوزپلنگ در جغتای غنی شده به تبع نیز مشاهدات این‌گونه ارزشمند در منطقه افزایش یافته است، گفت: تعداد یوزپلنگ‌ها در منطقه جغتای رو به افزایش است.

 وی از ارتقاء امنیت منطقه در راستای حفاظت از این‌گونه ارزشمند خبر داد و افزود: نیروهای یگان حفاظت محیط‌زیست شهرستان جغتای به طور شبانه‌روزی در مناطق حفاظت شده گشت زنی دارند و در صورت مشاهده هرگونه شکارچی متخلف به جد برخورد خواهند کرد.

رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست جغتای تصریح کرد: بر اساس اعلام اتحادیه بین‌المللی حفاظت طبیعت، به عنوان معتبرترین مرجع و اعلام نظر درباره وضعیت حفاظتی گونه‌های جانوری و گیاهی، هر ۵ تا ۱۰ سال وضعیت گونه‌های حیات‌وحش در طبیعت سراسر جهان ارزیابی و نتیجه آن را منتشر می‌کنند که طبق آخرین فهرست اعلامی از سوی این سازمان جهانی، یوزپلنگ در فهرست قرن قرار دارد.

 وی با بیان اینکه گونه جانوری یوزپلنگ به شدت در معرض خطر انقراض قرار دارد و شرایط ادامه حیات این‌گونه در طبیعت بسیار بحرانی خوانده شده است، گفت: یوزپلنگ ایرانی یکی از نادرترین گربه‌سانان جهان است که در طبقه «در آستانه انقراض» در فهرست سرخ قرار دارد. 

                                                                 آماده‌باش برای حفاظت از مهم‌ترین گونه چتر در خراسان رضوی

خسروی تخریب و به هم‌ریختگی زیستگاه و نا امن شدن پناهگاه‌های حیات‌وحش، سگ‌های بلاصاحب، توسعه کشاورزی و صنایع اسکان انسان‌ها، افزایش تعداد دام‌ها، معدن کاوی و سایر طرح‌های زیربنایی را از جمله مهم‌ترین عواملی دانست که به تهدیدی جدی برای این‌گونه جانوری محسوب می‌شود.

وی بیان کرد: برای حفاظت از این‌گونه جانوری اقدام به احداث آبشخور، افزایش ضریب حفاظتی توسط گشت‌های مستمر یگان حفاظت محیط‌زیست در منطقه، علوفه رسانی و نیز آب‌رسانی مستمر به حیات‌وحش، آموزش جوامع محلی، دوربین گذاری و رصد دقیق‌تر مرزهای مشترک برای مشاهده‌ یوزپلنگ با هماهنگی اداره کل حفاظت محیط‌زیست خراسان رضوی شده است.

رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست جغتای گفت: در صورت مشارکت فعال جوامع محلی و افزایش آموزش در راستای ارتقاء فرهنگ حفظ محیط‌زیست مناطق حاشیه زیستگاه یوزپلنگ و انجام اقدامات حمایتی از این‌گونه چتر، می‌توان از این‌گونه ارزشمند در معرض خطر انقراض حفاظت نمود.

خراسان رضوی دارای ۴۱ منطقه چهارگانه و شکار ممنوع شامل ۲۸ اثر ملی طبیعی، پارک ملی، پناهگاه حیات وحش، مناطق حفاظت شده و ۱۳ منطقه شکار ممنوع است.

حدود ۸۰ گونه پستاندار، ۲۸۵ گونه پرنده، ۲ گونه دو زیست، ۶۸ گونه خزنده و ۲۴ گونه ماهی در طبیعت خراسان رضوی زیست می‌کنند.

گونه‌های شاخص حیات وحش این استان شامل بز وحشی، قوچ، گوسفند وحشی، آهو، پلنگ، یوزپلنگ، گرگ، کفتار و انواع پرندگان از قبیل پرندگان شکاری، هوبره و کبک است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha