• سه‌شنبه / ۶ تیر ۱۴۰۲ / ۱۷:۳۸
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1402040603841
  • خبرنگار : 50026

مدیرکل دامپزشکی استان:

تمامی کشتارگاه‌های خراسان جنوبی تجهیزات پیشگیری از بیماری‌ها را دارند

تمامی کشتارگاه‌های خراسان جنوبی تجهیزات پیشگیری از بیماری‌ها را دارند

ایسنا/خراسان جنوبی مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی گفت: تمامی کشتارگاه‌های استان اعم از مدرن و سنتی دارای تجهیزات پیش سرد لاشه دام برای پیشگیری از بیماری‌های احتمالی هستند.

محمدعلی بخشی، امروز سه‌شنبه ۶ تیر در نشست خبری اظهار کرد: فرهنگ‌سازی خوبی طی چند سال گذشته برای کشتار دام در کشتارگاه‌ها صورت گرفته و افزایش بیماری‌های مشترک بین انسان و دام از جمله عواملی است که اهمیت رعایت مسائل بهداشتی را دوچندان می‌کند.

به گزارش ایسنا، وی با بیان اینکه زیرکوه تنها شهرستانی است که کشتارگاه ندارد و در این راستا با همکاری ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) اقداماتی در حال انجام است، افزود: اگر بعد از کشتار دام، گوشت ۲۴ ساعت در دمای یخچال نگهداری شود خیلی از عوامل بیماری‌زا از بین می‌رود.

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی ادامه داد: امسال برای عید قربان ۶۳ تیم دامپزشکی شامل؛ ۲۳ تیم ثابت و ۴۰ تیم سیار با همکاری ۹۲ نفر از همکاران دامپزشکی، نظارت بر امور ذبح دام را برعهده دارند و به نهادهای حمایتی از جمله کمیته امداد امام خمینی (ره)، بهزیستی و موسسه توانبخشی حضرت علی اکبر (ع) نیز تاکید شده است که دام‌ها را برای ذبح به کشتارگاه‌های بیرجند و خوسف منتقل کنند تا سلامت رعایت شود.

بخشی با بیان اینکه اکنون ۱۱ کشتارگاه در استان وجود دارد و در برخی بخش‌ها نیز کشتارگاه فعال است، تصریح کرد: سال گذشته چند لاشه ضبط یا مقداری اصلاح لاشه انجام شد؛ ۲۰ درصد جگر و ۷۰ درصد ریه گوسفندان ضبط شده که بیشتر بیماری‌های سلی، باکتریایی و ویروسی بوده است.

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی افزود: دامپزشکی در ارتقای شاخص‌های سلامت انسانی نقش موثری داشته و بیش از ۸۰۰ نوع بیماری بین انسان و دام مشترک است که دامپزشکی نقش مهمی در کنترل آنها دارد.

بخشی با بیان اینکه سال گذشته ۵۰ تن فرآورده دامی و طیور غیربهداشتی از چرخه مصرف خارج شد، امسال نیز بیش از ۱۸ تن فرآورده خام دامی غیر قابل مصرف را ضبط کردیم که ۱۵ تن معدوم شده است، افزود: امسال فوت انسان بر اثر هاری در استان نداشتیم ولی سال گذشته یک نفر به خاطر ابتلا به هاری جان خود را از دست داد.

وی درباره افزایش بیماری هاری در خراسان جنوبی هشدار داد و گفت: سال ۱۴۰۰ هیچ موردی از این بیماری نداشتیم ولی سال گذشته ۱۲ مورد شناسایی شد و امسال که سه ماه از آن گذشته، ۱۱ مورد مثبت داشته‌ایم.

بخشی ادامه داد: شغال، گرگ، خفاش، روباه، راکون و راسوها به عنوان ناقلان هاری در طبیعت و سگ‌ها و گربه‌ها ناقلان این بیماری در جوامع شهری و روستایی هستند که سرایت بیماری به حیوان یا انسان در بیش از ۹۵ درصد موارد از طریق گاز گرفتن یا خراش پوستی ناشی از پنجه کشیدن است.

وی از شهروندان خواست هر گونه موارد مشکوک به هاری را به شبکه‌های دامپزشکی گزارش دهند و در صورت هر گونه گزش توسط حیوانات بلافاصله محل زخم ۱۵ تا ۲۰ دقیقه با آب و صابون شست و شو، سپس با آب معمولی صابون‌زدایی و بعد از ضد عفونی با الکل یا بتادین سریعا به مراکز بهداشتی و درمانی برای دریافت سرم و واکسن ضد هاری مراجعه شود که با این اقدامات ۱۰۰ درصد از بیماری پیشگیری می‌شود.

وی بیان کرد: در سه ماه نخست امسال ۶۰ درصد تعهد واکسیناسیون هاری سال جاری انجام شده و در این مدت واکسیناسیون چهار هزار و ۹۵۱ قلاده سگ انجام شد که هزار قلاده در پناهگاه‌ها بودند.

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی گفت: سالانه واکسیناسیون هاری برای ۹ تا ۱۰ هزار قلاده سگ باید انجام شود و سگ‌های گله و پناهگاه رایگان واکسینه می‌شوند؛ سال گذشته اعتبار ملی این اداره‌ کل ۴۴ میلیارد تومان ولی سهم ما از اعتبارات استانی هشت میلیارد تومان بوده که با توجه به گستردگی فعالیت در حوزه دام و طیور، اعتبار استانی کم است.

وی ادامه داد: ۲۵ نفر به خاطر تخلف در حوزه بهداشتی به مراجع قضایی معرفی شدند و احکام مختلف برای آنان صادر شده است، در سه ماه امسال نیز یک نفر متخلف حوزه بهداشتی به مراجع قضایی معرفی شد.

بخشی با بیان اینکه اگر لاشه‌ای در قصابی بدون لیبل دامپزشکی باشد غیرمجاز است و ضبط می‌شود همچنین فرد متخلف به مراجع قضایی معرفی می‌شود، افزود: بیماری‌های دامی که روی گوشت اثر می‌گذارند در صورت انتقال به انسان باعث بیماری می‌شود و برخی از آنها راه درمانی هم ندارند، به عنوان مثال شیر حیوان مبتلا به تب مالت اگر جوشیده نشود باعث بیماری خواهد شد.

حجت‌الاسلام علی حیدری، مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در اداره کل دامپزشکی خراسان جنوبی نیز در این نشست خبری گفت: نفس عمل قربانی است که به انسان می‌رسد و مردم و خیرین در روز عید قربان، قربانی می‌کنند اما اگر سهل‌انگاری شود می‌تواند باعث آزار دیگران، بیماری و آسیب به شهروندان شود.

وی ادامه داد: توصیه می‌شود که مردم ذبح دام در روز عید قربان را به سمت کشتارگاه‌ها ببرند همچنین دعای قربانی بر همه دام‌ها توسط ناظران شرعی خوانده می‌شود و از این بابت جای نگرانی وجود ندارد.

حیدری یادآور شد: عید قربان امسال ۱۴ ناظر شرعی آموزش دیده بر روند ذبح شرعی و اسلامی در کشتارگاه‌ها نظارت کامل دارند؛ همچنین ۶۷ قصاب که آموزش ذبح شرعی و حرفه‌ای را دیده‌اند زیر نظر ناظران شرعی ذبح را انجام می‌دهند تا گوشت حلال به دست مردم برسد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha