دکتر هادی بابایی، با اشاره به فرارسیدن عید قربان و ذبح دام توسط مردم، اظهار کرد: مردم حتما دام زنده را از مراکز معتبر تهیه و از ذبح دام در معابر خودداری کنند.
وی با بیان اینکه افراد ذبح کننده حتما باید لباس کار و چکمه و دستکش داشته باشند، افزود: لوازم کار بعد از ذبح حتما شست و شو و ضد عفونی شود و افراد گوشت دام را ۲۴ ساعت و امعا و احشا را ۴۸ ساعت در یخچال نگهداری و سپس مصرف کنند.
مدیرکل دامپزشکی گیلان در گفت وگوی تلویزیونی شبکه باران، با اشاره به برنامه سازمان دامپزشکی و به تبع آن این اداره کل جهت تشکیل اکیپ های ثابت و سیار در روز عید قربان، اضافه کرد: ۴۷ اکیپ در سطح استان فعال شده و همکاران دامپزشکی در مراکز معتبر فروش دام زنده، اقدام به معاینه و تایید سلامت دام و ارائه خدمات بهداشتی و آموزشی و ترویجی می کنند.
بابایی با بیان اینکه در روز عید قربان کلیه کشتارگاه های استان باز و آماده ارائه خدمت هستند، گفت: ناظرین شرعی در فرایند ذبح حضور دارند و ناظران بهداشتی قبل، حین و بعد از ذبح آماده بازرسی دام و لاشه و تایید سلامت آن هستند.
وی سامانه ۱۵۱۲ را آماده پاسخگویی و راهنمایی به مردم دانست و اضافه کرد: مردم حتما دام را در کشتارگاه های استان ذبح کنند.
مدیرکل دامپزشکی گیلان تب خون ریزی دهنده کریمه - کنگو را یک بیماری ویروسی با عامل کنه دانست و خاطرنشان کرد: مخازن بیماری حیوان وحشی و اهلی از جمله دام هستند؛ این بیماری از طریق گزش کنه یا تماس با دام مبتلا و برخورد با خون و ترشحات فرد آلوده منتقل می شود.
وی ادامه داد: افرادی که با دام سر و کار دارند، افرادی که در کشتارگاه ها کار می کنند، دامپزشکان و کارکنان مراکز درمانی بیشتر در معرض خطر هستند.
بابایی از مردم خواست علاوه بر تهیه گوشت از مراکز معتبر به مهر دامپزشکی توجه کنند و افزود: راه مقابله با بیماری تب کریمه - کنگو سمپاشی دوره ای دام و اماکن دامی است و لذا افراد در صورت مشاهده کنه در دام از لِه کردن آن با دست خودداری کنند. این بیماری در دام علائم ندارد و با تب خفیف همراه است.
انتهای پیام
نظرات