• سه‌شنبه / ۶ تیر ۱۴۰۲ / ۱۰:۱۶
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1402040603324
  • خبرنگار : 71496

/به روز رسانی شد/

رئیس‌جمهوری سودان جنوبی همچنان در تماس با البرهان و حمیدتی

رئیس‌جمهوری سودان جنوبی همچنان در تماس با البرهان و حمیدتی

رئیس جمهوری سودان جنوبی اعلام کرد که میاردیت شرایط سودان را از نزدیک دنبال می‌کند. وزیر خارجه سودان جنوبی نیز ضمن ابراز نگرانی از شرایط فعلی سودان، تاکید کرد که انجام دیداری میان سران دو طرف درگیر در این کشور نیازمند فراهم شدن شرایط مناسب آن است.

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه التغییر چاپ سودان، با ورود جنگ در سودان میان ارتش و نیروهای واکنش سریع این کشور به سومین ماه خود، توت جلواک، مشاور سالوا کر میاردیت، رئیس جمهوری سودان جنوبی اعلام کرد که میاردیت شرایط سودان را از نزدیک دنبال می‌کند و در حال رایزنی با سران دو طرف درگیر برای توقف درگیری‌ها از راه گفت‌وگو است.

رئیس جمهوری سودان جنوبی در ادامه نیز بار دیگر بر پایبندی خود به حمایت از تلاش‌ها برای برقراری دوباره صلح و ثبات در سودان تاکید کرد.

به نوشته روزنامه التغییر، میاردیت با مالک عقار، معاون رئیس شورای حاکمیتی سودان در جوبا دیدار کرد.

این روزنامه در ادامه نوشت، عقار در این دیدار گزارشی از آخرین تحولات اوضاع در سودان و سفرهای اخیرش به کشورهای همسایه آن که از این بحران آسیب دیدند، ارائه کرد.

همچنین پیشتر دینق داو، وزیر خارجه سودان جنوبی نسبت به شرایط فعلی در این کشور ابراز نگرانی کرد.

وزیر خارجه سودان جنوبی با تاکید بر اینکه کشورش تمام تلاش خود را برای برقراری صلح در سودان انجام می‌دهد، اظهار کرد: دیدار میان عبدالفتاح البرهان، فرمانده ارتش سودان و محمد حمدان دقلو (حمیدتی)، فرمانده نیروهای واکنش سریع نیازمند ایجاد شرایط مناسب آن است.

سازمان ایگاد سه‌شنبه در بیانیه‌ای اعلام کرده بود که وزرای خارجه سازوکار چهارجانبه توافق کردند که برگزاری دیداری رودررو میان دو طرف درگیر سودانی و اتخاذ رویکردی تدریجی برای حل‌وفصل این درگیری در اولویت قرار داده شود.

همچنین این سازمان اعلام کرد که کمیته وزرای خارجه گروه چهارجانبه متشکل از کشورهای کنیا، جیبوتی، اتیوپی و سودان جنوبی در نشست مجازی خود توافق کردند که یک روند سیاسی فراگیر با هدف برقراری صلح و انتقال مسالمت‌آمیز قدرت در سودان آغاز شده، هماهنگی و همکاری تنگاتنگ با احزاب سودانی و مسؤولان مربوطه انجام شده و رهبری سودان بر روند صلح تضمین شود.

اما وزارت خارجه سودان درخواست وزیر خارجه کنیا از وزرای خارجه کمیته چهارجانبه برای برگزاری نشست یاد شده را رد و تاکید کرد که دولت سودان با انجام چنین دیداری مخالف است و به نتایج آن اهمیتی نمی‌دهد.

شورای صلح و امنیت اتحادیه آفریقا نیز پس از درگیری شدید در اطراف فرماندهی پلیس سودان در خارطوم میان ارتش و نیروهای واکنش سریع این کشور، خلع سلاح فوری خارطوم و توقف بدون شرط درگیری‌ها را خواستار شد.

این شورا ضمن اعلام حمایت خود از طرح هیئت بین دولتی توسعه شرق آفریقا (ایگاد) درباره درگیری‌ها در سودان، از اقدامات این سازمان تقدیر کرد.

جنگنده‌های ارتش سودان پایگاه‌های نیروهای واکنش سریع در منطقه شرق نیل واقع در شرق خارطوم و جنوب ام درمان را بمباران کردند.

در حالی که درگیری‌ها میان دو طرف سودانی برای اولین بار از زمان آغاز درگیری‌ها به استان نیل آبی نیز کشیده شده، ارتش سودان در بیانیه‌ای به کنترل نیروهای واکنش سریع بر پایگاه مرکزی نیروهای ذخیره در جنوب خارطوم پس از چند روز درگیری اذعان کرد.

ارتش سودان در بیانیه‌ای اعلام کرد که پس از سه روز درگیری مستمر با "شبه‌نظامیان شورشی"، آنها کنترل یکی از پایگاه‌های ارتش سودان (پایگاه مرکزی نیروهای پشتیبان) را به دست گرفتند.

در ادامه این بیانیه آمده است، یورش نیروهای واکنش سریع به این پایگاه بر خلاف قوانین بین‌المللی است و پایگاه‌های نیروهای پلیس در تمام نقاط جهان از مراکز خدماتی محسوب شده و هیچ ارتباطی به عملیات‌های نظامی ندارند.

ارتش سودان در ادامه بیانیه خود اعلام کرد، حمله به پایگاه‌های پلیس برای شبه‌نظامیانی که از ارتکاب هر گونه نقضی ابا ندارند، پیروزی نظامی محسوب نمی‌شود بلکه یک شکست اخلاقی و تعرض آشکار به نهادهای ویژه حفاظت از غیرنظامیان محسوب شده و باید محکوم شود.

نیروهای واکنش سریع عصر یکشنبه در بیانیه‌ای از کنترل خود بر این پایگاه و سلاح‌های موجود در آن خبر داده و فیلمی از خود را در داخل این پایگاه منتشر کردند.

در درگیری‌های که در اطراف این پایگاه در خارطوم شکل گرفت، دستکم ۱۴ تن کشته شدند.

 احمد عثمان، معاون کمیسر کل کمک‌های بشردوستانه در سودان طی کنفرانس مطبوعاتی در شهر پورت سودان در شرق این کشور اعلام کرد که حدود ۲۵ میلیون سودانی به کمک‌های بشردوستانه فوری نیاز دارند.

عثمان افزود: تعداد کل آوارگان به هشت میلیون تن و تعداد پناهجویان سودانی به نیم میلیون تن رسیده است.

از ۱۵ آوریل گذشته درگیری‌های خشونت‌آمیز و گسترده‌ای میان نیروهای ارتش سودان و نیروهای واکنش سریع این کشور در مناطق پراکنده سودان جریان دارد و دو طرف تلاش می‌کنند کنترل پایگاه‌های مهم این کشور از جمله کاخ ریاست جمهوری، مرکز فرماندهی کل نیروهای مسلح، مرکز فرماندهی نیروهای واکنش سریع و برخی فرودگاه‌های نظامی و غیرنظامی را به دست بگیرند.

این درگیری‌ها که عمدتا در خارطوم است، موجب کشته و زخمی شدن صدها غیرنظامی شده است، البته آمار رسمی از تعداد تلفات در نظامیان دو طرف وجود ندارد.

دو طرف تاکنون بارها درباره آتش‌بس توافق کردند، اما به آن پایبند نبودند.

 انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha