حسین میرزایی در گفت وگو با ایسنا با اشاره به اینکه لرستان در شرایطی است که به شدت نیاز به اقدامات احیایی و عملیات آبخیزداری دارد، اظهار کرد: شرایط استان ما ویژه بوده چراکه متوسط فرسایش خاک لرستان از متوسط کشوری بیشتر است، در سطح ملی ۱۶ تن در هکتار فرسایش خاک داریم در حالی که این عدد در لرستان ۲۳ تا ۲۵ تن در هکتار و در مناطقی نیز تا ۵۰ تن در هکتار فرسایش داریم.
وی افزود: براساس اعتبارات دریافتی هر ساله یک سری اقدامات انجام میدهیم ولی در مباحث مطالعاتی کارهای خوبی انجام شده است.
میرزایی تصریح کرد: در ۱.۴ میلیون هکتار از سطح آبخیز استان که نیاز به کار دارد مطالعه شده اما بخش اجرا همراه با مطالعه نیست، یعنی مطالعه بیشتری داریم اما در بُعد اجرا چون اعتبارات به مقدار کافی تخصیص پیدا نکرده مقداری عقب هستیم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان با اشاره به اینکه ما در بخش مسائل آبخیزداری برنامههای خوبی داریم، بیان کرد: در بخش احیا نیز طرح کاشت یک میلیارد درخت را داریم که سهمیه و تعهدی که لرستان دارد ۳۰ میلیون اسلحه درخت در چهار سال است که در این زمینه هماهنگیهایی بوده و برنامهریزی انجام شده که عمدتاً با مشارکت مردمی اتفاق بیفتد.
وی ادامه داد: ما اصرار داریم از گونههایی استفاده کنیم که چند منظوره بوده و برای مردم نیز منفعتی داشته باشند که پایکار بیایند.
میرزایی بیان کرد: در بخش جنگل برنامههای احیایی و در بخش مرتع نیز طرحهای مرتعداری را داریم، به عنوان مثال بیش از ۱۰ هزار پروانه چرا داریم که بخش زیادی از آنها تبدیل به طرحهای مرتع داری شده و با مشارکت خود مردم و مرتعداران این طرحها تهیه و باید اجرا شوند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان افزود: طرح مرتعداری نیز شامل حفاظت و احیا مناطق میشود، یعنی فردی که به عنوان مرتعدار است احیا کند اولین نفع برای خود اوست که منطقه از لحاظ پوشش گیاهی غنی باشد که دام بتواند استفاده کند.
وی با اشاره به اینکه در بخش احیا بیشتر تمرکز ما روی مشارکت مردم است، اضافه کرد: طرحهای دولتی و آنچه ما در سالهای اخیر در بخش جنگل کاری یا مرتع تجربه داریم تا حوزه محدودی جوابگوست یعنی اگر داخل پارکهای جنگلی و حاشیه جادهها لکههای جنگلکاری داشتیم که باقی ماندهاند و خیلی از جنگلکاریهایی که انجام شده از بین رفتهاند چون امکان نگهداری برای دولت وجود ندارد، باید مردم را پای کار بیاوریم، بخشی از جنگلکاریهای ما به عنوان غنیسازی در جنگل طرحهای خاصی اتفاق میافتد که محدود است و عمدتاً به شکل بذر بوده و عمده جنگلکاری و مطالعات ما در بخش احیایی و مشارکت مردم است.
میرزایی ادامه داد: در بحث تولید نهال نیز اینگونه است، ما زمانی در نهالستانهایمان نهال تولید میکردیم که الان نیز همین کار را میکنیم اما بیشترین حجم تولید نهال را به سمت نهالستانهای بخش خصوصی بردیم که مردم پای کار آمده و نهایتاً ایجاد اشتغال بوده و شرایط احیایی نیز تکمیل شده است.
انتهای پیام
نظرات