به گزارش ایسنا، تیم رهام دانشگاه فردوسی مشهد بعد از ۲ سال تحقیق و توسعه موفق به طراحی و ساخت خودروی فرمول دانشجویی رهام شد و این خودرو بعد از فراز و نشیبهای بسیار در امور گمرکی راهی کشور ایتالیا شده است.
رهام به دنبال معرفی خودروهای فرمول دانشجویی در ایران برای ایجاد ارتباط واقعی صنعت و دانشگاه به صورت عملیاتی است؛ از این رو در مسابقات جهانی حضور یافتند.
این مسابقات از سال ۱۹۷۹ در کشور آمریکا با هدف ایجاد ارتباط میان دانشگاه و صنعت برگزار میشود.
مسابقات فرمول دانشجویی (Formula Student / FSAE) یک مجموعه مسابقات مهندسی است که هرساله در ۱۴ کشور دنیا (آمریکا، انگلیس، آلمان، ژاپن، استرالیا، ایتالیا و …) برگزار میشود.
سازمان اصلی برگزارکننده این مسابقات، انجمن مهندسان خودرو (SAE) بوده و اسپانسرهای آن غولهای صنایع مربوط به خودروسازی دنیا هستند.
تیم رهام هرچند مسیر پر فراز و نشیبی را برای شرکت در بزرگترین مسابقات فرمول دانشجویی جهان که از ۲۱ تا ۲۵ تیرماه ۱۴۰۲ برگزار میشود، در پیش رو دارد؛ ولی با وجود تمام کمبودهای مالی و امکاناتی این تیم برای ایجاد خودباوری و همچنین شور و نشاط در دل دانشجویان به مسیر خود ادامه میدهد.
موتور این خودرو چهار سیلندر و با حجم ۶۰۰ سی سی است. مسیر هوای ورودی به موتور و مسیر گازهای خروجی موتور طراحی از سوی این تیم مجددا طراحی شده است. ساخت سیستم برقی موتور این خودرو مطابق قوانین باز طراحی شده و سیستم مدیریت موتور (ECU) با توجه به شرایط مسابقه، ستاپ و تنظیم شده است. سرعت صفر تا ۱۰۰ خودروی فرمول دانشجویی رهام در مدت ۵.۲ ثانیه است.
نسبت توان به وزن ۲۴۰ اسب به تن، ۶۷ اسب بخار قدرت و ۵۱ نیوتن متر گشتاور (ستاپ شتاب)، ۶۱ اسب بخار قدرت و ۴۸ نیوتن متر گشتاور (ستاپ اندورتس) از دیگر مشخصات این خودرو به شمار میرود.
وزن خودروی ایرانی رهام، ۲۸۰ کیلوگرم برآورد شده است. حداکثر سرعت قابل دستیابی رهام، ۱۷۰ کیلومتر بر ساعت و حداکثر سرعتی که در تست جواب گرفته شد، ۱۱۰ کیلومتر بر ساعت است که دلیل آن نبود پیست مناسب بوده است.
انتهای پیام
نظرات