• شنبه / ۳ تیر ۱۴۰۲ / ۱۳:۵۰
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1402040301231
  • خبرنگار : 71415

آمریکا: چین بر کره شمالی اعمال نفوذ کند/ هند اهرم مقابله با چین نیست

آمریکا: چین بر کره شمالی اعمال نفوذ کند/ هند اهرم مقابله با چین نیست

مقام رده بالای شورای امنیت ملی کاخ سفید گفت، آمریکا همچنان از چین می‌خواهد از نفوذش بر کره شمالی استفاده کرده و این کشور را وادار به متوقف ساختن‌ برنامه‌هایش برای توسعه تسلیحات غیرقانونی کند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری یونهاپ، جان کربی، هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا گفت، برنامه‌های تسلیحاتی کره شمالی در نهایت به منافع خود چین هم آسیب وارد خواهند کرد.

کربی در یک نشست مطبوعاتی در کاخ سفید بیان کرد: می‌دانیم که پکن در پیونگ یانگ نفوذ داشته و همچنان از آنها می‌خواهیم که از این نفوذشان استفاده کنند. ما همچنان از آنها می‌خواهیم تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل که از مدتها قبل برقرار بوده را اجرا کنند و همچنان از چین می‌خواهم دیدگاهی فراگیرتر و کلی تر در قبال این موضوع داشته باشد.

کربی این صحبت را در پاسخ به سوالی درباره هشداری که چین به آمریکا داده و خواستار عذرخواهی جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا از بابت توصیف شی جینپینگ، رئیس جمهور چین با لفظ "دیکتاتور" شد، مطرح کرد.

 چین هشدار داد چنانچه آمریکا به خاطر این اظهار نظر بایدن عذرخواهی نکند، همکاری‌هایش در حوزه مسائل مربوط به کره شمالی را متوقف خواهد کرد.

بایدن روز پنجشنبه گفت، همچنان پای صحبتش درباره رهبر چین می‌ایستد.

کربی ادعا کرد: رئیس جمهور آمریکا خیلی صریح گفت، به صحبتهای صریح و بی پرده خود درباره چالش‌هایی که ما در رابطه با جمهوری خلق چین داریم ادامه خواهد داد.

او بر لزوم اینکه همه کشورها از جمله چین به تهدید هسته‌ای ایجاد شده از سوی کره شمالی رسیدگی کنند، تاکید کرد.

او در نشست مطبوعاتی خود اظهار کرد: "چالشهایی که کره شمالی ایجاد کرده عبارتند از برنامه های تسلیحاتی در حال تشدید شامل هم برنامه موشکهای بالستیک و هم بلندپروازی های هسته‌ای آنها."

این در حالی است که بر اساس یک بیانیه امروز شنبه وزارت امور خارجه کره جنوبی، آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا به پارک جین همتای خود از کره جنوبی در یک گفتگوی تلفنی درباره سفر هفته گذشته خود به چین گفت، "گفت‌وگویی صادقانه، مفید و سازنده" با طرف چینی داشته است.

در این بیانیه آمده است: بلینکن و پارک تصمیم گرفتند تا درباره روابط با چین به ارتباط خود ادامه دهند و همچنین از پکن بخواهند تا نقشی سازنده در تعلیق تحرکات کره شمالی و خلع سلاح هسته‌ای این کشور ایفا کند.

جان کربی در ادامه نشست خبری خود به موضوع سفر اخیر نارندرا مودی نخست وزیر هند به آمریکا پرداخت.

کربی اظهار کرد، موضوع این سفر این نبود که هند به عنوان یک "وزنه متقابل" علیه چین و یک اهرم استفاده شود بلکه درباره تعمیق روابط از جمله همکاری نظامی بین این دو کشور بود.

نارندرا مودی امروز شنبه آمریکا را به مقصد مصر ترک کرد. او در طول این سفر مذاکرات جامعی را با جو بایدن رئیس جمهور آمریکا داشت و در نشست مشترک هر دو مجلس کنگره آمریکا سخنرانی کرد.

جان کربی گفت:‌ "موضوع این سفر رسمی، چین نبود. ببینید هند هم با چین چالشهایی از جمله در پشت مرز خود و همچنین در کلیت منطقه دارد. و صراحتا چالشهایی که جمهوری خلق چین برای هر دو کشور ایجاد کرد در دستور کار بود و جای هیچ پرسشی در این مورد نیست."

او اضافه کرد: "اما مساله مربوط به اهرم قرار دادن و استفاده از هند به عنوان یک وزنه متقابل علیه چین نبود. هند کشوری مستقل است. آنها سیاست خارجی خودشان را داشته و باید آن را مدیریت کنند. و اینکه آنها با داشتن روابط همسایگی سختی زندگی می‌کنند."

کربی گفت با اشاره به استقبال آمریکا از صادرات هند در حوزه نظامی و امنیتی گفت: "ما همکاری های زیادی را می‌توانیم در حوزه امنیتی داشته باشیم و این چیزی است که ما واقعا روی آن متمرکزیم."

این مقام ارشد شورای امنیت ملی کاخ سفید بیان کرد، پیام سفر مودی به آمریکا فرستادن پیامی به مردم آمریکا و هند درباره اهمیت این روابط دوجانبه برای مردم سراسر جهان بود.

وی افزود: آنها (هندی ها) یکی از اعضای بلوک "کوآد" بوده و یکی از بازیگران کلیدی از طریق این مجمع چند جانبه به حساب آمده‌اند. این یک ائتلاف رسمی و یک سازمان نظامی نیست. آنها در حوزه هند-اقیانوسیه نگرانی های مشروعی دارند و به آنها با ابزارهایی خود که مناسب ببینند رسیدگی می‌کنند."

جان کربی همچنین اظهار کرد، جو بایدن از مهیا شدن فرصت برای آنکه با نارندرا مودی بر سر نگرانی‌های حوزه حقوق بشر مذاکره کند رضایت دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha