«کریم رهیده» در گفت و گو با خبرنگار ایسنا افزود: نرخ معلولیت در استان کهگیلویه و بویراحمد ۳ درصد بوده که از میانگین کشور بالاتر است، در حالی که این نرخ در کشور ۱.۴ درصد است.
وی اظهارکرد: ۲۷ هزار نفر معلول در استان کهگیلویه و بویر احمد تحت پوشش بهزیستی و این استان هستند که ۱۸ هزار نفر از این تعداد مستمری بگیر و مابقی خدمت بگیر می باشند.
معاون توانبخشی بهزیستی استان کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: ۳۹ درصد معلولان استان کهگیلویه و بویراحمد مربوط به شهرستان بویراحمد، ۲۴ درصد مربوط به شهرستان کهگیلویه و ۱۵ درصد نیز مربوط به شهرستان گچساران است.
رهیده تصریح کرد: بیشتر معلولیت در استان کهگیلویه و بویراحمد از نوع جسمی حرکتی است. ذهنی، شنوایی و بینایی، اعصاب و روان، صوت و گفتار به ترتیب در رده های بعدی قرار دارند.
وی ادامه داد: بیشترین علت معلولیت در استان کهگیلویه و بویراحمد تولد و ژنتیک، حوادث جاده ای و سقوط از ارتفاع و سقوط از درخت است.
معاون توانبخشی بهزیستی استان کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: در پاییز معمولاً سندرم سقوط از درخت گردو، ارتفاع و درخت در این استان داریم.
رهیده تاکید کرد: معلولیت اعصاب روان در استان کهگیلویه و بویراحمد نسبت به میانگین کشور بالاست به اختلاف معناداری دارد.
وی تصریح کرد: ایمنی قبل از کار، فرهنگ سازی، مشاوره ژنتیک، مشاوره روانشناسی، مشاوره قبل از ازدواج و فرزنددار شدن از جمله راهکارهای پیشگیری از معلولیت در استان کهگیلویه و بویراحمد است.
معاون توانبخشی بهزیستی استان کهگیلویه و بویراحمد اظهارکرد: دررفتگی مادرزادی لگن در برخی از مناطق استان کهگیلویه و بویراحمد زیاد و شایع است که این موضوع باید به صورت جدی پیگیری شود.
رهیده بیان کرد: طی سال جاری پنج هزار نفر پشت نوبت مستمری بگیر تحت پوشش بهزیستی استان کهگیلویه و بویراحمد قرار گرفته اند.
انتهای پیام
نظرات