• شنبه / ۳ تیر ۱۴۰۲ / ۱۰:۴۸
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1402040301010
  • خبرنگار : 71604

سیارکی به اندازه یک ساختمان فردا از کنار زمین عبور می‌کند

سیارکی به اندازه یک ساختمان فردا از کنار زمین عبور می‌کند

سیارکی به اندازه یک ساختمان سه طبقه، روز ۲۵ ژوئن از کنار زمین عبور خواهد کرد اما جای نگرانی نیست.

به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، زمین در آستانه ملاقات نزدیک با یک سنگ فضایی است. روز یکشنبه ۲۵ ژوئن، یک سیارک نزدیک به زمین موسوم به «۲۰۲۳ ام‌یو۲»(۲۰۲۳ MU۲) از فاصله ۲۱۵ هزار کیلومتری زمین یا فقط حدود ۶۰ درصد از میانگین فاصله سیاره ما تا ماه عبور خواهد کرد. اگرچه این پرواز از نظر نجومی بسیار نزدیک است اما سنگ فضایی به احتمال زیاد هیچ تهدیدی برای زمین یا فضاپیماهای حاضر در مدار آن ایجاد نمی‌کند.

گزارش «مرکز مطالعات اجرام نزدیک به زمین»(CNEOS)، قطر این سیارک را بین ۳.۹ تا ۸.۸ متر تخمین زده که تقریبا به اندازه یک خانه یا ساختمان سه طبقه است. سیارک ۲۰۲۳ ام‌یو۲ در روز ۲۵ ژوئن ساعت ۷:۱۹ بعد از ظهر به وقت منطقه زمانی شرقی، نزدیکترین فاصله خود را با زمین خواهد داشت.

سیارک ۲۰۲۳ ام‌یو۲ روز ۱۶ ژوئن شناسایی شد و توسط «مرکز بررسی ریزسیاره‌ها»(MPC) تحت نظارت «اتحادیه بین‌المللی ستاره‌شناسی»(IAU) در روز ۲۲ ژوئن مورد تایید قرار گرفت.

این یک عبور بدون خطر خواهد بود. بسیاری از سنگ‌های فضایی هر هفته بدون حادثه از نزدیک زمین عبور می‌کنند. با وجود عنوان‌های خبری بی‌شماری که این رویدادها را خطرناک یا ترسناک جلوه می‌دهند، نباید زیاد نگران باشید. به گفته ناسا، مرکز مطالعات اجرام نزدیک به زمین تا به امروز بیش از ۳۲ هزار سیارک نزدیک به زمین را فهرست‌بندی کرده است و هیچ کدام از آنها در قرن آینده، خطری برای زمین به شمار نمی‌روند.

در هر حال، این بدان معنا نیست که با توجه به یک جدول زمانی طولانی، تأثیر عبور سیارک‌ها غیرممکن است. در سال ۲۰۱۳، یک سیارک نزدیک به زمین بر فراز شهر چلیابینسک روسیه منفجر شد که به آن، صدای بیداری برای تشخیص دادن اجرام نزدیک به زمین و دفاع سیاره‌ای گفته می‌شود.

اگرچه تشخیص دادن سیارک‌هایی از این نوع به تنهایی دشوار است اما به لطف پخش زنده می‌توان نزدیک شدن آن به زمین را تماشا کرد. پلتفرم «پروژه تلسکوپ مجازی»(Virtual Telescope Project) که توسط «جیانلوکا ماسی»(Gianluca Masi) ستاره‌شناس ساکن رم میزبانی می‌شود، عبور سیارک را به صورت زنده پوشش خواهد داد.

می‌توانید این رویداد را در وب‌سایت پروژه تلسکوپ مجازی یا در کانال یوتیوب پروژه، به صورت زنده تماشا کنید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha