• جمعه / ۲ تیر ۱۴۰۲ / ۱۲:۲۱
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1402040200581
  • خبرنگار : 71654

موفقیت در جلوگیری از گسترش ۱۲ ویروس مهم با یک ترکیب گیاهی

موفقیت در جلوگیری از گسترش ۱۲ ویروس مهم با یک ترکیب گیاهی

یک ترکیب گیاهی به نام پرووساید (Peruvoside) می‌تواند از گسترش ویروس‌های مختلف و مهم پزشکی جلوگیری کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از دانشگاه ملی سنگاپور، پرووساید، یک ترکیب گیاهی است که به طور معمول برای درمان نارسایی قلبی استفاده می‌شود، اما به تازگی کشف شده که می‌تواند از گسترش ۱۲ ویروس مهم پزشکی جلوگیری کند که همگی از خانواده‌های مختلف ویروسی نشأت می‌گیرند.

این ویروس‌ها از اهمیت پزشکی برخوردار هستند، زیرا باعث ایجاد بیماری‌های ویروسی شایع مانند کووید-۱۹، بیماری دست، پا و دهان (HFMD) و آنفولوآنزا می‌شوند. هنگامی که پرووساید اصلاح شود، بر روی پروتئینی که برای تکثیر و تولید ویروس در بدن حیاتی است به نام GBF1 اثر می‌گذارد و با از کار انداختن عملکرد آن به طوری که تولید ویروس‌های بیشتر متوقف شود، عمل می‌کند.

این مطالعه به رهبری جاستین چو (Justin Chu)، استادیار برنامه‌ی تحقیقاتی کاربردی‌سازی بیماری‌های عفونی و گروه میکروبیولوژی و ایمونولوژی در دانشکده پزشکی «یونگ لو لین» از دانشگاه ملی سنگاپور (NUS Medicine)، با هدف یافتن درمانی مؤثر در کشتن طیف گسترده‌ای از ویروس‌ها انجام شد.

هزاران ترکیب با استفاده از یک آزمایش غربالگری با کارایی بالا که معمولا در فرآیندهای کشف دارو استفاده می‌شود، غربالگری شدند. پرووساید به عنوان گزینه‌ای ایده‌آل شناخته شد و مشخص شد که دارای خواص ضد ویروسی برای طیف گسترده‌ای از ویروس‌ها برای جلوگیری از تکثیر ویروس‌های عفونی با حداقل عوارض جانبی است.

در این مطالعه، محققان کارایی پرووساید را در مبارزه با انتروویروس که باعث ایجاد بیماری دست، پا و دهان می‌شود، ارزیابی کردند. با دوز درمانی ۰.۵ میلی‌گرم، نتایج ۱۰۰ درصد کارایی را در محافظت در برابر ویروس بدون باقی ماندن هیچ اثر قابل تشخیصی از ویروس در بافت‌هایی که معمولا تحت تاثیر انتروویروس قرار می‌گیرند، نشان داد.

محققان همچنین سمیت داروی پرووساید را با استفاده از سنجش LDH که بر اساس سطح آنزیم‌های کبدی در جریان خون آشکار می‌شود، اندازه‌گیری کردند.

کبد ملتهب یا آسیب به سلول‌های کبدی منجر به افزایش سطح آنزیم‌های کبدی در آزمایش خون می‌شود. در این مطالعه، سطح بسیار پایینی از سمیت به دنبال تجویز پرووساید در غلظت‌های مختلف مشاهده شد.

در زمینه‌ی بیماری‌های عفونی، معمولا دو راه برای هدف قرار دادن ویروس وجود دارد. اولین روش، هدف قرار دادن ذرات ویروس با استفاده از آنتی بادی‌ها، در آغاز فرآیند عفونت است. روش دوم هدف قرار دادن سلول‌های آلوده است که ویروس در آن‌ها خود را تکثیر می‌کند که به کارخانه‌های ویروسی معروف هستند. ویروس مرحله عفونی خود را از نقطه‌ی ورود به سلول آغاز می‌کند. هنگامی که ویروس به نقطه‌ی ورود می‌رسد، مواد ژنتیکی خود را در سلول‌ها آزاد می‌کند تا کارخانه‌های ویروسی را تشکیل دهند که تکثیر شده و نسخه‌های بیشتری از ویروس تولید می‌کنند و به یک بیماری عفونی در بدن تبدیل می‌شوند.

بسیاری از ویروس‌های رایج شناخته شده مهم مانند سارس‌-کوو-۲، ویروس دنگی، ویروس زیکا، ویروس چیکونگونیا (Chikungunya) و انتروویروس (Enterovirus) به عنوان ویروس‌های RNA شناخته می‌شوند. برای این گروه از ویروس‌ها، چرخه‌ی تکثیر به جای هسته‌ی سلول منحصرا در سیتوپلاسم انجام می‌شود. این ویروس ژنوم خود را برای تکثیر رمزگشایی و آزاد می‌کند و کارخانه‌های ویروسی را در سیتوپلاسم ایجاد می‌کنند. در کمال تعجب، محققان دریافتند که پرووساید همچنین توانایی جلوگیری از تکثیر سایر ویروس‌هایی که باعث تبخال، آنفلوآنزای انسانی H1N1 و آنفلوآنزای معمولی می‌شوند را با حداقل عوارض جانبی دارد. این ویروس‌ها در گروه ویروس‌های RNA که محققان ابتدا برای آزمایش آن‌ها کار را آغاز کردند، قرار نداشتند.

جاستین چو از مزایای پرووساید به عنوان داروی مؤثر بعدی برای مبارزه با ویروس‌های موجود و در حال ظهور اطمینان دارد. او که به عنوان محقق اصلی این مطالعه صحبت می‌کرد، می‌گوید: این مطالعه نشان می‌دهد که پرووساید به عنوان یک درمان ضد ویروسی برای بیماری‌های مهم پزشکی ناشی از ویروس‌ها به‌ویژه زمانی که واکسن و درمان در دسترسی وجود ندارد، اهمیت دارد. برای مرحله بعدی این مطالعه، آن‌ها قصد دارند مشخصات دارویی و ایمنی پرووساید را اصلاح و بهبود بخشند تا بتوانند برای آزمایش‌های بالینی و مصرف آن‌ها را ایمن کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha