به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، انبوهی از لباسهای رها شده در صحرای آتاکاما سالانه حدود ۳۹ هزار تُن رشد میکند.
ماه گذشته، اپلیکیشن تصویربرداری ماهوارهای SkyFi، تصاویری از مدار از انبوه لباسهایی که در نتیجهی پیشرفت سریع صنعت مد تولید میشوند، ارسال کرد که براساس آنها تخمین زده میشود که سالانه ۹۲ میلیون تُن زباله تولید میشود. در میان این لباسها چکمههای اسکی و ژاکتهای کریسمس نیز دیده میشود.
این تصویر با وضوح ۲۰ اینچی (۵۰ سانتیمتری) که در روز ۱۰ مه در وبلاگ SkyFi منتشر شده است، نشان میدهد که این کوه لباس در مقایسه با یک شهر در مجاورت آن تا چه اندازه بزرگ شده است و مقیاس واقعی مشکل را نشان میدهد.
SkyFi در این پست وبلاگی نوشت: تصویر ماهوارهای که ما از انبوه لباسها در صحرای آتاکامای شیلی گرفتهایم، واقعا همه چیز را در معرض دید قرار میدهد. اندازهی این انبوه لباسها و آلودگی ناشی از آن از فضا قابل رؤیت است و این امر روشن میکند که نیاز به تغییر در صنعت مد وجود دارد.
خبرگزاری فرانسه در سال ۲۰۲۱ گزارش داد که لباسهای رها شده در این منطقه عمدتا در چین یا بنگلادش تولید میشوند و سپس به فروشگاههای ایالات متحده، اروپا و آسیا فرستاده میشوند.
این خبرگزاری اضافه کرد که تا سال ۲۰۲۱، تخمین زده میشود که سالانه حدود ۵۹ هزار تُن لباس وارد منطقه شود.
برخی از لباسها را تاجران لباس از پایتخت شیلی، سانتیاگو، که در ۱۱۰۰ مایلی (۱۸۰۰ کیلومتری) جنوب این کوه پوشاک قرار دارد، خریداری میکنند و برخی دیگر توسط قاچاقچیان پوشاک برای فروش مجدد در سایر نقاط آمریکای لاتین برده میشوند. حتی با در نظر گرفتن این موضوع، کوه لباسهای دور ریخته شده همچنان ۳۹ هزار تُن در سال رشد میکند.
فرانکلین زپدا (Franklin Zepeda)، بنیانگذار EcoFibre، شرکتی که برخی از لباسها را به صفحات عایق تبدیل میکند، به خبرگزاری فرانسه گفت که این لباسها را نمیتوان به محلهای دفن زبالهی شهری فرستاد، زیرا زیست تخریبپذیر نیستند و حاوی محصولات شیمیایی هستند.
SkyFi توضیح داده است که چگونه تصویربرداری از کوه لباسها با ماموریت این برنامه در جهت شفاف کردن دادههای رصد زمین و دسترسی آسان به دادهها، مطابقت دارد و این کار برای شناسایی و رسیدگی به مشکلات این چنینی ضروری است.
SkyFi نوشت: با وب و برنامههای تلفن همراه ما، هر کسی میتواند به تصاویر ماهوارهای برای تایید روایتها و دیدن جهان از نمایی جدید دسترسی داشته باشد.
انتهای پیام
نظرات