به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، اوایل روز پنجشنبه سناتور لیندسی گراهام گفت، قانونگذاران آمریکایی در حال ارائه یک قطعنامه برای بررسی استفاده از سلاح اتمی توسط روسیه در اوکراین به عنوان حمله به ائتلاف ناتو هستند.
سناتورهای آمریکایی پیشنویس قطعنامهای را تهیه کردهاند که استفاده احتمالی روسیه از تسلیحات هستهای تاکتیکی در اوکراین را به منزله حمله به ناتو در نظر میگیرد.
یکی از حامیان این قطعنامه، لیندسی گراهام، سناتور جمهوریخواه، طی یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: «قطعنامهای را در سنا ارائه میکنیم که در آن آمده است اگر روسیه، بلاروس یا یکی از نمایندگان روسیه، بمب هستهای را در اوکراین منفجر کند، که ضد حمله متوقف شود یا اراده مردم اوکراین از بین برود، این حمله به عنوان حمله به ناتو در نظر گرفته خواهد شد.»
این سناتور به اظهارات اخیر جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا مبنی بر اینکه "خطر استفاده روسیه از سلاح هستهای واقعی است" اشاره کرد.
گراهام درباره وضعیت میدانی اوکراین صحبت کرد و گفت، با توجه به اینکه نیروهای اوکراینی در حال حاضر به دنبال نقاط ضعف در دفاع روسیه برای رسیدن به موفقیت هستند با آمادگی و تجهیزات بالا، نیروهای آموزش دیده غربی را تقویت میکنند.
این سناتور افزود که اگر روسیه از سلاح هستهای در اوکراین استفاده کند، "پاسخی در مقیاس بزرگ از سوی ناتو" وجود خواهد داشت و روسیه در این مورد "در جنگ با ناتو" قرار خواهد گرفت.
آناتولی آنتونف، سفیر روسیه در آمریکا در واکنش به این اظهارات گفت: گمانه زنیها درباره استفاده احتمالی روسیه از تسلیحات اتمی تاکتیکی پوچ و بیپایه هستند. این لفاظیهای کوته بینانه و تحریکآمیز از سوی قانونگذاران آمریکایی تنها باعث افزایش تنش و خطرناکتر شدن اوضاع میشود.
وی همچنین قطعنامه سناتورهای آمریکایی را یک ابتکارعمل احمقانه از سوی سناتورهای روسهراس در آمریکا دانست و خاطرنشان کرد، استقرار تسلیحات هستهای تاکتیکی در بلاروس بر اساس اصول حقوقی بوده است.
این دیپلمات روس ادامه داد: ما الزامات و تعهدات بینالمللی را نقض نکرده و دقیقا همان کاری را انجام دادیم که آمریکاییها برای چندین دهه انجام دادهاند و بمبهای هستهای خود را در اراضی متحدان اروپایی خود مستقر میکنند.
این دیپلمات همچنین گفت، این گمانه زنیها به معنای آماده کردن جامعه جهانی برای یک تحریک دروغین در نیروگاه اتمی زاپوریژیا به وسیله کار گذاشتن "بمب کثیف" در آنجا و مقصر دانستن روسیه است.
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه در اواسط ژوئن گفت که این کشور بخش نخست کلاهکهای هستهای را به بلاروس منتقل کرده و تا پایان سال وظیفه انتقال تسیلحات هستهای تاکتیکی را به طور کامل تکمیل خواهد کرد.
پوتین همچنین گفت این استقرار یک عنصر بازدارنده و سیگنالی برای کسانی است که به تحمیل شکست استراتژیک به روسیه فکر میکنند.
سرگئی ناریشکین، رئیس سرویس اطلاعات خارجی روسیه در اوایل ماه ژوئن گفته بود، کییف میتواند به کار بر روی ایجاد یک "بمب کثیف" ادامه دهد و افزود که استفاده احتمالی از "بمب کثیف" توسط کییف عواقب شدیدی برای زندگی و سلامتی تمامی جمعیت و اکوسیستم اروپای شرقی خواهد داشت.
انتهای پیام
نظرات