به گزارش ایسنا این خبر مروری بر مهمترین اتفاقات آخرین هفته خردادماه ۱۴۰۲ مجلس شورای اسلامی است.
با توجه به اینکه در هفته گذشته بررسی صلاحیت محمدعلی نیکبخت به عنوان وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی در دستورکار نمایندگان مجلس قرار داشت، مهمترین خبر مجلس نیز به نظرات برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی در خصوص گزینه پیشنهادی دولت برای تصدی این وزارتخانه اختصاص داشت.
در همین رابطه رحمت الله نوروزی، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه پول گندم داده نشده و محصولات در انبارها جوانه زدهاند، تأکید کرد که انتظار می رود اولین برنامه وزیر جدید جهاد کشاورزی باید خرید گندم و پرداخت مطالبات کشاورزان باشد.
البته محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی هم در پاسخ به این نماینده مجلس گفت که مطلع هستم روز گذشته آقای مخبر در خصوص برنج و گندم جلساتی را برگزار و دستوراتی را صادر کرده، من نیز پیگیری میکنم تا اجرایی شود.
اما بعد از برگزاری جلسه بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی، نمایندگان مجلس بعد از استماع نظرات موافقان و مخالفان و دفاعیات وزیر پیشنهادی، با ۱۹۸ رای موافق با تصدی «محمدعلی نیکبخت» در وزارت جهاد کشاورزی موافقت کردند.
خبر مهم بعدی در رابطه با نوسانات بازار مسکن بود که اسماعیل حسین زهی، عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت که باتوجه به نوسانات تورم، آینده بازار مسکن قابل پیش بینی نیست اما امیدواریم با اقدامات صورت گرفته و اهتمام وزارت راه برای اجرای قانون جهش تولید مسکن و گام برداشتن برای قانونمند کردن بازار اجاره بهای املاک مسکونی، اتفاقات خوبی در این بازار رقم بخورد.
حسین زهی همچنین گفت که کمیسیون عمران مجلس برای اولین بار به این موضوع ورود پیدا کرد و امیدوار هستیم با تصویب این قانون شاهد ساماندهی در بازار اجاره بها باشیم و دیگر وضعیت بی قانونی که بنگاه ها بنا بر نظر خود قیمت گذاری می کردند، پایان یابد.
یکشنبه ۲۸ خردادماه، سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری، بالأخره لایحه برنامه هفتم توسعه را که دارای ۲۴ فصل و ۱۱۷ ماده است تقدیم مجلس شورای اسلامی کرد تا روند بررسی آن شروع شود.
همچنین نمایندگان مجلس در هفته گذشته گزارش کمیسیون صنایع و معادن درباره لایحه الحاق موادی به قانون ساماندهی صنعت خودرو را تصویب کردند که بر اساس آن واردات خودروهای کارکرده برای تنظیم بازار خوردو مجاز خواهد شد.
محسن پیرهادی، عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی هم در یادداشتی درباره شائبه مغایرت طرح تعطیلی شنبه با اصل ۱۷ قانون اساسی توضیحاتی را مطرح کرد و گفت که اکنون نیز بر اساس مصوبات هیات وزیران روزهای پنجشنبه در تهران تعطیل اعلام شده و این مصوبات هیات وزیران دایر بر اعلام برخی روزها به عنوان ایام تعطیل از جمله روز پنجشنبه، دارای اعتبار قانونی است؛ بر این اساس مصوبه کمیسیون اجتماعی مجلس برای ساماندهی تعطیلات رسمی کشور بدون اشکال بنظر میرسد.
در هفته گذشته محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی نیز به ارائه گزارشی در خصوص وضعیت مسکن در کشور پرداخت و گفت که همه ما می دانیم که امروز مسکن از مهمترین مسائل مردم در سبد هزینههای خانوار محسوب می شود و مجلس یازدهم با تصویب قانون ساماندهی اجاره بهای مسکن در کنار حفظ منافع مالکان منصف، صدای مستأجران شد.
با توجه به حاشیه هایی که در رابطه با بخشنامه معاون سیاسی وزیر کشور در مجلس رخ داد، مجلس با حضور وزیر کشور جلسهای غیر علنی تشکیل داد که روحالله ایزدخواه، نماینده مردم تهران در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به این جلسه غیر علنی مجلس و حواشی و شایعات پیش آمده درباره آن گفت: برخی رسانهها از جلسه غیرعلنی با وزیر محترم کشور، چنین نقل کردهاند که ایشان در پی مطالبه برخی از نمایندگان، قول عزل معاون سیاسی وزارت کشور را داده است در صورتی که در نطق ایشان، چنین وعدهای به درستی داده نشد.
ولی اسماعیلی، رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی هم گفت که با توجه به مطالبات زیاد برای تغییر تعطیلات آخر هفته و همچنین کاهش ساعت کاری کارمندان به احتمال خیلی زیاد بررسی لایحه مربوط به این موضوع در مجلس یازدهم تعیین تکلیف خواهد شد.
در هفته ای که گذشتت با توجه به مباحث مطرح در خصوص حقابه هیرمند، محمد سرگزی نماینده زابل در مجلس شورای اسلامی هم گفت که به زودی هیات پارلمانی برای پیگیری حقابه هیرمند به افغانستان سفر می کند.
بهرام عیناللهی، وزیر بهداشت و درمان نیز در جلسه علنی روز دوشنبه (۲۹ خرداد) مجلس شورای اسلامی حضور یافت و در جریان بررسی گزارش کمیسیون بهداشت و درمان در مورد بررسی عملکرد دستگاههای اجرایی در دو حوزه واردات و ترخیص تجهیزات پزشکی و مدیریت بازار دارویی گفت که زنجیره تامین دارو و تجهیزات پزشکی از حلقههای مختلفی تشکیل شده و برای هماهنگی بین بخشها قرارگاه تدابیر ویژه دارویی تشکیل شده و جلسات آن مرتبا برگزار میگردد.
در هفته گذشته همچنین نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی روز دوشنبه خود، سوال ملی روحالله نجابت از وزیر ورزش و جوانان پیرامون علت بیعدالتی در توزیع زیرساختها و امکانات ورزشی در کشور و کوتاهی در اجرای مصوبات سفرهای استانی رئیس جمهور با وعدههای وزیر را بررسی کردند که در نهایت از توضیحات وزیر ورزش و جوانان به سوال نماینده شیراز در خصوص علت بیعدالتی در توزیع زیرساختها و امکانات ورزشی قانع نشدند و بر این اساس وزیر ورزش و جوانان از نمایندگان کارت زرد دریافت کرد.
علی خضریان، رئیس هیأت تحقیق و تفحص از شستا نیز به تشریح اقدامات این هیات پرداخت و در توضیح اقدامات هیئت تحقیق و تفحص از عملکرد شرکتهای تابعه شستا، گفت که در طول ماههای اخیر هیأت تحقیق و تفحص از شستا تلاش کرده تا ضمن استقرار در شرکتها، اقدام به اخذ گزارشهای مربوطه از موضوعات و تخلفات به وقوع پیوسته طی سالهای ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۰ کند. بر این اساس همزمان با رسیدگی به پروندههای تخلفات گذشته شستا، آن بخش از اطلاعاتی که میتواند ادامه روندهای غلط گذشته در شرایط فعلی را اصلاح کند به بدنه مدیریتی شستا و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی منتقل شده است.
انتهای پیام
نظرات