• پنجشنبه / ۱ تیر ۱۴۰۲ / ۱۵:۱۸
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1402040100322
  • منبع : نمایندگی خوزستان

معاون بهداشت علوم پزشکی اهواز:

مبتلایان تب کریمه کنگو در خوزستان، تحت کنترل و درمان هستند

مبتلایان تب کریمه کنگو در خوزستان، تحت کنترل و درمان هستند

ایسنا/خوزستان معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به شناسایی مواردی از ابتلا به تب کریمه کنگو در استان گفت: مبتلایان شناسایی شده‌ تب کریمه کنگو، تحت کنترل و درمان هستند.

دکتر پژمان بختیاری‌نیا از شناسایی مواردی از ابتلا به تب کریمه کنگو در استان خوزستان خبر داد و گفت: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری ویروسی است که از دام آلوده به انسان منتقل می‌شود و خوشبختانه موارد مبتلا، شناسایی شده‌ و تحت کنترل و درمان هستند.

به گزارش ایسنا به نقل از وب‌دای خوزستان، وی ادامه داد: این انتقال از طریق گزش کنه آلوده یا تماس با لاشه، خون و احشای دام‌های آلوده رخ می‌دهد و شیوع این بیماری با شروع فصل گرما و افزایش فعالیت کنه‌ها ارتباط مستقیم دارد.

بختیاری‌نیا افزود: احتمال ابتلا به این بیماری در مشاغل مرتبط با دام مانند چوپانان، دامداران، دامپروران، کارگران کشتارگاه، قصابان و حتی دامپزشکان بیشتر است.

رئیس مرکز بهداشت استان خوزستان با اشاره به اینکه هر ساله مواردی از این بیماری در کشور گزارش می‌شود، خاطرنشان کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون چند مورد در استان خوزستان شناسایی شده‌ و به موقع تحت درمان قرار گرفته‌اند.

وی در خصوص توصیه‌های لازم جهت پیشگیری از ابتلا به این بیماری گفت: کنه‌زدایی از دام‌ها و ضدعفونی محل نگهداری آن‌ها با هدایت و نظارت دامپزشکی و همچنین محافظت در برابر گزش کنه به خصوص افرادی که با دام سر و کار دارند و استفاده از مواد دافع حشرات یا لباس آستین بلند، لازم و ضروری است.

بختیاری‌نیا ادامه داد: اگر کنه روی پوست مشاهده شد، هرگز با دست آن را له نکنید و با استفاده از پنس یا انبرک آن را از پوست بدن جدا کنید. از تماس پوست و مخاط با خون و ترشحات دام حین و بلافاصله بعد از ذبح جدا جلوگیری کنید، به ویژه در صنف سلاخان و قصابان حتما از وسایل حفاظت فردی استفاده شود.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز عنوان کرد: خودداری از خرید و مصرف گوشت دام‌هایی که غیر بهداشتی و غیر مجاز ذبح و عرضه می‌شوند، نگهداری گوشت تازه به مدت ۲۴ ساعت و جگر به مدت ۴۸ ساعت در دمای ۴ درجه یخچال قبل از قطعه قطعه کردن و مصرف و در نهایت پرهیز از مصرف گوشت و جگر نیم‌پز از جمله مواردی هستند که به منظور جلوگیری از ابتلا به این بیماری توصیه می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha