«محمدحسین امامی» امروز پنجشنبه اول تیرماه در نشست با خبرنگاران ضمن اشاره به نامگذاری پنجم تیرماه به عنوان روز جهانی مبارزه با مواد مخدر و البته نامگذاری ۳۰ خردادماه تا ۵ تیرماه به عنوان هفته مواد مخدر، گفت: در حال حاضر ۲۰۰ کشور در جامعه جهانی درگیر موادمخدر است و متاسفانه آمارهای جهانی بیانگر روند افزایش استعمال موادمخدر در بین سنین ۱۵ تا ۶۴ سال است.
وی خاطرنشان کرد: به دنبال صنعتی شدن مواد مخدر و ورود علم شیمی به حوزه مواد مخدر، تنوع و قدرت تخریب مواد مخدر به شدت افزایش یافته به طوری که هم اکنون ۱۲۰۰ نوع مواد مخدر در جامعه وجود دارد که متاسفانه همچنان رو به فزونی است.
این مسئول یکی از ابزارهای قدرتمند در ترویج مصرف مواد مخدر و تشویق به اعتیاد را فضای مجازی ذکر کرد و گفت: تبلیغات در این حوزه در قالبهای بسیار پیچیده و متنوع انجام و باورهای نادرستی را به جامعه تلقین میکند.
وی در همین رابطه از افزایش مصرف مواد مخدر در بین بانوان چه در جامعه جهانی و چه در کشورمان خبر داد و گفت: بانوان و دانشآموزان، دو قشر موثر در ساختار شکل گیری جوامع هستند و متاسفانه سوداگران مرگ این دو قشر را نشانه رفتهاند.
امامی، آمار رسمی دانشجویان معتاد در استان را ۱.۸ درصد جمعیت دانشجویی ذکر کرد و گفت: البته در قالب تفاهمنامه با دانشگاههای استان ضمن اقدام به آشنایی مسئولان و مراقبین و مشاورین خوابگاههای دانشجویی با علائم و عوارض و مداخله در این حوزه، در قالب افزایش مهارت های زندگی و توانمندسازی دانشجویان در رابطه با مواد مخدر طی سال گذشته ۱۶ هزار نفر ساعت آموزشی انجام شد.
وی سن اعتیاد در استان یزد را ۲۳ تا ۶۵ سال و گرایش به مصرف مواد مخدر صنعتی را اندکی بیشتر از مواد مخدر سنتی ذکر کرد و گفت: آمار اعتیاد در استان یک میلیون و ۲۰۰ نفری یزد معادل ۱.۱ درصد جمعیت عمومی استان است.
دبیر شورای مبارزه با مواد مخدر استان ضمن گرامیداشت یاد و خاطره چهار هزار شهید مبارزه با مواد مخدر، گفت: متاسفانه از ابتدای امسال کشورمان ۲۱ شهید در حوزه مواد مخدر داشته که آمار نسبتاً بالایی است.
وی با بیان این که از ابتدای امسال تاکنون شش تن مواد مخدر در استان کشف شده که عمدتاً نیز مواد مخدر صنعتی بوده است، گفت: خوشبختانه تاکنون گزارشی مبنی بر تولید مواد مخدر صنعتی در استان ارائه نشده ولی موارد اندکی در حوزه سنتی گزارش و شناسایی شده که در این رابطه میتوان به کشف و امحاء سه مزرعه کشت خشخاش در استان طی سال جاری اشاره کرد.
امامی یکی از اقدامات موثر برای پیشگیری از ورود افراد به حوزه قاچاق مواد مخدر را شناسایی و ضبط اموال قاچاقچیان مواد مخدر خواند که هم اکنون در دستور کار دولت و دستگاه قضایی قرار دارد.
وی از تشکیل مجمع خیرین یاریگران زندگی در استان برای جلب مشارکتهای مردمی جهت پیشگیری، مقابله و درمان در حوزه مواد مخدر خبر داد و گفت: خانه یاری گران زندگی استان نیز با هدف پیشگیری از اعتیاد با تخصیص هفت میلیارد ریال در طبقه فوقانی مرکز مشاوره امام حسین(ع) آماده بهره برداری در هفته آتی خواهد بود.
وی در بخش دیگری از سخنانش مواد مخدر را بزرگترین آسیب اجتماعی در کشور خواند و با بیان این که بیش از ۵۰ درصد از آسیب های اجتماعی کشور به طور مستقیم و غیرمستقیم مرتبط با این حوزه است، اظهار کرد: تغییر نگاه بین نسلها، اهتمام و ضرورت امر اطلاع رسانی برای پیشگیری نسل جدید از افتادن به دام اعتیاد را فزونی بخشیده که در این رابطه اثربخشی رسانهها به مراتب بیشتر از سایر دستگاههای دخیل در این حوزه است.
امامی در پایان از جمعآوری ۱۲۰۰ معتاد متجاهر در سال گذشته از سطح شهر خبر داد و با بیان این که راهاندازی کمپ ماده ۱۶ استان که عمدتاً برای معتادان متجاهر است طی دو ماه آینده رقم خواهد خورد، گفت: هم اکنون ۱۷ کمپ بخش خصوصی یا به اصلاح کمپ ماده ۱۵ در استان داریم که یک مورد از آنها ویژه بانوان است.
انتهای پیام
نظرات