• چهارشنبه / ۳۱ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۸:۱۵
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1402033120858
  • خبرنگار : 50026

معاون استاندار خراسان جنوبی:

اولویت‌های اقتصادی مبتنی بر سند هر شهرستان باشد

اولویت‌های اقتصادی مبتنی بر سند هر شهرستان باشد

ایسنا/خراسان جنوبی معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی بیان کرد: اولویت‌های اقتصادی باید بر اساس سند اقتصادی هر شهرستان باشد.

جواد اشرفی، عصر امروز چهارشنبه ۳۱ خرداد در جلسه شورای اسلامی استان گفت: در شورای هر شهرستان، کارگروه اقتصادی باید تشکیل شود و با حضور فرماندار و دیگر مسئولان سند اقتصادی هر شهرستان تهیه شود تا در شورای اقتصادی استان برای اجرا مصوب شود.

به گفته وی؛ به دلیل ضعف‌های ساختاری که در استان داریم، چیزهای را که مسئولان استان‌های دیگر ۲۰ سال قبل پیگیری می‌کردند، در شرایط فعلی برای رفع مشکلات زیر ساختی باید آنها را اکنون دنبال کنیم.

به گزارش ایسنا، وی با اشاره به اقدامات انجام شده، اظهار کرد: اتصال شبکه گاز خراسان جنوبی از طریق دشتک زابل یکی از این اقدامات است که نتیجه آن را در سال های آینده خواهیم دید.

معاون استاندار بیان کرد: از آن جایی که اجرای فاز اول پنل های خورشیدی اشتغالزایی کمی دارد، از تسهیلات ارزان قیمت اشتغالزایی نمی‌توانیم برای آن اختصاص دهیم.

اشرفی با بیان اینکه برای اجرای یک نیروگاه دو هزار مگاواتی حداقل ۴۵ میلیارد تومان اعتبار نیاز است، اظهار کرد: برق تولیدی آن وارد شبکه برق کشوری می شود و در تأمین برق استان تأثیری ندارد.

به گفته وی؛ نیروگاه برق قاین ۶۰۰ مگاوات برق تولید می کند و مصرف برق خراسان جنوبی ۳۰۰ مگاوات است و با این وجود در استان از نظر زیرساخت های توزیع برق مشکل داریم.

اشرفی با تأکید بر اینکه سندی در خصوص فرآوری محصولات استراتژیک کشاورزی استان نداریم  و با آزمون و خطا در این زمینه کار می‌کنیم، گفت: کسی که حبه عناب را در استان تولید کرده به دلیل نداشتن پروانه استاندارد، با مجوز تولید موقت کار می‌کند.

معاون استاندار با بیان اینکه شاخص‌های استاندارد محصولات استراتژیک خراسان جنوبی باید تدوین شود، افزود: استاندارد عناب در حال نهایی شدن و استانداردهای زرشک و زعفران هم در حال تهیه است.

اشرفی درباره عمل کردن واحدهای تولیدی به مسئولیت‌های اجتماعی خود، خاطرنشان کرد: اتاق بازرگانی را موظف کرده ایم با مکاتبه با واحدهای تولیدی خراسان جنوبی، خواستار ارائه گزارش در زمینه عمل به مسئولیت های اجتماعی آنها شود و در این خصوص کوتاه نخواهیم آمد.

وی با یادآوری اینکه حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ حساب بانکی معادن و صنایع به استان منتقل شده، گفت: این واحدها حساب‌های خود را به خراسان جنوبی منتقل کرده اند، اما شعب بانک‌های استان برای پرداخت تسهیلات زیاد، اختیاری ندارند و این در حالی است که این واحدها در تهران تسهیلات زیادی را دریافت می کنند.

معاون استاندار درخصوص وضعیت تولید مرغ در استان گفت: با وجود اینکه مصرف روزانه خراسان جنوبی ۳۰ تن مرغ است، روزانه ۸۰ تن مرغ در استان تولید می‌شود که هر چند به لحاظ قانونی از بردن مرغ اضافی به استان‌های دیگر می‌توانیم جلوگیری کنیم اما به دلیل نبود صنایع فرآوری آن به شرط توزیع ۵۰ درصد مرغ تولیدی در استان، اجازه عرضه بقیه مرغ تولیدی خراسان جنوبی را در سیستان و بلوچستان صادر کرده‌ایم.

به گفته وی؛ احداث حدود هشت سردخانه در استان در دست اقدام است که هر یک از آنها نیاز به ۵۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری دارد.

اشرفی با اشاره به اینکه برای ایجاد بارگاه زرشک اقدامات خوبی انجام شده است، گفت: از محل تسهیلات تبصره ۱۶ مقرر شده تسهیلاتی برای این منظور پرداخت شود.

وی از بانک‌های اقتصاد مبین، رسالت و پاسارگارد به عنوان بانک‌های خصوصی یاد کرد که تاکنون از استان و بانک مرکزی برای پرداخت تسهیلات تمکین نکرده اند که کار آنها به مراجع قضایی رسیده است.

معاون استاندار با بیان اینکه عملکرد دستگاهی بانک های دولتی خوب بوده، خاطرنشان کرد: تسهیلات تکلیفی شامل وام ازدواج، فرزند آوری و تسهیلات تبصره ۱۶ است که تا ۹۰ درصد آن در استان پرداخت شده است.

اشرفی با ذکر این نکته که تفاوتی بین آرد روستاها و شهرها جز این که آرد روستاها سبوس بیشتری دارد، وجود ندارد، گفت: برای اینکه حق مردم ضایع نشود، اختیار کم کردن سهمیه آرد نانوایی‌های متخلف یا جریمه کردن آن‌ها را به فرمانداری ها داده‌ایم.

وی با بیان اینکه تعاونی مرزنشینان استان باید فعال تر شود، بیان کرد: کارخانه قند قهستان به جای تولید قند، کار فرآوری شکر قهوه ای به شکر سفید را انجام می دهد و پیگیریم تا سهمیه شکر قهوه‌ای برای این کارخانه بگیریم.

معاون استاندار با اشاره به اینکه زیرساخت‌های شهرک صنعتی شهید رحمانی خوسف و محوطه سازی آن در حال فراهم شدن است، گفت: شهرستان‌ها باید بر اساس برش شهرستانی، در تصمیم سازی‌ها ایفای نقش کنند.

به گفته وی؛ انجمن های صنفی حق نرخ گذاری ندارند و در صورت انجام این کار، تعزیرات با آن‌ها برخورد می‌کند و بر اساس قول رئیس جمهور در سفر دوم به استان، آخر سال گذشته به سه هزار و ۱۳۲ نفر از افرادی که در روستاهای مرزی در شعاع دو کیلومتر بودند، عواید ناشی از فروش سوخت پرداخت شد.

وی همچنین قول پیگیری موضوعات اقتصادی و عمرانی مطرح شده در این جلسه مانند استمهال تسهیلات دامدار کارت، افزایش قیمت بتن در نهبندان‌ تفاوت هزینه‌های نظام مهندسی نسبت به استان‌های دیگر و پرداخت تسهیلات برای ایجاد میدان عرضه دام در قاین  را داد.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha