• چهارشنبه / ۳۱ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۴:۰۰
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1402033120616
  • خبرنگار : 50455

تشکیل ۴ هزار پرونده برای بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج در استان قم

تشکیل ۴ هزار پرونده برای بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج در استان قم

ایسنا/قم معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی قم تعداد تشکیل پرونده و حواله‌های صادرشده در سامانه مدیریت بیماران نادر استان قم تا امروز را مورد اشاره قرار داد و گفت: تاکنون ۳ هزار و ۹۹۳ پرونده برای بیماران تالاسمی، هموفیلی، M.S، دیالیز، پیوندی، CF، PID، EB، متابولیک، SMA، اوتیسم تشکیل شده است.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی قم، دکتر مجید محبی  امروز ۳۱ خرداماه در گفت‌وگویی به معرفی بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج پرداخت و اظهار کرد: بیماری‌های خاص دسته‌ای از بیماری‌ها هستند که درمان دائمی ندارند و شرایط ویژه‌ای برای درمان دارند؛ به این معنی که دارای سختی درمان، کمبود دارو، افزایش قیمت داروها و شیوع کم در جامعه هستند و عمومیت ندارند و این نوع بیماری‌ها همراه همیشگی شخص مبتلا تا آخر عمر هستند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی قم به اختصاص بودجه و بسته حمایتی از سوی وزارت بهداشت برای این دسته از بیماری‌ها اشاره کرد و گفت: در این بسته بیماری‌های هموفیلی، تالاسمی، MS  و دیالیز خونی جزء بیماری‌های خاص دسته بنده کرده و بیماری متابولیک(MPS)، بال پروانه‌ای، اوتیسم، CF و SMA  را جز بیماری‌های نادر و صعب‌العلاج دسته‌بندی کرده است.

وی ادامه داد: این دستورالعمل شامل خدمات سرپایی و خدمات بستری هرکدام از بیماری‌ها مطابق با دستورالعمل‌های ابلاغی معاونت درمان وزارت بهداشت است؛ هدف کلی از این بسته حفاظت مالی بیماران گروه هدف در برابر هزینه‌های تشخیصی، درمانی، دارویی و توان‌بخشی است که بیماران می‌بایست بیمه پایه داشته باشند تا شامل این بسته حمایتی شوند.

محبی اظهار کرد: تمامی بیماری‌های مذکور می‌بایست جهت تشکیل پرونده بیماران خود با مدارک و مستندات پزشکی از قبیل گواهی پزشک، MRI، آزمایش ژنتیک و ...  به این واحد مراجعه کنند؛ همچنین بیمارانی که از داروهای پیوندی استفاده می‌کنند نظیر سیکلوسپورین، تاکرولیموس، سلسپت، مایفورتیک و ... نیز لازم است جهت اختصاص سهمیه به درمان مراجعه کنند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی قم در ادامه به مدارک مورد نیاز جهت تشکیل پرونده بیماران پیوندی و افرادی که از داروهای پیوندی استفاده می‌کنند اشاره و عنوان کرد: تشکیل پرونده به‌صورت حضوری و غیرحضوری از طریق سایت معاونت درمان دانشگاه امکان‌پذیر است که شامل مدرک بیماری (کارت پیوند یا خلاصه پرونده بیمارستان یا گواهی پزشک متخصص مربوطه)، پرینت نسخه دارویی و کارت ملی می‌شوند.

وی همچنین تعداد تشکیل پرونده و حواله‌های صادرشده در سامانه مدیریت بیماران نادر استان قم تا امروز را مورد توجه قرار داد و گفت: تاکنون ۳ هزار و ۹۹۳ پرونده برای بیماران تالاسمی، هموفیلی، M.S، دیالیز، پیوندی، CF،  PID، EB، متابولیک، SMA، اوتیسم و همچنین شش هزار و ۳۲۶ حواله برای بیماری تالاسمی، هموفیلی، پیوندی، متابولیک، M.S، CF و PID صادرشده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha