به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری تاس، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه گفت: ما گفتیم که این سازمان (پیمان امنیت جمعی) و همچنین سازمان همکاری شانگهای و گروه بریکس در نگاه غرب تهدیدی علیه سلطه بینالمللیاش هستند. این گروهها نقاط محوری ظهور یک نظم جهانی چندقطبی هستند که غرب آنها را تهدیدی علیه هژمونی و منافع خود میبیند.
وزیر خارجه روسیه ادامه داد: ازاینرو، ما همچنین شاهد اقدامات شدید و تهاجمی غرب برای ایجاد اختلاف میان اعضای سازمان پیمان امنیت جمعی، گروه بریکس، سازمان همکاری شانگهای و دیگر سازمانهایی هستیم که به غرب وابستگی ندارند.
وزیر خارجه روسیه همچنین گفت که باکو و ایروان هر دو میدانند که غرب هیچ قصدی برای برقراری توافق صلحآمیز میان آنها ندارد.
او گفت: متأسفانه در حال حاضر هیچ نشانهای از تلاش برای ایجاد توافق میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان در رفتار اتحادیه اروپا و ایالات متحده دیده نمیشود. از شواهد پیداست که آنها به دنبال ایجاد جایگاهی برای خود در این منطقه، نادیدهگرفتن منافع حقوقی روسیه و اثبات خود بهعنوان مهره تصمیمگیرنده هستند.
لاوروف در ادامه گفت که چنین اقداماتی نشاندهنده طرحهای غرب برای حضور در مناطق دور از خاک ناتو و مرزهای اتحادیه اروپاست و «در این هیچ تمایل صادقانهای برای کمک به ایجاد ثبات در این منطقه دیده نمیشود».
او ادامه داد: امیدوارم شرکایمان در ایروان و باکو این را درک کنند. ما دستکم تحولات را کاملاً شفاف با آنها مطرح میکنیم.
وزیر خارجه روسیه ادامه داد: ما با دیگر بازیگران بینالمللی که در صدد میانجیگری (میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان) هستند، مشکلی نداریم؛ اما مهمترین نکته این است که توافق حاصل از این میانجیگری به منافع آذربایجان و ارمنستان و مردم این دو کشور احترام برابری بگذارد.
لاوروف تأکید کرد: هر توافقی تنها در چهارچوب توافقهای سهجانبهای ممکن خواهد بود که توسط رؤسای جمهوری ارمنستان، آذربایجان و روسیه امضا شدند.
او گفت که عادیسازی روابط میان باکو و ایروان به لطف مداخله شخص ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه در نوامبر ۲۰۲۰ انجام شد؛ یعنی زمانی که نخستین بیانیه سهجانبه درباره اصول این توافق به امضا رسید.
انتهای پیام
نظرات