• چهارشنبه / ۳۱ خرداد ۱۴۰۲ / ۰۹:۵۳
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1402033120256

رونمایی "خاطرات وکیل" و "کیمیای وکالت" در شیراز

رونمایی "خاطرات وکیل" و "کیمیای وکالت" در شیراز

ایسنا/فارس طی آئینی دو عنوان کتاب "خاطرات وکیل" و "کیمیای وکالت" با حضور عبدالصمد خرمشاهی، محمد، مهاجری، عباس عبدی و سیروس رومی، رونمایی و نقد و بررسی شد.

سیروس رومی، روزنامه نگار و نویسنده شیرازی در این مراسم با بیان اینکه واقعیت‌ها در این کتاب‌ها می‌تواند سایه‌ای از تفکرات سعدی را داشته باشد، گفت: کتاب خاطرات وکیل بیست و سه داستان دارد که شسته و رفته چاپ شده و قطع کتاب مناسب است.

این تاریخ نگار روزنامه نگاری با اشاره به اینکه حُسن کتاب نثر ساده آن است، افزود: نثر کتاب فوق که به دل می‌نشیند هرچند که همراه با جملات و اصطلاحات حقوقی است اما خواندنی است.

به گفته رومی، محمدهادی جعفرپور، نویسنده زرنگی به خرج داده که داستان‌ها در این اثر ارزش حقوقی داشته باشد و هم اینکه خواندنی باشد.

این روزنامه نگار پیشکسوت با بیان اینکه انتقال تجربیات، دیده‌ها و لمس وقایع و بردن وقایع به دادگاه‌ها از ویژگی‌های کتاب خاطرات وکیل است که می‌تواند حلاجی شود؟ عنوان کرد: اهل این کتاب وکلا هستند که بین روایت تکنیکی حقوقدانی و روایت ساده اجتماعی در رفت و آمد است.

رومی با بیان اینکه نویسنده با یک هدف مدبرانه با کتاب روبه رو شده است، ادامه داد: این کتاب را با ولع خواندم و کتاب حوصله خواننده را سر نمی‌برد.

عبدالصمد خرمشاهی، وکیل دادگستری نیز در این مراسم ضمن مروری بر خاطرات خود از پرونده افسانه نوروزی و نقش آن در قوت بخشیدن به ارتباط رسانه و وکالت گریزی به عصر ارتباطات و اهمیت رسانه زد و گفت: متاسفانه کانون وکلا در ایران همواره منفعل بوده و با رسانه‌ها ارتباط چندانی نداشتند.

این وکیل پیشکسوت با بیان اینکه افکار عمومی جامعه بالاتر از محکمه است، وکلا را دعوت به نگارش خاطرات شغلی شان کرد و با نمونه آوردن از وکلایی که در دیگر کشورها دست به قلم شدند و خاطره نویسی و رمان نویسی کردند از جان گریشام، آگاتا کریستی و استیون هاوکینگ نام برد و عنوان کرد: ما در ایران چند نویسنده وکیل داشتیم؟ در ایران هم شمار کمی نویسندگانی بودند که خاطره و از پرونده‌ها رمان نوشتند اما اینها کافی نیست. هنوز ما وکلا خیلی کم کاری کردیم و کتاب در این زمینه کم نوشته شده است.

عباس عبدی، فعال سیاسی و روزنامه‌نگار هم در این آیین خطاب به وکلا و حقوقدانان، گفت: یقین داشته باشید این نهاد مدنی(کانون وکلا) درست نشود این کشور هم درست نخواهد شد.

او در رابطه با کتاب خاطرت وکیل از زاویه جامعه شناسی و حقوقی به بررسی پرداخت و گفت: جامعه امروز بسیار پیچیده است و سواد رکن اساسی جامعه امروز است.

عبدی با بیان اینکه در جامعه ۲۰۰ سال پیش حقوق خیلی روشن و محدود بود، افزود: اما در جامعه امروز ماجرا این چنین نیست. حتی وکلا هم نیازمند مشاوره حقوقی هستند. پیچیدگی جامعه موجب تقسیم کار ‌شده است. حقوق جزا موردی است که همه مردم باید با آن کمابیش آشنا باشند.

به گفته این روزنامه نگار، بهترین راه آشنا کردن مردم با حقوق از طریق تجربه زیسته و داستان و روایت است. یکی از معیارهای برای جامعه توسعه یافته این است که بهترین جنایت‌ها را انجام می‌دهند.

او با تایید کردن گفته‌های خرمشاهی و نقش نویسندگان در بیان پیچیدگی‌های شغل وکلات، عنوان کرد: جذابیت داستان‌های آگاتا کریستی پیچیدگی ماجراست اما جامعه جدید در عین حالی که پیچیده است، مجرم‌های پیچیده دارد.

عبدی با اشاره به اینکه افزون بر وکلا معلمان هم کم می‌نویسند، تصریح کرد: باید ژورنالیسم در همه حوزه‌ها گسترش یابد.

محمد مهاجری روزنامه نگار و فعال سیاسی نیز در این مراسم، با بیان اینکه نویسنده کتاب خاطرات وکیل اعتماد به نفس بالایی دارد، گفت: شرط مهم وکلا داشتن این خصیصه است.

او با اشاره به اینکه این امکان و قابلیت وجود دارد که دیگران به این حوزه بپیوندند، افزود: در حوزه‌های مختلف حقوق حرف‌های ناگفته زیادی وجود دارد که باید حقوقدانان و وکلا دست به قلم شوند و این حرفها را بازگو کنند.

به گفته مهاجری، اگر همه حقوق دانان به روش نویسند آثار فوق اقتدا کنند فضای رقابت به وجود خواهد آمد.

به گزارش ایسنا، در پایان این مراسم کتاب‌های "خاطرات وکیل" و "کیمیای وکالت" به نویسندگی محمدهادی جعفرپور، حقوقدان و وکیل دادگستری، رونمایی شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha