• سه‌شنبه / ۳۰ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۶:۱۹
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 1402033019955
  • خبرنگار : 71567

وزیر علوم در گفت‌وگوی بر خط با دانشجویان خبر داد؛

همسان سازی حقوق کارکنان دو وزارتخانه علوم و بهداشت/فوق‌العاده ویژه کارکنان را پیگیری می‌کنیم

همسان سازی حقوق کارکنان دو وزارتخانه علوم و بهداشت/فوق‌العاده ویژه کارکنان را پیگیری می‌کنیم

وزیر علوم از تلاش این وزارتخانه برای پیگیری همسان سازی حقوق کارکنان دو وزارتخانه علوم و بهداشت خبر داد و گفت: اجرای طرح فوق‌العاده ویژه کارکنان وزارت علوم را نیز با جدیت پیگیری می‌کنم.

به گزارش ایسنا، دکتر محمدعلی زلفی گل، ظهر امروز با حضور در مرکز ارتباطات مردمی ریاست جمهوری پاسخگوی برخط و مستقیم پرسش‌های کارمندان، دانشجویان و اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها شد.

وی در پاسخ به انتقاد یکی از اعضای هیات علمی به نسبت گزینش هیات علمی‌ها از سال ۱۳۹۳ تاکنون، گفت: اگر تبعیضی در خصوص نحوه جذب اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها صورت گرفته باشد باید مورد بررسی قرار بگیرد و البته مواردی نیز بوده که حرف افراد در این زمینه ضایع شده و حقوق از دست رفته آنها پس از بررسی احیاء شد.

وزیر علوم همچنین در پاسخ به انتقاد یکی دیگر از کارکنان دانشگاه‌ها نسبت به پرداخت فوق‌العاده ویژه به کارکنان وزارت علوم که در دولت اجرایی نشده است، گفت: در این زمینه امروز با رئیس جمهور و رئیس سازمان اداری استخدامی جلسه داشتیم و تلاش می‌کنیم این فوق‌العاده ویژه که برای کارکنان دولت اجرایی می‌شود نیز شامل دانشگاهیان نیز شود.

دکتر زلفی گل، با تاکید بر اینکه کارکنان دانشگاه‌ها از نظر تسهیلات پرداختی خود را با اعضای هیات علمی مقایسه نکنند، گفت: اعضای هیات علمی به صورت شبانه روزی وقت خود را صرف خدمت به دانشگاه و دانشجو می‌کنند و حتی شبانه نیز در وقت آزاد تلاش می‌کنند که فردای آن روز چه مباحثی را در کلاس‌های درس دانشجویان ارائه دهند. بنابراین تسهیلات رفاهی پرداخت شده به آنها ممکن است تفاوت‌هایی داشته باشد اما بطور کلی نگرانی‌های کارمندان در حوزه معیشت صحیح است و من تلاش می‌کنم این مسائل را تا حد ممکن پیگیری و مشکلات را رفع کنم.

وزیر علوم با بیان اینکه دانشگاه‌ها در میزان تسهیلات رفاهی پرداختی به کارمندان و اعضای هیات علمی مستقل هستند، گفت: در برخی مواقع ممکن است رئیس یک دانشگاهی بر اساس توانایی‌هایی که دارد بتواند از ظرفیت خیرین در ارائه بسته‌های معیشتی بهره ببرد و این امر در یک دانشگاه دیگر اتفاق نیفتد اما بطورکلی من در اجلاس روسای دانشگاه‌ها تاکید کردم از معیشت کارمندان حمایت‌های لازم صورت گیرد.

وزیر علوم در این نشست دو ساعته در پاسخ به اعمال ارتقاء مدرک تحصیلی کارکنان به منظور ارتقاء شغلی آنها در دانشگاه‌ها نیز گفت: آئین‌نامه اجرایی این امر در وزارت علوم در حال بازبینی است و سعی می‌کنیم ارتباط شغل و رشته کارکنان در ارتقاء مورد بررسی قرار بگیرد و این امکان وجود داشته باشد که حتی کارمندان با ادامه تحصیل به عنوان هیات علمی در دانشگاه‌ها جذب شوند اما اگر فردی در رشته‌ای درس بخواند که ارتباطی با شغل آنها وجود نداشته باشد طبیعتا این ارتقاء پس از دریافت مدرک تحصیلی نیز لحاظ نخواهد شد.

وزیر علوم همچنین از برنامه این وزارتخانه برای همسان سازی حقوق کارکنان دو وزارتخانه علوم و بهداشت خبر داد و گفت: ما در بحث فوق‌العاده ویژه کارکنان تلاش می‌کنیم که در دریافتی کارمندان دو وزارتخانه همسان سازی شود.

وی در پاسخ به یکی از درخواست‌ها در راستای تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی دانشگاه‌ها نیز گفت: تبدیل وضعیت کارمندان دانشگاه‌ها نیازمند قانون مجلس شورای اسلامی است و وزارت علوم در این زمینه اختیاری ندارد.

وزیر علوم در ادامه در پاسخ به انتقاد یکی از دانشجویان دکتری در خصوص سربازی این دانشجویان گفت: دانشجویان دکتری دانشگاه‌ها می‌توانند از طریق بنیاد ملی نخبگان یا با مراجعه به دانشگاه مالک اشتر یا امام حسین (ع) پروژه‌ای را در حوزه مربوطه (نیروهای مسلح) و با کمک اساتید این دانشگاه بگیرند و امریه خودشان را بگذرانند. حتی پایان دوره دکتری این دانشجویان می‌توانند امریه پسا دکتری بگیرند. در واقع دانش آموختگان دکتری می‌توانند یک سال زیر نظر استاد دانشگاه‌های فوق پروژه ای را دریافت کنند و گزارش طرح را به منزله سربازی ارائه دهند.

وزیر علوم همچنین در پاسخ به انتقاد یکی دیگر از دانشجویان دکتری نسبت به عدم پرداخت حقوق و همچنین عدم اجرایی سازی قول ۵۰ میلیارد تومان که در سال ۹۹ اعلام شده بود که در قالب حقوق به دانشجویان دکتری پرداخت شود نیز گفت: اعتبار ۵۰ میلیارد تومانی سال ۹۹ برای دانشجویان دکتری قرار بود از محل فروش اموال دولت تامین شود که برای این موضوع نیز به حدی چاله‌های پر نشده وجود داشت که عملا امکان اجرایی شدن این به وجود نیامد. بنابراین پرداخت کمک هزینه حقوق به دانشجویان دکتری به دلیل مشکلات مالی اجرایی نشده است.

دکتر زلفی گل در ادامه در خصوص امکان مشاوره و حق التدریسی دانشجویان دکتری دانشگاه‌ها نیز گفت: من پیگیر این موضوع هستم اما متاسفانه به دلیل کمبود اعتبار نتوانستیم آن را اجرایی کنیم. ضمن اینکه سعی می‌کنیم برنامه دستیار پژوهشی و آموزشی را برای این دانشجویان اجرایی کنیم و شیوه نامه آن نیز ابلاغ خواهد شد.

وزیر علوم در خصوص کمبود بودجه‌های پژوهشی اعطایی دانشگاه‌ها به دانشجویان ارشد و دکتری نیز گفت: بر اساس آئین‌نامه بازنگری شده بودجه‌های پژوهشی قرار است از سال ۱۳۰۴ برای دانشجویان کارشناسی ارشد معادل نصف کل مبلغ حکم یک سال استادیار که حداقل بالای ۱۲ میلیون تومان است و برای دانشجویان دوره دکتری نیز ۲۵ میلیون تومان می‌باشد به عنوان کمک پژوهشی پرداخت کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۳-۳۰ ۱۸:۱۸

جناب، اساتید حق التدریس هم همین قدر حتی بیشتر زحمت می کشند ولی نه امنیت شغلی دارند و نه دریافتیشون کفاف زندگیشون را میده، نه از رفاهیات بهره مند هستند. فقط مشکلات آموزش عالی در زمینه استاد را حل می کنندو واحدهای پر زحمت بهشون واگذار میشه و دروس سرراست و بی زحمت سهم هیئت علمی محترم.

avatar
۱۴۰۲-۰۳-۳۰ ۲۰:۳۹

اگر برای هیات علمی بود به ماه نرسیده بود اعمال میشود

avatar
۱۴۰۲-۰۳-۳۱ ۱۱:۳۸

شاید باور کسی نشود ولی در دانشگاه ها چون هیات امنایی میباشد و سلیقه ای رفتار می‌کنند میزان دریافتی حقوق اساتید با کارمندان با هم به سازمان برنامه بودجه اعلام می‌کنند در نتیجه دریافتی زیاد اساتید با حقوق کم زیر 10 میلیونی کارمندان جمع زده شده در نتیجه حقوق اساتید کم عنوان کرده و دولت فکر می‌کند دریافتی کارمندان زیاد است و به این عنوان مزایا دریافت و بین اساتید تقسیم شده و کارمندان بی بهره اند. در وزارت علوم کارمند حق ادامه تحصیل، اضافه کاری و ارتقا و شغل مدیریتی ندارد و کارمندان آن کمترین دریافتی در بین کارمندان دولت دارند.

avatar
۱۴۰۲-۰۷-۱۲ ۱۵:۱۶

همه می دانند که تصمیم گیرندگان وزارت علوم همگی هیات علمی بوده و ایشان نیز در ابتدامنافع خود را در نظر می گیرند.عالی جنابانی که حضور فیزیکی شان در سال 4 ماه بیشتر نیست چگونه ادای پایمال شدن حق خود را دارند.کارمند در تمام طول سال باید باشد علاوه بر این دانشگاه جایی نیست که انجام کار دانشجو را بتوان به بعدا موکول کرد اگر هم چنین شود باز هم دلیلش عالیجنابانی هستند که تشریف ندارند همان هایی که بابت کوچکترین امضا حق الزحمه می گیرند.چطور زندگی کردن برای ایشان با این اوضاع اقتصادی غیر ممکن و برای کارمندان ممکن است. این بره کشی و استعمار مدرن نیست؟در صورتی که طبق بیانات رهبر کبیر انقلاب همه باید از توانی برابر برخوردار شوند. زمانی که صحبت از حقوق عالی جنابان شود باید فوری و ویژه بررسی شده ودر کمترین مدت به نتیجه برسد ولی در مورد کارمندان به قرار است موکول گردد.پس برای خدا در مدت خدمت خود عدالت را جاری سازید زیرا در پیشگاه خدا باید پاسخگو باشد. جای تعجب است که در مورد دانشگاهها هم اگر افزایشی قرار باشد به کارمند داده شود عالیجنابان هم باید هم در راستای ان سهمی ببرند.در برخی مواد هم این امتیازات در دانشگاهی اعمال شدهه و در دانشگاه دیگر اعمال نمی شود.اینها مشت نمونه خروار در این رابطه است.