به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، میلیونها افغان در جریان اشغالگری شوروی در سالهای ۱۹۷۹ تا ۱۹۸۹ به پاکستان گریخته و یکی از بزرگترین جمعیت پناهجویان را در جهان تشکیل دادند. بیش از ۱۰۰ هزار افغان نیز در سراسر مرز به منظور جلوگیری از تحت پیگرد قرار گرفتن در افغانستان و پس از روی کار آمدن مجدد طالبان در اوت ۲۰۲۱ حضور دارند. طالبان عفو عمومی اعلام و به افغانها توصیه کرده تا کشورشان را ترک نکنند.
اکثریت پناهجویان افغان ساکن پاکستان میگویند، آنها در پردازش ویزای خود و نقل مکان به ایالات متحده و سایر کشورها با تاخیر مواجه هستند.
عفو بینالملل در بیانیه مربوط به روز جهان پناهجویان به پاکستان تاکید کرد تا به صورت فوری دستگیریهای خودسرانه و آزار پناهجویان و پناهندگان افغان را متوقف کند که بسیاری از آنها از ترس دستگیری و تحت پیگرد قرار گرفتن توسط طالبان، افغانستان را ترک کردهاند. این گروه حقوق بشری همچنین نگرانی جدی خود را بابت اوضاع خطرناک و آسیبپذیر پناهجویان افغان ساکن در پاکستان اعلام کرد.
معاون مدیر منطقه جنوب آسیا در عفو بینالملل در این باره گفت: به شدت نگرانکننده است که اوضاع پناهندگان افغان در پاکستان به هیچ وجه توجه جامعه بینالملل را به خود جلب نمیکند.
مقامهای امنیتی پاکستان گفتهاند، پلیس تنها افغانهایی را دستگیر میکند که بدون اسناد معتبر وارد این کشور میشوند و آنها را پس از یک بازداشت کوتاه مدت اخراج میکند.
عفو بینالملل اعلام کرد، برای بسیاری از پناهجویان افغان در پاکستان بازگشت به کشور مبدا گزینه نیست.
این گروه حقوق بشری به آژانس پناهجویان سازمان ملل تاکید کرده تا ثبتنام و بررسی درخواستهای افغانهایی را که به دنبال وضعیت پناهندگی در پاکستان هستند، تسریع کند.
عفو بینالملل همچنین از قول پناهندگان اعلام کرد کشورهایی که طرحهای نقل و انتقال را ارائه میدهند، درخواستهای ویزا را تسریع کنند.
آژانس پناهندگان سازمان ملل میگوید، بیش از ۳.۷ میلیون افغان ساکن پاکستان به دلایل اقتصادی و سیاسی از افغانستان گریختهاند. تنها ۱.۴ میلیون به صورت رسمی ثبتنام شدهاند.
اوایل ماه جاری میلادی و پس از آنکه ۲۵۰ تن از پناهجویان افغان توسط مقامهای مقابله با تروریسم و سایر آژانسهای اجرای قانون در پاکستان بابت نداشتن مدارک سفر بازداشت شدند، سفارت افغانستان در اسلامآباد به دولت پاکستان تاکید کرد تا دستگیری افغانها را متوقف کند.
انتهای پیام
نظرات