مریم جلالی ۲۹ خردادماه در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: بروجرد به عنوان یک شهری که پر از خانه های تاریخی است زمینه ای برای انسجام سه بخش میراث فرهنگی، گردگشری و صنایع دستی دارد.
وی تصریح کرد: در بخش میراث فرهنگی خانه های قدیمی قابلیت تبدیل شده به خانه های صنایع را دارند و تجلی آن در خانه نساجی، خانه ورشو و چوب دیده شده و زمینه ساز بروز و ظهور هنرهای مختلفی است.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی خاطرنشان کرد: گردشگران میتوانند کارگاه تولیدی زنده را مشاهده کنند و فروش آنها با اتصال به حوزههای آموزش و پرورش، فنی و حرفهای و آموزش عالی امکان پذیر است.
جلالی با بیان اینکه بروجرد این قابلیت را دارد که منظرگاهی برای صنایع دستی کل کشور باشد، افزود: با توجه به ارتباط فرهنگی که با صنایعدستی کل کشور دارد و نقشهای که بر ورشو حک شده، نمادها و نشانههایی از کل فرهنگ ایرانی را میتواند نشان دهد.
وی اضافه کرد: ورشو نمونه بارز صنایع دستی در بروجرد است که لازم است صنایع دستی در شهر هم جلوه پیدا کند به طوری که نامگذاری پارکها و خیابانها و حتی بنرهای تبلیغاتی باید اتصالی به شهر ملی ورشو داشته باشد تا هنرمندان دلگرم شوند.
معاون وزیر میراث فرهنگی بیان کرد: قطعه به قطعه و خانه به خانه این سرزمین ظرفیت جهانی شدن را دارد و امروز ورشو و سماورسازی بروجرد جهانی بوده چون قلمزنی آن در حال صادر شدن است.
جلالی ادامه داد: ثبت جهانی یک مسئولیت است امیدواریم مدیریت شهری به این انسجام برسد و با همکاریهای لازم میتوان پرونده را تکمیل کرد و قدمی برای ثبت جهانی ورشو برداشته شود.
انتهای پیام
نظرات