• دوشنبه / ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۴:۰۷
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 1402032919072
  • خبرنگار : 71664

تغییر ساختار وام ودیعه مسکن دانشجویان وزارت بهداشت از سال تحصیلی آینده

تغییر ساختار وام ودیعه مسکن دانشجویان وزارت بهداشت از سال تحصیلی آینده

معاون تسهیلات صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: صندوق رفاه دانشجویان بر اساس ماده ۸ قانون جوانی جمعیت از سال تحصیلی آتی مکلف است به دانشجویان ساکن شهرهای با بیش از ۵۰۰ هزار نفر جمعیت مبلغ ۷۰ میلیون تومان و به دانشجویان شهرهای با کمتر از ۵۰۰ هزار نفر نیز مبلغ ۶۰ میلیون تومان وام ودیعه مسکن پرداخت کند.

به گزارش ایسنا، دکتر حمید رئیسی در نشست خبری صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی امروز که در ساختمان صندوق رفاه وزارت بهداشت برگزار شد، اظهار کرد: صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مبلغ ۵۷۴ میلیارد تومان وام در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ پرداخت کرده و ۹۹ هزار و ۴۳۱ دانشجو در سال تحصیلی جاری وام دریافت کرده‌اند و با توجه به اینکه برخی دانشجویان دو فقره وام دریافت کرده‌اند،مجموعا 121 هزار ۳۸۴ فقره وام به دانشجویان پرداخت شده است.

معاون تسهیلات صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه مدت زمان نیم‌سال نخست یک سال تحصیلی ۴.۵ ماه است و نیم‌سال دوم تحصیلی نیز ۵.۵ ماه است، ادامه داد: اگرچه مدت‌زمان نیم‌سال دوم تحصیلی ۵.۵ ماه است اما ۱.۵ ماه در پایان سال قرار دارد و ۴ ماه دیگر از نیمسال دوم تحصیلی در سال بعد قرار می‌گیرد. تمام دانشجویان انتظار دارند که وام را در ۱.۵ ماه اول نیم‌سال دوم سال تحصیلی دریافت کنند اما به دلیل مشکلاتی مانند پرداختی‌های دولت در پایان سال و توجه به مولفه‌هایی مانند توزیع عادلانه، امکان پرداخت تمام وام‌ها در سال گذشته وجود ندارد.

دکتر رئیسی درباره جامعه آماری وام‌های صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت گفت: ۱۷نوع وام از سوی صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت به دانشجویان پرداخت می‌شود و ما مبلغ ۳۰۲ میلیارد تومان در قالب "وام تحصیلی" به دانشجویان پرداخت کردیم که نشان می‌دهد وام تحصیلی بیشترین وام پرداخت شده در بین 17 نوع وام به دانشجویان است. مجموعا ۳۰۲ میلیون تومان از این وام به ۵۵  هزار و ۳۰۷ دانشجو پرداخت شده که از این تعداد ۹۹ هزار و ۴۳۱ دانشجوی وام گیرنده متاهل و مابقی مجرد هستند.  

وی درباره شرایط پرداخت وام‌ها به دانشجویان گفت: پرداخت وام‌ها در قالب نرم‌افزار یک‌پارچه صندوق رفاه و به صورت الکترونیکی انجام می‌شود. فرایند رسیدگی به مدارک بارگذاری شده ۲ هفته زمان می‌برد. پرداخت اقساط منوط به تامین اعتبار است و اگر نقدینگی لازم در دسترس باشد، پرداخت وام‌ها به دانشجویان در یک بازه زمانی ۳ روزه انجام می‌شود.

معاون تسهیلات صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه وام ودیعه مسکن با توجه به تیپ دانشگاه‌ها پرداخت می‌شود، اظهار کرد: دانشگاه‌ها به ۳ تیپ دسته‌بندی شده‌اند و بر این اساس وام ودیعه مسکن پرداخت می‌شود. دانشگاه‌های علوم‌پزشکی تهران که جزو تیپ یک هستند، مبلغ ۷۰ میلیون تومان به دانشجویان پرداخت می‌شود. همچنین به دانشجویان مراکز استان‌ها مبلغ ۶۰ میلیون تومان و دانشکده‌های اقماری نیز ۵۰ میلیون تومان پرداخت می‌شود.

وی درباره شرایط پرداخت وام ودیعه مسکن در سال تحصیلی آتی گفت: صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت بر اساس ماده ۸ قانون جوانی جمعیت مکلف است به دانشجویان ساکن شهرهای با بیش از ۵۰۰ هزار نفر جمعیت، مبلغ ۷۰ میلیون تومان و به دانشجویان شهرهای با کمتر از ۵۰۰ هزار نفر نیز مبلغ ۶۰ میلیون تومان وام پرداخت کند. با توجه به اینکه این موضوع سبب حذف وام ۵۰ میلیونی دانشکده‌های اقماری می‌شود، می‌توان گفت وام ودیعه مسکن در سال آتی تحصیلی ۱۵ درصد رشد می‌کند.

دکتر رئیسی درباره وام دستیاران پزشکی توضیح داد: با توجه به مشکلاتی که کرونا ایجاد کرد، یک وام جدید برای دستیاران لحاظ کردیم. مبلغ وام دستیاران و دانشجویان دکتری تخصصی مجرد مبلغ ۱۵ میلیون تومان و برای دستیاران و دانشجویان متاهل مقطع دکتری نیز مبلغ۲۰ میلیون تومان است که حدود ۲۰ هزار دانشجو این وام را دریافت کرده‌اند.

وی ادامه داد: با توجه به قانون جوانی جمعیت، به زوج‌های دانشجویی که صاحب فرزند شوند، مبلغ ۳ میلیون تومان در قالب وام فرزندآوری پرداخت می‌شود و تعدادد ۳۵۹ نفر این وام را در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ دریافت کرده‌اند.   

معاون تسهیلات صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت در خصوص تعداد وام‌های ودیعه‌مسکن گفت: در سال تحصیلی گذشته به ۱۳۶۹ دانشجو وام‌ ودیعه مسکن پرداخت شد و در سال جاری نیز این وام به مبلغ حدود ۸۵ میلیارد تومان به ۱۴۵۲ دانشجو پرداخت شد و در زمینه پرداخت وام ودیعه مسکن در سال تحصیلی جاری نسبت به سال گذشته ۳۱ درصد رشد داشته‌ایم. این در حالی است که اگر هر دو نفر از زوج‌ها دانشجو باشند مبلغ وام دانشجویی آنها ۵۰ درصد افزایش می‌یابد. همچنین دو دانشگاه علوم‌پزشکی تهران و شهید بهشتی علاوه بر وام صندوق رفاه، خودشان مبلغی را در قالب وام ودیعه مسکن به دانشجویان پرداخت می‌کنند.  

وی درخصوص پرداخت وام شهریه از محل اعتبارات صندوق رفاه دانشجویان گفت: ۳۹۸۱ نفر در سال تحصیلی جاری وام شهریه دریافت کرده‌اند که تعداد وام‌های پردخت شده معادل ۵۲۳۳ مورد است و مبلغ وام شهریه پرداخت شده به دانشجویان معادل ۲۲۰ میلیون تومان است.

دکتر رئیس درباره وام‌های پرداخت شده به دانشجویان استعداد درخشان در تمام مقاطع تحصیلی گفت: حدود ۷۸ میلیارد تومان وام استعداد درخشان به ۳۰ هزار و ۳۱۶ پرداخت شده است. جامعه هدف این وام، دانشجویان مستعد هستند

رئیس صندوق رفاه دانشجویان درباره رشد وام‌های دانشجویان دانشگاه‌های علوم‌پزشکی در سال جاری نسبت به سال تحصیلی گذشته گفت: وام تسهیلات حدود ۵۰ درصد، وام تحصیلی حدود ۷۰ درصد، وام بیمه تامین اجتماعی حدود ۷۵ درصد، وام فرزندآوری حدود ۱۱۸ درصد و وام ازدواج ۲۰۷ درصد رشد کرده است.

دکتر رئیسی با بیان اینکه تعداد خوابگاه‌های دانشجویی ۴۹۷ مورد است،اظهار کرد: ۸۵ هزار دانشجو در این خوابگاه‌ها سکونت دارند. ۲۷ مورد از تعداد خوابگاه‌ها برای دانشجویان متاهل و مابقی برای دانشجویان مجرد است. ۸۸۸به طور کلی زوج دانشجو در ۲۷ مجموعه خوابگاه متاهلی سکونت دارند و تنها ۲۲ دانشگاه کشور مجهز به خوابگاه متاهلی هستند.

معاون تسهیلات صندوق رفاه دانشجویان درپاسخ به پرسش ایسنا در خصوص اینکه «با توجه به ضرورت تامین خوابگاه‌ها دانشجویی،اعتبار ساخت خوابگاه جدید از چه مکانی تامین می‌شود؟» گفت: براساس بند الف تبصره ۹ قانون بودجه، دانشگاه‌ها می‌توانند وام دریافت کنند و صندوق رفاه می‌بایست کارمزد وام دریافتی را پرداخت کند. ما برای دریافت ۲۵۰۰ میلیارد تومان وام با بانک‌های عامل مذاکره کرده‌ایم که از این میزان مبلغ ۱۰۰۰ میلیارذ تومان وصول شده است. ما در نظر داریم که از محل این اعتبار، ۳۳۳ واحد متاهلی و ۹۰۰۰ تخت دانشجویی طی ۳ سال آتی اضافه کنیم.

وی در پاسخ به پرسش دیگر ایسنا درباره بدهی‌های معوقه دانشجویان گفت: براساس آخرین آمارها که مربوط به سال ۱۴۰۱ می‌شود، میزان بدهکاری ۸۸۸ میلیارد تومان است. براساس قانون، دانشجویان تا ۶ ماه پساز دانش‌آموختگی ازمعافیت پرداخت وام برخوردار هستند و مدت‌زمان پرداخت وام ۴۸ ماه است.

دکتر رئیسی ادامه داد: اگر اقساط دانشجویان بدهکار،تا ۲ ماه با تاخیر پرداخت شود، «معوقات جاری» نام دارد. اگر تاخیر در پرداخت بیش از ۲ ماه باشد و تا سقف ۶ ماه باشد، بدهی «سررسید گذشته» است. اگر بازپرداخت‌ وام‌ها بیش از ۱۸ ماه تاخیر داشته باشد، «معوقه» است و اگر تاخیر در بازپرداخت‌ها بیش از ۱۸ ماه باشد، «مشکل‌الوصول» است.

معاون تسهیلات صندوق رفاه درباره میزان بدهی‌های معوقه گفت: از  میزان بدهکاری‌ها، ۲.۵ میلیارد تومان مربوط به معوقه جاری (حداکثر ۲ ماه تاخیر)، ۱.۱۷۰ میلیارد تومان مربوط به سررسید گذشته (۲ تا ۶ ماه تاخیر)، ۲.۶۰۰ میلیارد تومان مربوط به معوق (۶ تا ۱۸ ماه تاخیر) و ۹.۵ میلیارد تومان مربوط به بیش از ۱۸ ماه تاخیر است.

وی در پاسان در خصوص وضعیت خوابگاه ها با بیان اینکه ظرفیت خوابگاه‌های دانشجویی در دولت سیزدهم ۱۰ درصد افزایش یافته است،اظهار کرد: ما توانسته‌ایم که ۲۰ هزار ۱۰۰ تخت به ظرفیت خوابگاه‌ها اضاافه کنیم‌.در حال حاضر حاضر، تعداد پروژه‌هایی که در دست داریم که تز این تعداد ۳۸ مورد کمتر از ۲۵ درصد، ۱۲ پروژه بین ۲۰ تا ۵۰ درصد، ۴ پروژه از ۵۰ تا ۷۵ درصد و ۷ مورد نیز ۷۵ تا ۹۰ درصد رشد داشته‌اند. ۱۲۳۲ خوابگاه در مرحله افتتاح قرار دارد که حدود ۱۱ پروژه را شامل می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha