به گزارش ایسنا، انتخابات اتاقهای بازرگانی سراسر کشور، در اسفند ماه سال گذشته برگزار شد و در تمام اتاقهای استانی کشور، نامزدها با رای اعضای فعال اتاق انتخاب شدند. در هفتههای بعد، اعلام شد که نتایج تمام انتخاباتها تایید شده و تنها انتخابات اتاق بازرگانی آبادان ابطال شد تا بار دیگر فرایند برگزاری آن در اردیبهشت امسال نهایی شود.
در انتخابات این دوره، تعدادی از اعضای نام آشنای اتاق بازرگانی حضور نداشتند. غلامحسین شافعی، رییس دوره نهم اتاق بازرگانی ایران، اساسا در انتخابات نامزد نشد و در اتاق بازرگانی تهران نیز تحولات مهمی شکل گرفت تا جایی که هیچ یک از اعضای هیات رییسه این اتاق در دوره قبل، در دوره جدید حضور نداشتند. در میان آنها نیز نام مسعود خوانساری، رییس اتاق بازرگانی تهران دیده میشد که پیش از انتخابات، بسیاری از او به عنوان نامزد احتمالی ریاست اتاق ایران نام میبردند.
در میان نامهای برگزیده نهایی نیز غایب اصلی، یحیی آل اسحاق – وزیر اسبق بازرگانی و رییس اسبق اتاق تهران – یکی از شاخصترینها بود که از او نیز به عنوان نامزد احتمالی ریاست اتاق ایران یاد میشد.
سرانجام اتاقهای بازرگانی استانی در هفتههای گذشته، هیات رییسه خود را معرفی کردند و در اتاق تهران، محمود نجفی عرب به ریاست رسید. در این میان تعدادی از اعضای پارلمان بخش خصوصی پایتخت، تصمیم گرفتند که برای نواب رییس، نام یکی از نمایندههای دولت را بالاتر از نام دیگر نامزدهای بخش خصوصی بنویسند و یکی از کرسیها در اختیار دولت قرار دهند.
این فرایند نیز در حالی رخ داد که بخش خصوصی در انتخاب گزینههای خود مختار بود و با توجه به اینکه تمام نامزدهای پیروز، اعضای یک ائتلاف بودند، بعید به نظر میرسید که نام فردی جز اعضای ائتلاف را در صندوق آرا بیندازند اما در نهایت این اتفاق رخ داد. این در حالی است که در اتاق بازرگانی تهران، بخش خصوصی ۴۰ و دولت ۲۰ نماینده دارد و در هر رای گیری، اکثریت قاطع آرا در اختیار بخش خصوصی خواهد بود.
در روزهای منتهی به برگزاری انتخابات اتاق بازرگانی ایران نیز باز هم شایعاتی از ورود و دخالت دولت و حذف یا جایگزینی برخی گزینهها مطرح شد که البته مراجع رسمی بارها آن را تکذیب کردند. حتی صحبتهایی از تایید یا رد صلاحیت برخی نامزدها نیز به پیش کشیده شد که در نهایت، رونمایی از نام نامزدها در روز انتخابات نشان داد که هیچ دخالت و تغییری رخ نداده است.
در انتخابات امروز، حسین سلاح ورزی از اتاق خرم آباد به ریاست اتاق بازرگانی ایران برگزیده شد که از اعضای قدیمی و ثابت بخش خصوصی در اتاق بازرگانی به شمار میرود. یونس ژائله و حسین پیرموذن دیگر نامزدهای ریاست نیز از بخش خصوصی بودند. نگاهی به فهرست نامزدهای نواب رییس، خزانه دار و منشی هیات رییسه اتاق بازرگانی نیز نشان میدهد که تمامی این افراد از بخش خصوصی بودهاند و دولت دورخیزی برای به دست آوردن کرسی در پارلمان بخش خصوصی نداشته است.
در حالی که برخی همچنان این شایعه را مطرح میکردند که دولت تلاش کرده در مسیر انتخابات، سنگ اندازی کند نیز این فرضیه نه تنها از سوی رییس جدید اتاق بازرگانی رد شد که او حتی از کمک همه جانبه مدیران دولتی برای برگزاری انتخابات خبر داد. رئیس جدید اتاق بازرگانی ایران میگوید اگر بخواهیم با انصاف نگاه کنیم نشانهای از دخالت دولت در انتخابات اتاق بازرگانی ایران نداشتیم. حسین سلاحورزی پس از انتخاب شدن به عنوان رئیس اتاق بازرگانی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: بر اساس آنچه که در هفتههای گذشته تجربه شد میگویم که نه تنها دولت دخالتی در انتخابات اتاق بازرگانی نداشت که حتی هر جا مشکلی به وجود آمد شاهد تلاش نمایندگان دولت برای تسهیل شرایط بودیم. وی ادامه داد: در طول فرآیند انتخابات شورای عالی نظارت فعالیت میکند که بخشی از اعضای آن را نیز نمایندگان دولت تشکیل میدهند. صحبتی که درباره انصراف من از انتخابات مطرح شد نیز صرفا برداشت شخصی یک عضو این شورا بود که خدشهای در انتخابات و شمارش آرا به وجود نمیآورد.
به این ترتیب و پس از برگزاری انتخابات، اتاقهای بازرگانی استانی و اتاق بازرگانی ایران برای دورهای چهار ساله کار خود را آغاز خواهند کرد و آن طور که سلاح ورزی گفته، همراهی با قوای سه گانه و تلاش برای تدوین استراتژی و مشورت به بخشهای مختلف اقتصادی کشور، یکی از اصلیترین اهداف پارلمان بخش خصوصی خواهد بود.
انتهای پیام
نظرات