به گزارش ایسنا، دکتر وحید نیکنام رئیس دانشکدگان علوم دانشگاه تهران درباره پیگیریها برای اجرایی شدن تصمیم جدید دانشگاه تهران جهت در نظر گرفتن حداقل ۲ واحد و حداکثر ۱۵ واحد کارورزی برای دانشجویان رشتههای مختلف، گفت: در پی برگزاری نخستین نشست شورای تحول و نوآوری آموزشی به ریاست رئیس دانشگاه تهران، موضوع اجرای واحدهای کارورزی برای دانشجویان شش دانشکده زمینشناسی، زیستشناسی، شیمی، فیزیک و ریاضی، آمار و علوم کامپیوتر و بیوتکنولوژی دانشکدگان علوم، روز شنبه ۲۷ خرداد ماه در کمیسیون تخصصی علوم پایه دانشگاه تهران با حضور رؤسای این دانشکدهها مطرح شد.
وی افزود: مقرر شد رؤسای این دانشکدهها، موضوع افزایش واحدهای کارورزی دانشجویان رشتههای مربوطه را در شورای آموزشی دانشکده خود مطرح کنند و با همفکری اعضای هیأت علمی و جمعآوری پیشنهادهای ایشان، دستگاهها و مراکز دولتی و واحدهای بخش خصوصی که امکان اجرای واحدهای کارورزی دانشجویان رشتههای علوم پایه و مهارتافزایی دانشجویان در آنها وجود دارد را احصا و معرفی کنند.
رئیس دانشکدگان علوم دانشگاه تهران با بیان اینکه دو هفته آینده نشست بعدی کمیسیون تخصصی علوم پایه دانشگاه تهران به منظور ارائه نتایج بررسیها و پیشنهادهای رؤسای دانشکدهها به منظور کارورزی دانشجویان رشتههای دانشکدگان علوم برگزار میشود، خاطرنشان کرد: در نهایت، پس از جمعبندی این فهرست اولیه، با دستگاهها و مراکز مناسب برای کارورزی دانشجویان مذاکره صورت میگیرد و تفاهمنامه یا قراردادهایی به منظور اجرای واحدهای کارورزی دانشجویان با آنها منعقد خواهد شد.
دکتر نیکنام با ذکر نمونههایی از مراکز هدف اجرای واحدهای کارورزی دانشجویان دانشکدگان علوم، گفت: تمام کارخانههای تولید مواد شیمیایی معدنی، آلی و پلیمری، محلهای مناسبی برای کارورزی دانشجویان دانشکده شیمی هستند. همچنین کلیه سازمانهای حاکمیتی وابسته به وزارتخانههای مختلف از جمله مرکز آمار ایران برای دانشجویان رشته آمار و سازمانهای وابسته به وزارت اقتصاد و صمت و نیز پلیس راهنمایی و رانندگی، عرصه بالقوهای برای کارورزی دانشجویان رشتههای ریاضی محض و ریاضی کاربردی است.
استاد دانشکدگان علوم دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: در رشتههای علوم پایه، به دنبال کشف حقایق و توسعه مرزهای دانش هستیم. علاوه بر آن لازم است به کاربردهای این علوم در جامعه هم توجه داشته باشیم. دانشآموختگان رشتههای علوم زیستی در سایه تلاش اساتید مبرز و درک نیازهای جامعه خوشبختانه طوری آموزش داده شده و پرورش پیدا میکنند که بسیاری از دانشآموختگان بیکار نمیمانند و در مراکز مختلف به عنوان مثال در صنایع دارویی، غذایی و آرایشی و بهداشتی، و صنایع تبدیلی کشاورزی و شرکتهای دانشبنیان و بسیاری سازمانهای دولتی و خصوصی دیگر مشغول به کار میشوند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، وی با تاکید بر اینکه لازم است جوانان را متناسب با نیازهای کشور طوری آماده کنیم که مهارتی داشته باشند، افزود: باید به فکر آینده شغلی دانشجویان نیز باشیم؛ بنابراین لازم است به اجرای واحدهای کارورزی بیشتر بها دهیم تا بتوانند با بازار کار ارتباط بهتری برقرار کنند.
دکتر نیکنام یادآور شد: واحدهای کارورزی در برخی رشتههای دانشکدگان علوم در حال حاضر به صورت واحد اجباری و در برخی به صورت واحد اختیاری ارائه میشوند. به عنوان مثال، کارورزی در رشته بیوتکنولوژی میکروبی که ماهیت کاربردی دارد، اجباری است ولی در رشته زیستشناسی سلولی مولکولی، اختیاری است. اما اعتقاد داریم که میزان واحدهای کارورزی در حال حاضر کافی نیست و باید افزایش پیدا کند.
انتهای پیام
نظرات