دکترعلیرضا گودرزی عضو هیئت علمی دانشگاه هایتک کرمان امروز ۲۷ خرداد ماه هدف اصلی طرح را بازخوانی، رمزگشایی، پردازش و تفسیر مجدد بر مبنای علوم و تجهیزات به روز دادههای ژئوفیزیکی هوابرد قدیمی اعلام کرد که در سال ۱۹۷۶ میلادی توسط شرکت ایرو سرویس ایالات متحده، در محدوده چهار استان کرمان، فارس، هرمزگان و یزد برداشت شد.
وی با اشاره به رمزگشایی و بازخوانی و صحت سنجی دادهها در فاز اول طرح گفت: اهمیت استراتژیک این دادهها آنجاست که در زمانی برداشت شدهاند که کمترین میزان اختلال مغناطیسی و عوارض محیطی در محدودههای برداشت موجود بوده است، به نحوی که با وجود پیشرفت روز افزون علوم و فناوری، دسترسی به کیفیت مشابه امکان پذیر نیست.
گودرزی افزود: پس از تأیید سلامت و دقت دادهها، در فاز دوم با رویکردهای جدید پردازشی و تفسیری همه دادهها استحصال و مجددا تفسیر و پردازش شد.
به گفته وی ارزش دلاری اصل دادهها صرفنظر از ذخایر و پتانسیلهای ارزشمند آهن کشف شده، بر اساس قیمتهای موجود با توجه به گستردگی ۵۴ هزار کیلومتر مربعی محدودهها، معادل سه میلیون دلار برآورد میشود که پس از قرائت و ارائه گزارش، از برداشت مجدد دادهها در این محدودهها و صرف هزینه مجدد اجتناب شد. در کنار این موضوع کسب دانش قرائت و استحصال دادههای ژئوفیزیکی، کشور را از ارائه اطلاعات ارزشمند به بیگانگان بی نیاز میکند.
عضو هیئت علمی دانشگاه تحصیلات تکمیلی از دستاورهای طرح یادشده به کسب دانش بومی قرائت دقیق دادههای ژئوفیزیکی هوابرد، صرفه جویی حدودی سه میلیون دلاری در حوزه برداشت، تفسیر و پردازش دادهها اعلام کرد و گفت: تعیین دهها محدوده مستعد معدنی با امید بخشی بالا (تخمین پژوهشگران این طرح ذخیرههای معادل سه تا چهار میلیارد دلار) و برجستهسازی اهمیت تعامل صنعت و دانشگاه در کشور و استان کرمان از دستاوردهای دیگر این طرح است.
براساس این گزارش، طرح پژوهشی مطالعه دادههای ژئوفیزیک ژئومغناطیس هوابرد از مجموعه طرحهای گروه کارآفرینی و ارتباط با صنعت دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته کرمان است.
انتهای پیام
نظرات