به گزارش ایسنا، عباس علی آبادی در همایش اقتصادی ایران و ازبکستان، اظهار کرد: یکی از اصلیترین مسائلی که در ارتباط با ازبکستان اهمیت فراوانی دارد، سطح بالای همکاریهای سیاسی و فرهنگی میان دو کشور است، ما باید تلاش کنیم که در این زمینه، توسعه بازرگانی و تجارت مشترک میان دو کشور نیز در دستور کار قرار بگیرد.
وی با بیان اینکه توسعه تجارت، نیاز به فراهم کردن مقدمات لازم خواهد داشت، توضیح داد:با استفاده از روشهای مالی جدید و طراحی یک نظام مالی مشترک میان دو کشور، میتواند بخش مهمی از دغدغهها در این زمینه را بر طرف کند. از سوی دیگر در حوزههایی مانند گمرک و تسریع فرایند تجارت نیز باید تلاش کنیم که مقدمات همکاریهای دو جانبه فراهم شود.
وزیر صمت با اشاره به پیگیری فهرستی از کالاهای برای تجارت ترجیحی میان ایران و ازبکستان، گفت: این فهرست در حال تهیه است و پس از نهایی شدن آن، میتوان انتظار داشت که در آینده نزدیک بتوان به تجارت ترجیحی میان دو کشور نیز نزدیک شد.
به گزارش ایسنا، در ادامه همایش، وهاباف، رئیس اتاق بازرگانی و صنعت ازبکستان، با اشاره به اینکه اجرای پروژههای مشترک و تجارت بین دو کشور رو به رشد است، گفت: تحکیم سطح روابط و تداوم همکاریهای فعلی، به کمک اتاقهای دو کشور میسر است.
رئیس اتاق بازرگانی و صنعت ازبکستان ادامه داد: بسترسازی برای افزایش سطح مناسبات و همکاریهای داوری بین اتاقها ضروری است و در این همایش نیز تفاهمنامهای در این حوزه به امضا خواهد رسید.
به اعتقاد او، این توافقات به رفع آسانتر مشکلات و اختلافات احتمالی در روند مناسبات تجاری و سرمایهگذاری کمک خواهد کرد.
وهاباف، اصلاحات ساختاری که در کشور ازبکستان صورت گرفته را فرصت خوبی برای فعالان اقتصادی ایرانی عنوان کرد تا به این بازار ورود کنند و سطح همکاریهای مشترک را ارتقا دهند.
او به فعالان اقتصادی ایرانی توصیه کرد: از سرمایهگذاری در این بازار غفلت نکنند چراکه فرصتهای خوبی پیش روی آنها قرار دارد.
انتهای پیام
نظرات