نسرین کریمی در گفتوگو با ایسنا، با تاکید بر اینکه اقدامی در راستای استحکامسازی و تثبیت قلعه باید صورت بگیرد گفت: این قلعه تاریخی ظرفیت بالایی برای جذب گردشگر دارد و باید اقدامات و تلاشهایی در جهت بازسازی قلعه انجام شود چراکه این قلعه در عمل رها شده و این در حالی است که باید مرمت، بازسازی و بهرهبرداری شود.
او با اشاره به نوع اقدامها و فعالیتهایی که در این قلعه انجام شده گفت: چگونگی مرمت بناهای تاریخی تعاریف مختلفی دارد و در این قلعه فقط در حد زیبایی ظاهری نور افشانی، سنگفرش و مرمتهای جزیی صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه بناهای تاریخی بهترین منابع اقتصادی، فرهنگی و هویتی هستند و در مدیریت شهرستان میتوانند اثرگذاری قابل اعتنایی داشته باشند، افزود: ضرورت انجام اقدامات در این راستا کاملا احساس میشود اما توجه به این امر مورد غفلت قرار گرفته است.
کریمی همچنین با اشاره به اینکه برخی از ارزشهای تاریخی ویران شده قلعهتل در سالیان گذشته مورد مرمت واقع شدهاند گفت: این قلعه نیاز به مرمت کلی و احیا دارد تا آخرین ارزشهای متصل به تاریخ گذشتگان باقی بماند.
او با بیان اینکه مرمت با آگاهی از گذشته و نگاهی به آینده باید صورت گیرد تصریح کرد: متاسفانه تعداد پروژههایی که متناسب با شان و منزلت بناهای تاریخی این شهرستان مرمت شده باشند چشمگیر نیست. بنابراین ما باید فرآیند مرمت را تعریف کنیم و توجه کنیم به اینکه چقدر این فرآیند جدی گرفته و اجرا میشود.
این دوستدار میراث فرهنگی تاکید کرد: حفظ و نگهداری آثاری که به ما رسیده را باید به نسلهای بعد سالم برسانیم.
وی افزود: امیدواریم بودجه لازم برای عملیات مرمت اساسی این بنای تاریخی در نظر گرفته شود.
کریمی خاطرنشان کرد: قلعهتل به عنوان یکی از آثار به یادماندنی دوران گذشته ضمن معرفی فرهنگ و هویت تاریخی این منطقه میتواند در جذب هر چه بیشتر گردشگر نیز موثر باشد، بنابراین نیازمند همکاری و توجه هر چه بیشتر مسؤولان ذیربط به این قلعه تاریخی هستیم.
انتهای پیام
نظرات