در این کتاب ۳۶۵ قطعه کوتاه و بلند از کتاب وحی برای آشنایی جوانان با تعلیمات جهانی قرآن برگزیده و کوشش شده است که این گزیده تصویری از اطوار گوناگون کلام آسمانی را برای مخاطب ترسیم کند.
این کتاب، تفسیر در معنی اصطلاحی کلمه که به تفاسیری چون کشاف و مجمع البیان و امثال آن اطلاق میشود نیست، بلکه بیشتر انعکاسی از کتاب وحی در ادب عرفانی پارسی و اسلامی بوده و نگاهی است به قرآن از دیدگاه ادبی، زیباشناسی و اخلاقی، اجتماعی و عرفانی بدین مقصود که دعوت رسول اکرم(ص) و انبیای پیشین در جهت بیدار کردن فطرت انسانها و یادآوری پیوند عاشقی و معشوقی میان انسان و پروردگار در دلهای جوانان بنشیند.
به همین مناسبت مراجع کتاب، تفسیرهای سنتی نیست؛ بلکه متون ادبیات و حکمت است. مخاطب این اثر بیشتر جوانان و به ویژه جوانان شیفته عرفان اسلامی و ادبیات عرفانی هستند.
بخشهایی از کتاب «۳۶۵ روز در صحبت قرآن» در را در ادامه میخوانیم؛
«در ذیل آیه ۵۲ سوره آل عمران (شما هرگز به مقام نیکویی و مرتبت نیکوکاری نخواهید رسید، مگر از آنچه خود دوست میدارید در راه خدا انفاق کنید و آنچه در راه خدا انفاق کنید خداوند البته بدان آگاه است...) می خوانیم.
در داستانهای صوفیان آمده است که بتپرستی از جماعت هندوان پیوسته در کنار دریا میرفت و برای ماهیان و پرندگان که در ساحل بودند خوراک و غذا میبرد. او را گفتند که تو وقت خود بیهوده تلف میکنی زیرا خداوند به سبب بتپرستی آن هدایای تو را نخواهد پذیرفت. پرسید اگر خداوند از من نمیپذیرد آیا کار مرا میبیند یا نمیبیند؟ گفتند میبیند. گفت همان برای رضایت خاطر من کافی است.
در این آیه نفرموده است که آنچه انفاق کنید خداوند میپذیرد، بلکه خبر میدهد که خداوند برآنچه انفاق کنید داناست و همین که آدمی امیدوار باشد که کار او را در عرصه عالم پروردگاری میبیند و به آن نظر میکند در تحکیم شوق به نیکویی کافی است.
عارفان گفتهاند چون عزیزترین چیز نزد آدمیان جان است پس مصداق اعلای «مما تحبون» ایثار جان در راه خداست: ندا آمد امشب که جان کیست فدا/ بجست جان من از جا که نقد بستانید(دیوان شمس). گر برود جان ما در طلب وصال دوست/ حیف نباشد که دوست دوستتر از جان ماست(سعدی)».
کتاب «۳۶۵ روز در صحبت قرآن» با ۹۵۶ صفحه و با قیمت ۹۰۰ هزار تومان توسط انتشارات سخن به چاپ رسیده است.
انتهای پیام
نظرات