مجتبی رضانژاد در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: با اجرای طرح مدرسه سبز حجم زیادی از زبالههای قابل بازیافت وارد چرخه بازیافت میشود.
وی اضافه کرد: چهار مدرسه در بجستان از یک سال گذشته اقداماتی تحت عنوان مدرسه دوستدار محیط زیست یا مدرسه سبز آغاز کردند که این فعالیتها با محوریت مدرسه حاجاحمد نقره آغاز شد.
رضانژاد افزود: آنچه از شعار سال جاری روز جهانی و هفته محیط زیست با عنوان راه حلها برای آلودگی پلاستیک مشخص است، این است که متأسفانه وضعیت نامناسب تولید زبالهها و ضایعات پلاستیکی در جهان و به خصوص در کشور ما بسیار نگرانکننده است؛ به همین مناسبت ما باید اقداماتی انجام دهیم که با کاهش پسماندها و ضایعات پلاستیکی به سمت حذف آن در آینده پیش رویم.
وی ادامه داد: در همین راستا تلاش کردهایم یکسری آموزشهای محیط زیستی را برای مدارس داشته باشیم که این آموزشها با همکاری خوب مدرسه حاجاحمد نقره در بجستان آغاز شد و ما از ۱.۵ سال گذشته کلاسهای متعددی در زمینه بازیافت، کاهش پسماندهای پلاستیکی و تفکیک زباله برگزار کردیم.
رضانژاد اظهار کرد: خوشبختانه دانشآموزان و خانوادهها از این طرح استقبال کردند و این همکاری خوب باعث شد که حجم بسیار زیادی از زبالههای قابل بازیافت از جمله پلاستیکهای که با پسماندهای عمومی شهر جمعآوری میشد، تفکیک و وارد چرخه بازیافت شوند. علاوه بر آن مسئولان مدارس از درآمد حاصل از این کار برای ارتقاء سطح آموزش و امکانات دانشآموزان بهره گرفتند.
آموزشهای محیط زیستی را باید در کودکان نهادینه کنیم
وی گفت: علاوه بر مدرسه حاجاحمد نقره که آغازگر این طرح در شهرستان بجستان بود، تاکنون سه مدرسه دیگر هم به این طرح اضافه شده و موضوع تفکیک زباله، بازیافت و کاهش تولید پسماند را در مدرسه به طور جدی پیگیری میکنند. امیدواریم که تعداد این مدارس باز هم بیشتر شود.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست بجستان تأکید کرد: همین اندک پسماندهای بازیافت شده توسط دانشآموزان باعث میشود که حجم بسیار زیادی از زبالههایی که وارد طبیعت میشود، کمتر شده و از طرفی مبالغ به دست آمده از این طریق نیز نقش مؤثری در ارتقاء کیفیت و امکانات آموزشی این مدارس خواهد داشت؛ بنابراین تلاش خواهیم کرد با همکاری اداره آموزش و پرورش شهرستان زمینه اجرای این طرح را در کل مدارس بجستان فراهم کنیم.
رضانژاد افزود: درخواستی که از دوستداران محیط زیست و علاقهمندان این حوزه داریم، این است که چه در زمینه آموزش و چه در زمینه تهیه امکانات مربوطه کمکحال ما و اداره آموزش پرورش باشند تا این طرح را با محوریت بجستان به عنوان یک طرح کشوری معرفی کنیم و از این طریق گام مهمی در راستای نهضت ملی کاهش ضایعات پلاستیکی برداشته شود.
وی خاطرنشان کرد: علاوه بر این مدارس، دانشآموزان بسیاری از مدارس روستاهای حاشیه مناطق حفاظتشده بجستان از طریق آموزشهایی که داشتیم، با موضوعات محیط زیستی به خصوص بحث تنوع زیستی، تنوع گونهای، زیستگاههای حوزه شهرستان بجستان و اهمیت حفاظت از آن آشنا شدند که با توجه به اینکه این آموزشها را از مدارس ابتدایی آغاز کردیم، این امر میتواند در نهادینه کردن فرهنگ حفظ محیط زیست بسیار مؤثر باشد.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست بجستان یادآور شد: اگر بخواهیم محیط زیستمان را از وضعیت فعلی نجات دهیم و مشکلات عدیدهای را که در این حوزه داریم را حل کرده و بر آن غلبه کنیم، قطعا باید موضوع آموزشهای محیط زیستی را جدیتر از قبل دنبال کرده و این آموزشها را از کودکان شروع کنیم چرا که اگر کودکان به اهمیت حفظ محیط زیست پی ببرند و بدانند که چقدر زندگی آنها به سلامت این کره خاکی وابسته است، قطعا تلاش خواهند کرد در حفظ آن کوشا باشند.
انتهای پیام
نظرات