به گزارش ایسنا، پایگاه خبری نون پست در گزارشی نوشت: ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران روز دوشنبه سفر پنج روزه خود به آمریکای لاتین را آغاز کرد، این سفر کشورهای ونزوئلا، کوبا و نیکاراگوئه را شامل می شود و گفته می شود که سفر رئیس جمهور ایران به دعوت رسمی روسای این سه کشور انجام شده است.
در این گزارش آمده است: این اولین سفر رئیسی به آمریکای لاتین پس از تصدی پست ریاست جمهوری است و قبل از او در سال ۲۰۱۶ حسن روحانی، رئیس جمهور پیشین ایران قبل از شرکت در نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک به آمریکا لاتین سفر کرده بود. سفر رئیسی به این کشورها در چارچوب اولویت دادن به روابط با کشورهای دوست است، وزرای خارجه، دفاع،نفت، فرهنگ و بهداشت ابراهیم رئیسی را در این سفر همراهی می کنند و هدف تهران گسترش قدرت خود از طریق تقویت روابط با کشورهای آمریکای لاتین است زیرا این سه کشور با آمریکا دشمنی دارند و طی سال های اخیر همانند ایران از تحریم های سخت واشنگتن رنج برده اند، بنابراین ایران اکنون به دنبال ائتلاف های موازی برای کاهش آثار تحریم ها است.
نویسنده آورده است: بازی ایرانیان در حیاط خلوت آمریکا و تلاش برای تقویت نفوذ خود در آن منطقه حساس، یکی از نقاط تنش در روابط تهران و واشنگتن است که البته اخیراً در برخی پرونده ها حالت انعطاف پذیری به خود گرفته است و واشنگتن اجازه داده است که برخی اموال بلوکه شده ایران در عراق آزاد شود. اکنون با سفر رئیسی به آمریکای لاتین این سوال مطرح می شود که ایران با این اقدام می خواهد چه پیام هایی به واشنگتن بدهد.
در این گزارش با اشاره به از سرگیری روابط تهران و ریاض و احتمال بازگشت روابط تهران و قاهره در سایه وساطت عراق و عمان آمده است که ایران اخیرا تلاش های دیپلماتیک گسترده ای در راستای تقویت حضور منطقه ای و بین المللی خود از طریق به کارگیری سیاست جدید و نرم در تعامل با کشورهایی که با آن ها اختلاف دارد، انجام داده است که این رویکرد جدید تهران آمریکا و رژیم صهیونیستی را بسیار نگران کرده است.
در بخشی از این گزارش تاکید شده است: علیرغم تضاد ایدئولوژیک هویت اسلامی کشور ایران با ایدئولوژی چپ کشورهای آمریکای لاتین، هر دو طرف از نظر خصومت با غرب به ویژه آمریکا و تحریم هایی که علیه آن ها وضع شده است شرایط مشابهی دارند، این امور واقعیتی را بر دو طرف تحمیل کرد تا مشارکت و روابط خود را بیش از حد معمول در سایر عرصه های بین المللی تقویت کنند.
در این گزارش با اشاره به سفر حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران به آمریکای لاتین در ماه فوریه گذشته و همچنین سفر نیکولاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا به تهران در ژوئن ۲۰۲۲ آمده است که ایران طی سال های اخیرا بزرگ ترین حامی کاراکاس با توجه به تحریم های شدید وضع شده علیه آن بود.
در بخش دیگری از این گزارش آمده است: تهران می خواهد پیام روشن و واضحی به دولت های آمریکای لاتین بدهد مبنی بر اینکه ما در هر شرایطی و در سخت ترین شرایط نیز به دنبال تعمیق روابط با شما هستیم و ایران هیچ گاه به هم پیمانان خود پشت نخواهد کرد.
انتهای پیام
نظرات