محمد سعید کریمیان، امروز چهارشنبه(۲۴خردادماه) در نشست خبری با اصحاب رسانه استان کردستان اظهار کرد: به طور استاندارد، میانگین ایده آل ذخیره، نگهداری و موجودی خون پنج روز است، در حالی که این میزان در استان کردستان ۱۵ روز بوده و این امر جای تقدیر از مردم کردستان دارد.
وی از افزایش ۲۰ درصدی خون گیری در سال گذشته خبر داد و افزود: این امر با وجود کمبود فضای فیزیکی در استان رخ داده است.
مدیرکل سازمان انتقال خون استان کردستان، با اشاره به تاریخچه اهمیت خون و نامگذاری ۲۴ خرداد ماه در تقویم به نام روز انتقال خون بیان کرد: با توجه به رفاه امروزی در جامعه، امید به زندگی افزایش یافته و خون و فرآورده های خونی یکی از مهمترین عوامل درمانی در جامعه است؛ خون جایگزینی ندارد و مراکز درمانی برای نگهداری این ماده مهم هر روز در حال توسعه است، استان کردستان در زمینه نگهداری و ذخیره خون پیشرفت های قابل توجهی داشته و جزو ۱۱ استان برتر کشور است.
به گفته وی، بیش از ۹ درصد اهداکنندگان خون در کردستان بانوان هستند و امسال کردستان رتبه دوم کشور را در این زمینه کسب کرده است.
کریمیان، فرهنگ سازی اهدای خون به ویژه برای بانوان را ضروری دانست و گفت: بانوان کردستان در راستای اهدای خون سرآمد کشور هستند و این نشان از فرهنگ بالای مردم استان دارد.
وی ادامه داد: طی سال گذشته ۴۰ هزار نفر در کردستان داوطلب اهدای خون بودهاند که از این تعداد ۳۵ هزار نفر موفق به اهدای خون شده اند و حدود ۹۰ هزار فرآورده خونی نیز در استان ذخیره شده است.
مدیرکل سازمان انتقال خون استان کردستان بیان کرد: از این میزان فرآورده خونی، ۵۲ هزار فرآورده در کردستان توزیع شده و ۷ هزار فرآورده هم در شبکه کشوری توزیع شده است.
وی سلامت خون را در فرآیند اهدای خون بسیار حائز اهمیت دانست و بیان کرد: خون اهدا شده کاملا مورد بررسی و آزمایش قرار گرفته و خوشبختانه ایران در این زمینه سرآمد خاورمیانه است.
کریمیان، با انتقاد از اینکه انتقال خون کردستان به لحاظ زیرساختی نسبت به سایر استان های کشور ضعیف و عقب است، تصریح کرد: فضای بخش فرآوری و انتقال خون ما ضعیف است و در حال حاضر در شهرستان های بانه و بیجار دو مرکز سیار اهدای خون فعال بوده و امید است که این مراکز در مریوان و سایر شهرهای استان نیز فعال شود.
وی، مردم نجیب کردستان را مهمترین نقطه قوت سازمان انتقال خون استان ذکر کرد و افزود: وجود نیروهای ماهر و توانمند، حمایت مسئولان استانی و ذخیره خون مناسب از جمله نقاط قوت سازمان انتقال خون استان کردستان است.
به گفته مدیرکل انتقال خون استان کردستان، ناترازی بین افزایش تخت های بیمارستان و تخت انتقال خون از مهمترین نقاط ضعف استان است؛ همچنین ضعف زیرساخت های انتقال خون، کمبود فضای فیزیکی و نبود مراکز ثابت برای تزریق تجهیزات در استان از جمله مشکلات این سازمان است.
وی با انتقاد از اینکه در زمینه افزایش تخت های بیمارستانی، به انتقال خون توجهی نشده است، خاطر نشان کرد: در حال حاضر فقط ۶ تخت اهدای خون برای مردان و دو تخت برای زنان در سنندج و ۶ تخت نیز در سقز وجود دارد، که این میزان نسبت به میانگین کشوری پایین است، در حالی که میانگین ذخیره خون در مرکز استان ۱۵ روز است و این میزان تعداد تخت های بیشتری را می طلبد.
وی یادآور شد: در حال حاضر به طور میانگین روزانه بیش از ۱۵۰ واحد خونگیری در استان انجام می شود.
انتهای پیام
نظرات