• چهارشنبه / ۲۴ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۰:۱۶
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1402032415548
  • خبرنگار : 71415

تلاش ماکرون برای شرکت در اجلاس بریکس / مسکو: پاریس انگیزه‌هایش را بگوید

تلاش ماکرون برای شرکت در اجلاس بریکس / مسکو: پاریس انگیزه‌هایش را بگوید

روزنامه فرانسوی "لوپینیون" گزارش داد، امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه از همتایش از آفریقای جنوبی خواست او را به اجلاس بعدی بلوک "بریکس" در شهر پرتوریا دعوت کند.

به گزارش ایسنا، روزنامه لوپینیون به نقل از منابع آگاه در کاخ الیزه نوشت، امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه در یک گفتگوی تلفنی با سیریل رامافوسا، رئیس جمهور آفریقای جنوبی در اوایل ماه جاری میلادی امکان شرکت‌ کردنش در اجلاس گروه بریکس را مطرح ساخت.

طبق این گزارش یک منبع آگاه گفت، رامافوسا تعهدی از این بابت به ماکرون نداد. این منبع بیان کرد: "در گفتگویی که این دو رهبر با یکدیگر داشتند، مساله حضور (ماکرون) در این اجلاس مطرح شد اما پرتوریا نشانه‌ای از موافقت یا مخالفت با شرکت دیگر رهبران بین‌الملل در این نشست را مطرح ساخت."

ماکرون در صورت شرکتش در این اجلاس اولین رهبر گروه هفت خواهد بود که در اجلاس بریکس شرکت می‌کند. رهبران بلوک بریکس و ماکرون ظاهرا تمایلی مشترک برای اصلاح نظم ژئوپلتیکی و مالی جهانی دارند و ماکرون هفته دیگر میزبان کنفرانسی در شهر پاریس با موضوع اصلاح نظام مالی با هدف نفع بردن بیشتر جهان در حال توسعه است. رامافوسا قرار است در این کنفرانس شرکت کند و برگزاری نشستی صمیمی بین او و ماکرون می‌تواند زمینه را برای تاریخ سازی رئیس جمهور فرانسه در شهر پرتوریا فراهم کند.

با این حال روابط ماکرون با مابقی اعضای بلوک بریکس شامل برزیل،‌ روسیه، هند و چین اگر تیره نباشد اما متزلزل است. ماکرون به عنوان مثال در ضمن درخواست برای مذاکرات صلح در اوکراین خودش را به عنوان یک میانجی‌گر بالقوه برای بحران این کشور مطرح کرده است اما از طرف دیگر در اقداماتی ضد روسی، به ارسال تسلیحات برای کی‌یف ادامه داده و از یک طرح صلح ارائه شده از سوی اوکراین حمایت کرده است.

ماکرون همچنین از سوی دیگر درخواست کرده اروپا نباید با پیروی از آمریکا وارد تقابل با چین شود و با طرح مناقشه برانگیز گشایش یک دفتر ارتباطی ناتو در ژاپن مخالفت کرده است.

با این حال، او ماه گذشته میلادی بیانیه مشترک با دیگر رهبران گروه هفت که چین را "بزرگترین چالش برای امنیت و موفقیت جهانی در زمان ما" خواند، امضا کرد. این موضع اتخاذ شده از سوی گروه هفت مشابه موضع اتخاذ شده از سوی آمریکا بود.

در همین حال محکوم کردن روسیه توسط ماکرون مستعمرات سابق فرانسه در آفریقا را که روسیه را شریک قابل اعتمادتری نسبت به قدرت سابقا استعمارگر مسلط بر خود می‌بینند، ناراضی کرده است.

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه روز چهارشنبه گفت که پاریس باید توضیح دهد که چرا امانوئل ماکرون می‌خواهد در اجلاس سطح بالای بریکس به میزبانی آفریقای جنوبی که فرانسه عضو آن نیست، شرکت کند.

زاخارووا گفت: خوب خواهد بود اگر آنها [دفتر ماکرون] بگویند که چرا می خواهند در اجلاس شرکت کنند. آیا آنها می‌خواهند یک بار دیگر برای نشان دادن فعالیت پاریس با یکدیگر تماس برقرار کنند یا نوعی "اسب تروا" است. باید به ویژه از سوی ریاست جمهوری فرانسه یا هر کسی که به نمایندگی از فرانسه در اجلاس سران اقتصادهای نوظهور کلیدی منصوب می شود، اظهار نظر  کند.

زاخارووا افزود: «بالاخره، ما در مورد سازمانی صحبت می‌کنیم که آنها به هیچ وجه عضو آن نیستند و هرگز نسبت به آن ادب نشان نداده‌اند، چه رسد به اینکه نیت یا احساسات خوبی نشان دهند.»

بریکس بزرگترین اقتصادهای در حال توسعه جهان شامل برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی است. تعدادی دیگر از کشورها از جمله آرژانتین، ایران، اندونزی، ترکیه، عربستان سعودی و مصر تمایل خود را برای پیوستن به این بلوک ابراز کرده‌اند. آفریقای جنوبی که در ژانویه ریاست دوره‌ای بریکس را بر عهده گرفت، میزبان پانزدهمین نشست سران رهبران در ماه اوت خواهد بود. پس از آن که دادگاه کیفری بین‌المللی حکم بازداشت ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه را صادر کرد، جنجال‌هایی پیرامون این رویداد در ماه مارس به وجود آمد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۳-۲۴ ۱۱:۰۳

صهیونیسم و امپریالیسم جهانی و روباه پیر استعمار زخمهای متعددی بر پیکر قارۀ پهناورآفریقا زده هنوز"نلسون ماندلا"و دیگر قهرمانان ضد امپریالیست و استعمار و رژیمهای نژادپرست پروتریا در این قارۀ پهناور از قرن17تاپایان قرن20 حتی آثارش تا قرن2000 از ذهن مردم این قاره پاک نشده کشورهای استعمارگر و نژادپرست هنوز با ایده ها و افکار قرون گذشته به ملتهای این قاره نگاه می کنند و این یعنی هنوز آنها را بعنوان ملتهای آزاد و مستقل قبوال ندارند........