عبدالحمید حمزه پور صبح امروز (۲۴ خردادماه) با اشاره به فرا رسیدن هفته صرفه جویی در مصرف آب، با بیان اینکه کاهش ۵۲ درصدی بارندگی هرمزگان در سال آبی جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل، منابع سطحی و زیرسطحی را تا حد زیادی را تحت تاثیر قرار داده است، افزود: بر پایه آمار منابع آب ایران، در فصل آبی ۱۴۰۱-۱۴۰۲ میزان بارش هرمزگان ۹۶.۹ میلی متر بوده است؛ این در حالی است که بارش مدت مشابه فصل آبی گذشته هرمزگان ۲۰۱.۴ میلی متر بوده است.
مدیرعامل آبفا ادامه داد: بر اساس آمار منابع آب ایران، استان هرمزگان بیشترین میزان کاهش بارش در سال آبی ۱٤٠١-۱٤٠٢ نسبت به مدت مشابه، در بین استان های کشور تجربه کرده است.
به گفته وی، در فصل آبی جاری، اکثر شهرستان های استان با کاهش چشمگیر بارش مواجه بوده و این نشان از هشداری است که باید در تابستان پیش رو، مدیریت بهتری برای تامین و مصرف آب داشته باشیم.
وی افزود: علیرغم وضعیت موجود، آبفا از هیچ کوششی برای تامین نیاز آبی مشترکین دریغ نمی کند، اما انتظار است برای جلوگیری از کمبود آب، مدیریت مصرف را در دستور کار قرار داده تا بدون مشکل از تابستان گذر کنیم.
مدیرعامل آبفا با بیان اینکه شرایط امسال نسبت به سال گذشته سخت تر و شکننده تر است، ادامه داد: با توجه به گرمای سال و کمبود منابع، مشکل دوچندان شده و آبفا نیز با برنامه ریزی و پیش بینی های انجام شده تلاش می کند تا با مشکل کمتری از تابستان پرتنش عبور کنیم.
به گفته حمزه پور، استان هرمزگان به دلیل قرار گرفتن در حاشیه دریا، ظرفیت بالایی برای شیرین سازی آب دریا دارد، ادامه داد: شیرین سازی آب دریا فرایند پیچیده است که هزینه بالایی می طلبد از این رو مناطقی که از منابع آب شیرین کن ها، تامین آب می شوند نیز به دلیل مصرف بالا و محدودیت ظرفیت آب شیرین کن ها نیز بایستی مدیریت مصرف را در دستور کار قرار دهند.
وی در عین حال پیش بینی کرد در آینده نزدیک ظرفیت تاسیسات نمک زدایی افزایش یابد که با ظرفیت پیش بینی شده، زمینه تامین آب پایدار فراهم شود. گفتنی است، بر پایه آمار منابع آب ایران، مجموع بارش ها در کشور در سال آبی جاری معادل ٢٠٢/٧ میلی متر بوده است که نسبت به سال گذشته رشد ١٠ درصدی داشته است. همچنین در مقایسه با دوره بلند مدت ٥٤ ساله که ٢٣٤ میلی متر بوده، کاهش ١٤ درصدی را نشان می دهد.
انتهای پیام
نظرات