به گزارش ایسنا، مجید درگی در نشست خبری روز سه شنبه ۲۳ خرداد که به مناسبت هفته محیط زیست برگزار شد، با اشاره به آخرین پیگیریها برای تخصیص حق آبه تالاب صالحیه اظهار کرد: جالب ماجرا این است که وزارت نیرو اعلام کرده اگر محیط زیست به دنبال حق آبه جدید برای تالاب صالحیه است باید میزان آب مورد نظر را خریداری کند که این گفتمان به هیچ وجه منطقی نیست.
وی افزود: در حال حاضر سازمان بازرسی کل کشور به این موضوع ورود کرده تا به صورت ویژه، جزییات و جوانب امر را مورد بررسی قرار دهد چون در واقع خرید آب برای تالابی که سرمایه ملی است و متعلق به همه مردم است توجیهی ندارد.
درگی با اشاره به اینکه به دنبال تعیین تکلیف دامها به ویژه شترهای سرگردان محدوده این تالاب هستیم، افزود: در محدوده تالاب حدود ۳۶۰۰ راس دام سبک و ۳۵۰ نفر شتر مربوط به روستاهای گلدره و حسین خانلو چرا میکنند. البته با احتساب شترهایی که متعلق به استانهای همجوار است، باید گفت بیش از هزار نفر شتر در محدوده تالاب صالحیه چرا می کنند که آسیب زیادی به محیط زیست منطقه وارد کرده اند.
وی تاکید کرد: برای ارائه برنامهای جهت نحوه تعیین تکلیف این شترها مهلت دو هفتهای به جهاد کشاورزی داده شده بود که به اتمام رسیده ولی هنوز برنامهای برای ما ارسال نشده است.
این مسئول تصریح کرد: از طرفی در قالب طرحی، جهاد کشاورزی سال گذشته حدود ۱۹۶ هکتار عرصه را در محدوده این تالاب مشخص کرد که شترها بتوانند در فضایی نیمه بسته چرا کنند تا آسیب کمتری به محیط زیست وارد شود ولی به نظر میرسد این طرح هم اثرگذاری لازم را ندارد.
مدیرکل محیط زیست البرز در بخش دیگری از صحبتهای خود به مشکل چندین ساله انباشت پسماند و نخاله در حاشیه جاده کرج - چالوس اشاره کرد و گفت: با توجه به حجم گردشگران و مسافران این مسیر زبالهها باید به صورت روزانه از محور جمع آوری شود ولی به دلیل کمبود امکانات و ماشین آلات حمل گاهی تا سه روز هم طول میکشد و همین باعث بروز مشکلات محیط زیستی و نازیبایی بصری در این مسیر شده هست.
وی ابراز کرد: با توجه به اینکه در این محدوده محل دپوی موقت زباله وجود ندارد، ماشین آلات پسماندهای جمع آوری شده را باید به حلقه دره انتقال دهند.
درگی ادامه داد: در حال حاضر دو دستگاه ماشین حمل زباله در این مسیر فعال است که اگر یکی از آنها خراب شود، روند حمل زباله با مشکل مواجه خواهد شد.
وی گفت: به جز زباله، نخالهها هم به مشکلی جدی این محور تبدیل شده و هر چند سال گذشته حدود هزار سرویس نخاله از این محدوده جمع آوری شد ولی هنوز در بسیاری نقاط شاهد انباشت نخاله هستیم.
مدیر کل محیط زیست البرز بیان کرد: درصددیم سه نقطه در پایین دست سد و سه نقطه هم در بالادست سد کرج برای دپوی نخاله در نظر گرفته شود تا این مساله تا حدی رفع شود.
معضل پسماند مرکز دفن زباله حلقه دره یکی از موضوعاتی بود که در این نشست مطرح شد و درگی با توضیح در خصوص آخرین وضعیت این مرکز گفت: هر چند میلیاردها تومان از سرمایههای عمومی شهروندان در این سایت هزینه شده ولی مناقشات حقوقی بین شهرداری و پیمانکار باعث شده زیرساختهای این مجموعه آن طور که باید و شاید مورد استفاده قرار نگیرد.
درگی اضافه کرد: هر چند دو خط ۲۵۰ تنی کمپوست در این مجموعه فعال است ولی به دلیل اختلافات حقوقی برای مدتها تعطیل بودند وگویا به تازگی یکی از این خطوط فعالیت را از سرگرفته است.
وی گفت: شهرداری قول داده که تا اواسط تابستان وضعیت مرکز حلقه دره را ساماندهی کند ولی واقعیت این است که در طول ۱۴ ماهی که از حضور من در البرز می گذرد چندین بار این وعده داده شده ولی عمل نشده است.
مدیر کل محیط زیست البرز در خصوص وضعیت آزاد راه تهران- شمال هم توضیح داد: این پروژه مجوز محیط زیستی ندارد و اجرای آن تا کنون آسیب جدی به رودخانه کرج و حیات آبزیان آن وارد کرده است.
وی ادامه داد: سازمان محیط زیست هم طی سالهای گذشته نه برخورد قاطعی در خصوص عدم دریافت مجوز برای چنین پروژه بزرگی صورت داده و نه سر میز مذاکره با عوامل اجرای پروژه نشسته و هر چند تلاشهایی در این خصوص صورت گرفته ولی اثر بخش نبوده است.
این مسئول تاکید کرد: در تلاشیم بعد از ۲۰ سال توافقی در این خصوص صورت بگیرد و با رویکردی جدید مشکلات زیست محیطی این پروژه مرتفع شود.
درگی افزود: خواسته ما احیای رودخانه کرج به ویژه آبزیان این رودخانه است.
انتهای پیام
نظرات