• سه‌شنبه / ۲۳ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۳:۰۲
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1402032314941
  • منبع : نمایندگی همدان

همدان یک‌صدا برای جهانی شدن

همدان یک‌صدا برای جهانی شدن

ایسنا/همدان در راستای اقناع‌سازی بازاریان و کسبه پیاده‌راه اکباتان برای ثبت جهانی «هگمتانه و مرکز تاریخی همدان» و بررسی و حل مشکلات آنها، صبح امروز جلسه‌ای با حضور کسبه پیاده‌راه اکباتان، برخی از اعضای شورای شهر همدان، مدیران شهرداری مناطق، معاونان شهردار، مدیر پایگاه تاریخی هگمتانه، رئیس اداره میراث‌فرهنگی شهرستان و معاون میراث‌فرهنگی استان برگزار شد. 

در این جلسه که به همت کمیسیون‌ گردشگری شورای شهر برگزار شد، تکمیل مبلمان شهری پیاده‌راه اکباتان، تقویت روشنایی و فضای سبز، کمبود سرویس بهداشتی، مشکلات حمل و نقل،‌ وجود معتادان و دستفروشان‌، نبود امنیت پیاده‌راه و نبود کیوسک نیروی انتظامی از مشکلاتی بود که توسط کسبه این خیابان مطرح شد اگرچه خوشبختانه کسبه با کلیت ثبت جهانی موافق بودند و دید خوبی به این اتفاق داشتند.

مدیر پایگاه تاریخی هگمتانه در این جلسه گفت: یکی از تأکیدات یونسکو برای ثبت جهانی هگمتانه، برگزاری جلسات بین مسئولان و مردم است تا مشکلات توسط این دو با هم شود. 

صاحب محمدیان‌منصور با اشاره به اینکه روی بازار همدان آن‌گونه که باید مثل بازارهای تبریز و اصفهان تبلیغات نشده است، افزود: یکی از اهداف اصلی ثبت جهانی هگمتانه و مرکز تاریخی همدان، دیده شدن مجموعه بازار است.

وی با بیان اینکه تا یک ماه آینده ۱۵۰ تابلوی اماکن و راهنمایی در بازار نصب می‌شود، اظهار کرد: باید به نقاطی مانند پیاده‌راه اکباتان و بازار توجه بیشتری شود تا گردش مالی در شهر شکل بگیرد.

محمدیان‌منصور تغییر شغل کاسبان پیاده‌راه اکباتان در راستای رونق گردشگری را امری مهم تلقی کرد و گفت: این پیاده‌راه در حال جهانی شدن است و رویکرد آن نیز باید جهانی شود بنابراین آرام آرام مشاغل این خیابان می‌تواند در این راستا تغییر کند تا ماهیت پیاده‌راه اکباتان هم مثل بوعلی شود. 

مدیر پایگاه تاریخی هگمتانه با اشاره به اینکه مشکلات بازار آهن فروشان در حال حل شدن است، بیان کرد: جداره سازی و نماسازی پیاده‌راه اکباتان هفته آینده آغاز می‌شود.

رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری و گردشگری شورای شهر همدان نیز در ادامه با اشاره به اینکه مشکلات پیاده‌راه اکباتان به ابتدای پیاده‌راه کردن این خیابان برمی‌گردد و متعلق به امروز نیست،‌ مطرح کرد: موضوع ثبت جهانی سبب شد مسئولان و مردم کنار هم قرار بگیرند.

حمید بادامی‌نجات با بیان اینکه بخش زیادی از مشکلات این پیاده‌راه در بودجه امسال شهرداری پیش‌بینی شده است، اظهار کرد: مسأله پارکینگ یکی از مشکلات این خیابان است که مکانی در انتهای بلوار علویان به این منظور پیش‌بینی شده است.

وی با اشاره به راه‌اندازی تردد ماشین برقی در برنامه از میدان آرامگاه بوعلی تا انتهای پیاده‌راه اکباتان، مطرح کرد: برای نورپردازی پیاده‌راه نیز یک میلیارد از بودجه ثبت جهانی شهرداری اختصاص داده شده و باید نورپردازی مناسبی برای آن تعبیه و به زودی قابل بهره‌برداری شود. 

بادامی‌نجات با بیان اینکه مقرر شده تمامی سرویس بهداشتی رینگ مرکزی شهر را شهرداری منطقه یک با اعتبار ۲۰ میلیارد تومان تأمین کند، گفت: سازمان زیباسازی باید برای مبلمان شهری برنامه داشته باشد همچنین برای ساماندهی دستفروشان باید تدابیری اندیشیده شود.

عضو شورای شهر همدان با اشاره به اینکه غرفه‌های دائمی در این خیابان پیش‌بینی شده و برپا خواهد شد، اظهار کرد: تخفیفاتی نیز باید برای عوارض این خیابان درنظر گرفته شود،‌ علاوه بر این تغییر کاربری مشاغل به اجازه مالکان نیاز دارد که یک مشکل حقوقی است و باید با دادستانی صحبت و مشورت شود. 

فرمانده انتظامی شهرستان همدان نیز در این جلسه با اشاره به اینکه کسبه پیاده‌راه اکباتان درباره تردد این محدوده مطالباتی دارند، گفت: وجود معتادان در این پیاده‌راه یکی دیگر از مشکلات است و وظیفه پلیس جمع‌آوری معتادان و افراد معلوم‌الحال از تمام سطح شهر است و ما آمادگی داریم ظرف یک هفته این کار را انجام دهیم اما به همراهی برخی دستگاه‌ها نیاز داریم. 

سرهنگ هادی نجفی ادامه داد: سازمان بهزیستی باید در ساماندهی معتادان ورود کرده و ما این مطالبه را داریم همچنین سازمان‌های مردم نهاد و دولتی باید در این امر با پلیس همکاری کنند.

وی با اشاره به اینکه شهرداری نیز باید زباله گردها را جمع‌آوری کند، مطرح کرد: یکی از مطالبات ما در حوزه زیباسازی میدان امام(ره) و پیاده‌راه‌های بوعلی و اکباتان این است که مکانی برای پلیس دیده نشده است، به عبارتی طرح‌ها پیوست انتظامی و امنیتی ندارد و سبب می‌شود موضوعات اجتماعی به مسائل امنیتی تبدیل شود. 

نجفی با تأکید بر اینکه در مجموعه پیاده‌راه‌های اکباتان و بوعلی و میدان مرکزی زیرساخت‌های انتظامی دیده نشده است‌، تصریح کرد: برای این محدوده از شهر باید ایستگاه پلیس تعبیه می‌شد که متأسفانه وجود ندارد. 

فرمانده انتظامی شهرستان همدان با بیان اینکه در مجموعه بازار به پایش تصویری و هوشمند نیاز داریم، افزود: پلیس درب‌های بازار را برای این امر در نظر گرفت اما کسبه همکاری نکردند. 

وی با اشاره به اینکه کسبه باید در موضوعات پلیس‌یار و پایش تصویری به همکاری پلیس بیایند، خاطرنشان کرد: بهزیستی و شورای هماهنگی استان نیز باید در جمع‌آوری معتادان همکاری کنند اما اظهار می‌کنند مکانی برای این موضوع ندادیم.

رئیس شورای اسلامی شهر همدان نیز در ادامه بیان کرد: بازار یکی از ارکان نظام اجتماعی و اقتصادی و سیاسی است و بازار همدان و پیاده‌راه اکباتان همواره تأثیرگذار بوده و باید به این پایگاه توجه ویژه داشته باشیم.

محمود مسگریان با اشاره به اینکه رفع بسیاری از مشکلات پیاده‌راه اکباتان یا انجام شده یا در حال انجام است، مطرح کرد: ثبت جهانی اتفاق بزرگی برای همدان است و اهمیت زیادی برای مدیریت شهری دارد همچنین برای رونق اقتصادی کسبه بازار و به ویژه پیاده‌راه اکباتان تلاش خواهیم کرد.

وی ادامه داد: امیدواریم همکاری خوب بین میراث‌فرهنگی و شهرداری و تلاش‌های که در استان برای ثبت جهانی انجام می‌شود نتیجه بخش باشد و همدان به زودی جهانی شود. 

رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر همدان هم در ادامه با بیان اینکه تعمیرات در پیاده‌راه اکباتان و بازار باید حتماً با هماهنگی شهرداری انجام شود، گفت: ساماندهی انگشترفروش‌های پیاده‌راه اکباتان را از سال‌های قبل مطرح کرده‌ایم و امیدواریم هر چه سریع‌تر با هماهنگی میراث‌فرهنگی انجام شود.

علی‌اکبر نظری با تأکید بر اینکه امنیت این خیابان باید تأمین شود و شهرداری هم باید مکلف شود مجموعه‌ای برای پلیس تعبیه کند، افزود: سیما و منظر شهری در این پیاده‌راه مورد توجه قرار گیرد تا به رونق گذشته برگردد.

به گزارش ایسنا، در کنار رفع موانع پرونده ثبت جهانی همدان، اقناع‌سازی و آمادگی جامعه محلی یکی از موضوعات مهمی است که باید انجام شود و البته یکی از موارد مورد تأکید یونسکو نیز محسوب می‌شود. برای تحقق این امر مهم علاوه بر برگزاری جلسات مداوم مسئولان و مردم می‌توان از تسهیلگران این حوزه نیز استفاده کرد تا مردم به تدریج پذیرای این اتفاق مهم شوند. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۳-۲۴ ۱۲:۳۱

امیدواریم کل شهر همدان مورد توجه قرار بگیره البته جای تشکر داره از مسئولین محترم بخاطر کارهای عمرانی که در سالهای اخیر برای زیباسازی این شهر انجام دادن ولی واقعا حیفه همچین شهری با این آب و هوا با این حجم گردشگر ...واقعا همدان باید تک باشه این شهر چهارفصل بیشتر از این ها جا داره که یکی از زیباترین شهرهای کشور باشه به امید همچین روزی

avatar
۱۴۰۲-۰۳-۲۴ ۱۵:۳۷

هیچ ملتی بدون زحمت وفداکاری مطرح نمی شود باید همت کرد باید حرکت اصولی کرد

avatar
۱۴۰۲-۰۳-۲۷ ۱۴:۱۹

انشاالله که به زودی ثبت جهانی میشه، همدان واقعا شهر با اصالت و زیباییه

avatar
۱۴۰۲-۰۳-۲۷ ۱۸:۲۴

ایکاش مسئولین همدان فکری هم برا منابع طبیعی بالادست سد اکباتان بکنن که توسط دهها بیل مکانیکی به شدت درحال تخریبه واقعا ناراحت کنندست

avatar
۱۴۰۲-۰۳-۲۷ ۲۳:۳۸

انشاالله که روزبه روز پیشرفت کنه

avatar
۱۴۰۲-۰۳-۲۸ ۱۵:۴۵

مسئولین دلسوزانه و با دور اندبشی و تدابیر آگاهانه وبدور از هر گونه مسائل سیاسی و فقط به جهت مصالح شهر و مردم تصمیم گیری و پیگیر اقدامات عملی باشند