• سه‌شنبه / ۲۳ خرداد ۱۴۰۲ / ۰۹:۴۰
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1402032314662
  • خبرنگار : 50562

یک باستان‌شناس مطرح کرد

رد «میتراییسم» را در تپه باستانی کلگه‌زرین بجویید

رد «میتراییسم» را در تپه باستانی کلگه‌زرین بجویید
تپه باستانی کلگه‌زرین در مسجدسلیمان

ایسنا/خوزستان یک باستان‌شناس با اشاره به اهمیت کاووش در تپه باستانی کلگه‌زرین در مسجدسلیمان گفت: این تپه باستانی آثار تاریخی پنهانی دارد که با کشف آنها اطلاعات جدیدی به داشته‌های علمی و تاریخی کشور در خصوص آیین رازآمیز مهرپرستی یا میتراییسم می‌توان به دست آورد.

زیبا صالحی‌فرگنی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه تپه باستانی کلگه‌زرین به گنجینه‌ای می‌ماند که می‌تواند بسیاری از سوالات بی‌پاسخ و بسیاری از زوایای مبهم و تاریک این آیین را برای ما مشخص کند، خاطرنشان کرد: آثاری که نشانی از آیین مهرپرستی دارند و در گوشه‌گوشه کشور کشف می‌شوند از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردارند چراکه در خصوص این آیین کمبود اطلاعات داریم.

او با اشاره به اینکه تپه باستانی کلگه‌زرین در دهه ۵۰ در جریان باستان‌شناسی کاوش شده بود گفت: کاووش‌های صورت گرفته اصولی نبوده و در قالب گزارش کوتاهی بدون عکس و نتیجه‌ای ارایه و گفته شده بود که این آثار مربوط به دوره ساسانی‌ـ‌اشکانی هستند اما این امر جنبه تاریخی و علمی نداشت بلکه حرف و حدیث بوده است.

این باستان‌شناس عنوان کرد: دیوارنگاره‌ کشف شده از تپه باستانی کلگه‌زرین متعلق به دیواره بیرونی یک معبد بوده که به احتمال زیاد مربوط به آیین مهرپرستی، آیین مهر یا میتراییسم است.

تپه باستانی کلگه‌زرین مربوط به سده ۲ پیش از میلاد است که در شهرستان مسجدسلیمان، مرکز شهر، چهارراه بهداری، اداره میراث فرهنگی مسجدسلیمان واقع است. این اثر در تاریخ ۱۸ اسفند ۱۳۶۴ با شماره ثبت ۱۷۰۸ به ‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

صالحی‌فرگنی با تاکید بر اینکه حفاظت درست و اصولی از هر محوطه باستانی بیشتر از کاوش اهمیت دارد گفت: این تپه باستانی در کنار موزه مسجدسلیمان واقع شده و حفاظت می‌شود اما برنامه‌ای برای کاوش لازم است که باید در دستور کار مسؤولان ذی‌ربط قرار بگیرد.

او با اشاره به اینکه یکی از مشکلات اساسی در کاوش‌های باستان‌شناسی نبود آمادگی و تدارکات لازم برای حفاظت است گفت: حقیقت این است که برای هر محوطه باستانی پیش از اقدام به کاوش باید طرح حفاظت حین کاووش براساس اطلاعات موجود از قبیل امکانات، تجهیزات و مواردی از این دست وجود داشته باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha