«امین دوستمحمدی» با حضور در ایسنا، اظهار کرد: نظام اداری ما دچار واریس است به این مفهوم که شکمش گنده شده اما دارای پاهای کارشناسی خیلی نحیف است و روز به روز تلاش ما این است که این اندازه را منطقی کنیم و همزمان با هوشمندسازی و برون سپاری به بخش خصوصی، دولت را هم کوچک کنیم.
وی با بیان اینکه برای اصلاح نظام اداری چند گام اساسی باید برداشت،گفت: اول اینکه حجم قابل توجهی از نیروها که نظام اداری را دچار کوتولهپروری کارشناسی کرده باید به بخش خصوصی واگذار شوند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان ایلام تصریح کرد: سهمی از نیروها دچار پولشویی تشکیلاتی شدهاند، به این مفهوم که برخی از کارکنان دستگاههای اجرایی برای انجام کارهای خدماتی استخدام شدهاند اما هم اکنون وارد بدنه کارشناسی شدهاند، در حالی که برای جذب یک نیروی کارشناس باید بین افراد دانش آموخته رقابت انجام گیرد و شایسته ترین افراد انتخاب شوند.
دوستمحمدی ادامه داد: ۳۲ هزار نفر کارمندی که در استان کار میکنند از نظر عملکردی ۳۰ تا ۴۰ درصد خلاء دارند و عملا ۶ تا ۷ هزار نفر نیروی مازاد عملکردی داریم که اگر برون سپاری محقق شود این مسئله هم حل خواهد شد.
جذب نیرو در فضای غیررقابتی ممنوع است
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان با بیان اینکه هر گونه جذب نیرو در فضای غیر رقابتی ممنوع است و در سال گذشته کمترین جذب را داشتیم و ممیزی ترازها با دقت انجام میگیرد، تصریح کرد: این رویکرد حس اعتماد اجتماعی را در مردم ایجاد و شایسته سالاری را حاکم خواهد کرد.
دورههای آموزشی کارکنان بازنگری میشوند
دوستمحمدی از طرح محور شدن آزمونهای استخدامی خبر داد و تصریح کرد: این آزمونها کمک میکند تا افراد جذب شده نخبگان استراتژیست باشند که گرههای نظام اداری را بگشایند و بعد از دو سال قابلیت مدیر شدن را داشته باشند.
وی گام بعدی را توانمند کردن نیروهای موجود اعلام و تصریح کرد: در این راستا دورههای آموزشی اصلاح و بازبینی شده و دورهای تئوری غیرکاربردی حذف خواهند شد تا با ایجاد دورههای اثربخش ، نتیجه این آموزش ها در کار افراد دیده شود.
مدیران از بازچینش نیروی انسانی غافل نباشند
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان ایلام با بیان اینکه گام بعدی بازچینش افراد است و به بازمهندسی ساختارها داریم، تصریح کرد: باید چینشها را متناسبسازی کرد که به جسارتهای مدیریتی برمیگردد و زمانی اتفاق میافتد که یک مدیریت با تکیه بر شایستگیهایی که خود دارد نیروی انسانی را بچیند و در این راستا امسال سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان، کانون شایستگی ارزیابی مدیران را دریافت کرد و در داخل استان با سختگیریها خاص این ارزیابیها انجام میگیرد تا افراد شایستهای مدیر شوند و اهداف سازمانی را با قاطعیت پیش ببرند.
آمایش منطقهای چراغ راهنمای توسعه است
دوستمحمدی درباره سند آمایش منطقهای اظهار کرد: الگوهای توسعه یک سیکل تکمیلی و تکاملی دارند، متاسفانه در این زمینه تاکنون به صورت تمرکز گرایانه و بخشنامهای و بدون نگاه به ظرفیتهای مختلف ورود شده است که ، در دهه ۸۰ نگاه دورنزا به توسعه به عنوان یک دغدغه مطرح شد و مبحثی به نام آمایش مطرح شد.
وی با بیان اینکه نگاه آمایشی، مبتنی بر جغرافیا، جامعهشناسی و اقتصاد برای مقابله با روزمرگی در برنامهریزی است، تصریح کرد: اگر کارهای توسعهای را بدون توجه به آمایش منطقهای دنبال کنیم حتما در جهتگیریهای توسعه دچار مشکل میشویم.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان با بیان اینکه مطالعات آمایش منطقهای در ایلام طی ۱۰ سال انجام شد، تصریح کرد: ۱۸ فصل ارزش افزوده داریم و به این نکته توجه میشود که در حوزه های مختلف کشاورزی، صنعت، خدمات چقدر برای ما عایدی دارد.
باید از جهتگیریهای توسعه اطمینان پیدا کنیم
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان ایلام گفت: اعتبارات اولویت اول استان نیست و ابتدا باید از جهتگیریهای توسعه اطمینان پیدا کنیم و مطمئن باشیم اعتباری که صرف میشود جایگاه استان را در مسیر اقتصاد کشور تعریف میکند.
وی گفت: به عنوان مثال نفت و فولاد، خوزستان، ذوب آهن، اصفهان ، فرواری ماکیان، شمال و جنوب، زیره، کرمان و ماشینسازی، تبریز را به ذهن متبادر میکند و تا زمانی که استان ما به عنوان یک مبنای اقتصادی در کشور تعریف نشود نخواهیم توانست از مبانی توسعه با اطمینان کامل صحبت کنیم و لازمه این امر تدوین الفبای درست توسعه یعنی جهتگیری صحیح است.
تنها ۳۵ درصد پروژههای استان میتوانند مسیر توسعه استان را پررنگتر می کنند
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان ایلام تصریح کرد: تیمی متشکل از ۱۳ نفر از کارشناسنان مدیریت نظام فنی و معاونت برنامه و بودجه سازمان، بررسی عملیاتی از ۱۱۴۹ پروژه عمرانی استان بعمل آورند که نتیجه این بازدید ها نشان داد که ۱۰ درصد از پروژه ها به اتمام رسیده اند اما به دلیل مطالبات گذشته و سوء مدیریت ها و... جزء پروژههای جاری باقی مانده بودند.
وی ادامه داد: ۵۵ درصد پروژه ها نیز با توجه به ملاحظات سیاسی، قومی و قبیلهای و... کلنگزنی شدهاند در مسیر توسعه قرار ندارند تنها ۳۵ درصد از پروژه در صورت تخصیص ۱۰۰ درصد اعتبار نقش اساسی در توسعه ایفا می کنند، لذا با بررسی درصد پیشرفت فیزیکی پروژه های مذکور، تعداد ۷۳ پروژه اولویت دار و زیرساختی با پیشرفت فیزیکی بالای ۷۰ درصد انتخاب شد.
وی افزود به منظور تخصیص هدفمند و بهینه کردن اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای و در قالب تفاهم نامه چهارجانبه با استاندار ایلام، رییس سازمان، فرمانداران و مدیران دستگاه های اجرایی ذیربط و همچنین اخذ مجوز از شورای هماهنگی دستگاه های نظارتی و تخصیص ۱۰۰ درصد اعتبار به ۷۳ پروژه های که در سه حوزه مختلف کشاورزی، راه و آب قرار دهند در شهریور ماه سالجاری به بهره برداری خواهند رسید.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان ایلام تصریح کرد: امسال برای اولین بار در دو فاز برنامه عملیاتی استان را برای پررنگ کردن جهتگیریهای صحیح و تحقق شعار سال تمام اعتبارات استان را تجمیع کردیم بر این اساس اعتبارات صرفا در شورای برنامهریزی استان و صرفا طبق سیاستهای آمایشی توزیع خواهد شد که این کار حتما به تقویت اعتبارات کمک خواهد کرد.
اولویتهای پروژهای ۵ حوزه اقتصادی استان مشخص میشوند
دوستمحمدی ادامه داد:امسال اعتبارات را هم بهینه کردیم و اولویتهای پروژهای ۵ حوزه اقتصاد نفت، اقتصاد مرز،اقتصاد گردشگری، اقتصاد صنایع دستی و اقتصاد کشاورزی و دامپروری با نگاه مسئله محوری با نگاه پیشران بودن، مانع زدا بودن و دارا بودن بالای ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی این ظرفیتها مشخص خواهند شد.
وی گفت: در هر شهرستان یک پروژه کلیدی و در مجموع ۱۲ پروژه مشخص خواهد تا در توزیع اعتبارات، پیوست شورای برنامهریزی شود، مثلا در هلیلان پمپاژ اولویت اصلی است چون هم مطالبه مردم است و هم در چارچوب دغدغههای نظام و اسناد بالادستی قرار دارد و ضروری است و آنیت نیز دارد.
مشارکت بخش خصوصی در تکمیل ۱۸ پروژه استان از نیمه دوم امسال
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان ایلام ادامه داد: ۶۹پروژه در استان قابلیت واگذاری به بخش خصوصی را دارند و انتفاعیاند، اما بر اساس ظرفیتهای استان ۱۸ پروژه در ۹ دستگاه اجرایی داریم و خوشبختانه در نشست شورای برنامهریزی مصوب شد که هر دستگاه باید یکی از پروژههای خود را در نیمه دوم امسال در اختیار بخش خصوصی بگذارد.
دوستمحمدی درباره مزیتهای این مصوبه گفت: با این مصوبه ۶۴۰ میلیارد تومان از ظرف اعتبارات استان خالی و بخش خصوصی تقویت میشود و تصدی گری دولت کاهش پیدا میکند و حجم مشارکت اقتصادی در حوزه خصوصی افزایش مییابد و بخش خصوصی توانمندتر و اعمال حاکمیت دولت در بخش نظارت تقویت میشود.
وی با بیان اینکه در این زمینه شائبهای ایجاد شده که مثلا با این اقدام «برج هنر» خصوصی میشود، در حالی که خصوصی سازی با مشارکت متفاوت است، ادامه داد: بالاترین میزان تحصیلات تکمیلی نسبت به جمعیت را دارا هستیم، اما یک صندلی تخصصی در حوزه سینما ندارد، این را درک کردهایم که شکاف بین نسلی به دلیل عدم حوزه هنر است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان ایلام ادامه داد: دیپلماسی فرهنگی دهه هشتادیها با نسل دهه شصتی متفاوت است و واژگانشان با هم همخوانی ندارد و هنر در این زمینه راهگشا است و لازم است جایگاه تثبیت شدهای به نام برج هنر ایجاد کنیم اما رویکرد این است که به بخش خصوصی در طبقات اول ودوم این برج ۸ طبقه ، حق تجاری سازی میدهیم و اولویت اجازه به حوزههای هنری برای ایجاد یک هارمونی است و به میزان سرمایهای که بخش خصوصی برای تکمیل برج به کار میگیرد با حفظ مالکیت دولت این امکانات را در اختیارش قرار داده میشود.
دوستمحمدی گفت: تمهیدی که برای برونسپاری فراهم شده این است که به نسبت اعتباری که دستگاه برای پروژه داشت، آن میزان از واگذاری به بخش خصوصی هم تخصیص مییابد و در نتیجه موجب تسریع در اجرای پروژههای دیگر میشود.
وی تصریح کرد: گام آخر این بود که علاوه بر واگذاری پروژه ، برخی تصدیگریها هم باید واگذار شود و در واقع خرید خدمت حقوقی جایگزین خرید خدمت حقیقی شود و حجم ریالی تحویل تعاونی تشکیل شده، میشود و نرخ مشارکت را بالا میبرد.
صدور مجوزها سختگیرانهتر میشود
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان ایلام تصریح کرد: در ۵ حوزه اولویتها مشخص میشوند و ماده ۲۳ تنظیم مقرارات مالی دولت به شدت سختگیرانه نسبت به پروژههای جدید مجوز صادر میکند و توجیههای فنی، اقتصادی و اعتباری، پدافند غیرعامل و مباحث زیست محیطی توجه شود تا ثابت شود این پروژه در مسیر توسعه استان و گامی در راستای خلق ارزش افزوده جدید است.
دوستمحمدی تاکید کرد: متاسفانه در مقاطعی آن گونه که باید به ارزش افزوده در استان توجه نشد، به عنوان مثال در سفر اول رئیسجمهور۲۵۲ پروژه داشتیم که حتی مدرسه سه کلاسهای در یکی از روستاهای استان جزء این پروژهها بود، در حالی که ما باید در سفر دولت و وزرا به دنبال معجزه اعتباری برای پروژههایی مانند ایجاد سد، خط ریلی و پمپاژ آب و ایجاد آزاد راهها باشیم که در این زمینه با مشورت استاندار به جای این ۲۵۲ استان ایلام ۳۶ پروژه ملی مشخص شده که با تکمیل آنها در حرکت استان به سمت توسعه تسریع خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات