• دوشنبه / ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ / ۰۸:۱۱
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1402032213714
  • خبرنگار : 71145

تاکید شورای همکاری خلیج فارس بر اهمیت کمک به سوریه و حفظ امنیت دریایی در منطقه

تاکید شورای همکاری خلیج فارس بر اهمیت کمک به سوریه و حفظ امنیت دریایی در منطقه

شورای همکاری خلیج فارس روز یکشنبه ضمن پرداختن به مسائل مختلف منطقه بر مواضع ثابت خود در قبال حفظ تمامیت ارضی سوریه و احترام به استقلال و حاکمیت این کشور تاکید کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از المیادین، در بیانیه‌ای که در پایان صد و پنجاه و ششمین شورای وزیران خارجه در ریاض منتشر شد، شورا تاکید کرد که مداخله منطقه‌ای در امور داخلی سوریه را رد و از راه حل سیاسی برای بحران سوریه "بر اساس قطعنامه‌های مربوطه سازمان ملل" حمایت می‌کند.

این شورا همچنین از تلاش‌های گی‌یر پدرسن فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه در این زمینه و از تلاش‌ها برای حفاظت از آوارگان سوری و تلاش برای بازگشت امن آنها به شهرها و روستاهایشان مطابق با استانداردهای بین‌المللی حمایت کرد.

بیانیه شورا به اهمیت تداوم و حمایت از همه تلاش‌ها با هدف کمک به سوریه برای غلبه بر بحران و نیاز به برداشتن گام‌های عملی و مؤثر برای حل تدریجی بحران سوریه اشاره کرد.

در این بیانیه از تصمیم وزیران اتحادیه عرب در مورد ازسرگیری حضور هیئت‌های دولتی سوریه در جلسات شورای اتحادیه و سازمان‌ها و آژانس‌های وابسته به آن و همچنین از تلاش‌های کشورهای عربی برای حل گام به گام بحران سوریه که در جریان نشست مشورتی امان در ماه مه گذشته توافق شده، استقبال شد.

شورا در بیانیه خود با استقبال از درخواست دبیرکل سازمان ملل متحد برای تجدید مأموریت شورای امنیت برای تمدید سازوکار ارسال کمک‌های بشردوستانه از طریق مرزها به مدت ۱۲ ماه، بر اهمیت تداوم همه تلاش‌ها برای کاهش آلام مردم سوریه تاکید کرد.

شورای خلیج فارس همچنین بر اهمیت حفظ امنیت دریایی و آبراه‌ها در منطقه و مقابله با هر چیزی که ممکن است خطوط کشتیرانی دریایی، تجارت بین‌المللی و تاسیسات نفتی را تهدید کند، و نیز بر مخالفت با تروریسم، صرف نظر از منبع، انگیزه‌ها و توجیه‌های آن تاکید کرد. "

شورای همکاری خلیج فارس در رابطه با موضوع فلسطین از تلاش‌های عربستان سعودی با همکاری اتحادیه عرب و اتحادیه اروپا برای احیای طرح صلح عربی و مقابله با تخلفات اسرائیل قدردانی کرد.

این شورا «تجاوزات مکرر اسرائیل به مسجد الاقصی» را محکوم کرد و از «تلاش‌های قطر و مصر برای دستیابی به آتش‌بس بین طرف‌های فلسطینی و اسرائیلی» قدردانی کرد.

در مورد مساله سودان، شورای همکاری خلیج فارس درگیری‌های مسلحانه را که از ۱۵ آوریل در سودان آغاز شده است، مورد بحث و بررسی قرار داد و بر "لزوم برقراری آرامش و غلبه زبان گفت‌وگو" تاکید کرد.

شورای همکاری خلیج فارس "تجاوزات و خرابکاری‌هایی که بر تعدادی از نمایندگی‌های دیپلماتیک در سودان از جمله کشورهای شورای همکاری خلیج فارس تاثیر گذاشت" را محکوم کرد.

شورای همکاری در بیانیه‌ای بر لزوم آرامش، اولویت دادن به زبان گفت‌وگو و وحدت صفوف، رفع رنج مردم سودان و جلوگیری از هرگونه مداخله خارجی در امور سودان که به درگیری دامن می‌زند و صلح و امنیت منطقه‌ای را تهدید می‌کند، تاکید کرد.

شورا از «تلاش‌های دیپلماتیک بی‌وقفه عربستان و آمریکا برای توانمندسازی نیروهای سیاسی و احزاب سودانی برای آرام کردن اوضاع و نزدیک‌تر کردن دیدگاه‌ها، برای دستیابی به توافقی که مردم برادر سودان را از بلای جنگ و درگیری در امان می‌دارد، آرزوهای آنها را برآورده می‌کند و به تقویت امنیت، ثبات و رفاه کشور در همه زمینه‌ها کمک می‌کند، تشکر کرد.»

در این بیانیه از جامعه بین‌الملل خواسته شده است که از مردم سودان حمایت بشردوستانه کند و همچنین به همه کمک‌های بشردوستانه که کشورهای عضو شورای همکاری به مردم سودان ارائه کرده‌اند، همچنین کریدورها برای تخلیه غیرنظامیان و رفع نیازهای فوری بشردوستانه اشاره شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۳-۲۲ ۰۸:۴۴

این تصمیمات باید خیلی قبل از این اتخاذ می شد تا امپریالیسم و صهیونیسم جهانی با ایجاد تفرقه و فرقه گرائی و تشتت آراء بین مسلمین که در دین اسلام مشترک در کتاب الله کریم مشترک در داشتن پیامبراکرم(ص) مشترک هستند و در داشتن قبله و مکۀ مکرمه و مدینۀ منوره با اینهمه اشترکات اجازه نمی دادند که آمریکا+متحدانش مسلمانان را با دستان مسلمانان در کشورهای منطقه کشتار کنند تا آنها در حاشیۀ امن ثروت و منابع آنان را غارت و تاراج کنند نمونه ها بسیار است بطور مثال: لیبی(با شرقی-غربی)کردن آن - سودان(با شمالی-جنوبی)کردن آن - عراق افغانستان - سوریه - لبنان - ایجادجنگ بین عربستان و یمن و تخم اختلاف و تفرقه بین کشورهای اسلامی منطقه و همسایه هراسی بین آنها...........باید این کشورها هر چه بیشتر جهان اسلام را با کمک سران کشورهای عضو متحد متحد و اتحاد اتحاد و وحدت را در بین اعضاء ریشه دار کند..........

avatar
۱۴۰۲-۰۳-۲۲ ۰۸:۴۸

حاصل این نشست باید برای کشورهای اسلامی اتحاد اتحاد اتحاد و وحدت وحدت و وحدت کلمه و روشهای متحدالرویه در سیاستهای خارجی در مقابل دشمنان قسم خوردۀ اسلام و مسلمین باشد و به خوبی نشان بدهند که قادرند امنیت منطقه را بدون مداخلات بیگانگان تأمین کنند و هیچ نیازی به حضور بیگانگان در منطقه نیست اینها باید خروجی و محصول این نشست باشد..........