• یکشنبه / ۲۱ خرداد ۱۴۰۲ / ۲۲:۰۲
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1402032113619
  • منبع : نمایندگی گیلان

معاون دادگستری گیلان عنوان کرد

بهره گیری از مشارکت مردمی توسط جهاد دانشگاهی گیلان برای رفع مشکلات محیط زیستی

بهره گیری از مشارکت مردمی توسط جهاد دانشگاهی گیلان برای رفع مشکلات محیط زیستی

ایسنا/گیلان معاون دادگستری گیلان گفت: با مشارکت مردمی می توان تا حدود زیادی از مشکلات محیط زیستی کاست و جهاد دانشگاهی گیلان و پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی در تحقق این امر می تواند بسیار موثر عمل کند.

احمد آقایی امروز در نشست با سمن های فعال در حوزه منابع طبیعی و محیط زیست که با موضوع اهمیت و ضرورت ارزیابی زیست محیطی پروژه ها در سالن اجتماعات پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی برگزار شد، اظهار کرد: در گیلان هر گونه بی توجهی به محیط زیست می تواند آسیب های جبران ناپذیری را به جا بگذارد.

وی افزود: در سال ۱۴۰۱ بیش از ۲۰۰ پرونده محیط زیستی در دستگاه قضایی استان تشکیل شد؛ این در حالی است که سال ۱۴۰۰ تقریبا ۲۷۰ پرونده زیست محیطی تشکیل شده بود.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری گیلان با اشاره به اینکه در دو ماهه امسال ۴۶ پرونده زیست محیطی در گیلان تشکیل شده است، خاطرنشان کرد: تعداد این پرونده ها در مدت مشابه سال گذشته ۴۰ پرونده بوده است.

آقایی تصریح کرد: در حال حاضر اگر چه گیلان در بحث های زیست محیطی مشکلات کمتری نسبت به دیگر استان های شمالی دارد، اما زباله، فاضلاب، تالاب و... از مشکلات جدی استان در بخش محیط زیست محسوب می شود که با مشارکت مردمی می توان تا حدود زیادی از این مشکلات کاست و جهاد دانشگاهی گیلان و پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی در ارتقای مشارکت مردم می تواند بسیار موثر عمل کند.

وی با بیان اینکه با کمک کودکان در همکاری با پلیس توانستیم فرهنگ بستن کمربند ایمنی را نهادینه کنیم، افزود: باید باز هم در تفکیک زباله از مبدا از چنین راهکارهایی بهره بگیریم؛ در حال حاضر فرهنگ تفکیک زباله از مبدا فقط در ۱۰ درصد از خانه های استان اجرا می شود و برای اینکه از گرفتاری زباله خلاص شویم باید در ترویج و گسترش این فرهنگ بکوشیم.

معاون دادگستری گیلان خاطرنشان کرد: به شدت به دنبال اجرایی شدن طرح های زیست محیطی هستیم؛ در غیر این صورت نخواهیم توانست پاسخگوی نسل آینده باشیم.

وی ادامه داد: اگر چه با روش سنتی نمی توان مشکلات را حل کرد و باید به سمت توسعه حرکت کنیم، اما باید توجه شود که توسعه منجر به تخریب محیط زیست نشود و اگر در جایی قول داده می شود که به جای سدسازی و از بین رفتن بخشی از جنگل درخت کاشته شود، حتما این امر عملی شده و درختان کاشته شود.

آقایی گفت: در اجرای طرح ها و پروژه های عمرانی باید وقت شناس باشیم؛ این در حالی است که قطع درختان و اجرای پروژه های عمرانی در حاشیه جنگل در زمان زاد و ولد پرندگان و جانوران کاری نادرست است.

وی با بیان اینکه به مجریان پروژه ها اعلام کرده ایم حتما پروژه ها علاوه بر پیوست های فرهنگی، اجتماعی و زمین شناسی باید پیوست های زیست محیطی داشته باشند، اضافه کرد: خوشبختانه سازمان های مردم نهاد زیست محیطی استان بسیار مطالبه گر هستند و این مطالبه گری موجب شده که محیط زیست استان پویا باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha