دکتر مهدی بدیعی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اهمیت حفظ میراث جهانی جندی شاپور، اظهار کرد: دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول، اسفندماه امسال میزبان چهارمین کنگره بین المللی جندی شاپور خواهد بود.
وی افزود: این کنگره با حضور اندیشمندان، محققان و مورخان بین المللی و نماینده یونسکو برگزار خواهد شد. دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزیر علوم، معاون اول رئیس جمهور و... مهمانان داخلی کنگره هستند که به صورت حضوری و مجازی در این کنگره شرکت خواهند کرد.
رئیس دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول عنوان کرد: در خصوص کاوش منطقه باستانی جندی شاپور که یکی از مصوبات کمیته فرهنگ و تمدن بود، قرار است با کمک میراث فرهنگی و وزارت علوم و معاونت ریاست جمهوری، اعتباری برای جندی شاپور در نظر گرفته شود تا هم کاوش منطقه آغاز شود و هم اینکه کار پژوهشی انجام شود.
بدیعی در خصوص کاوش جندی شاپور عنوان کرد: یکی از مشکلات، زمین جندی شاپور است که حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ هکتار آن زمین کشاورزی است و برای کاوش نیاز است که به مالکان آن، زمینهای کشاورزی دیگری واگذاری شود.
به گزارش ایسنا، کهنترین دانشگاه و بیمارستان باستان در زمان ساسانیان ۱۸۰۰ سال پیشتر در محل شهر جندیشاپور در شرق دزفول کنونی بنا شد. دانشمندان این دانشگاه در حوزههای گوناگون پزشکی، نجوم، ریاضیات، حکمت، فلسفه و ترجمه متون به صورت کاملاً سازمان یافته فعالیت میکردند. پیشرفت علوم در جندیشاپور به چنان پایهای رسید که به بزرگترین سازمان علمی جهان تبدیل شد و عظمت آن تا حدود هفت قرن پایدار ماند.
انتهای پیام
نظرات