• شنبه / ۲۰ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۰:۵۰
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 1402032012301
  • خبرنگار : 71541

صرفه‌جویی ۱۰۰ میلیون لیتر سوخت با راه‌اندازی یک خط آهن

صرفه‌جویی ۱۰۰ میلیون لیتر سوخت با راه‌اندازی یک خط آهن

وزیر راه و شهرسازی درباره راه‌آهن بستان آباد- خاوران گفت که این پروژه حدود ۱۱۴ کیلومتر طول مسیر تبریز به میانه را کوتاه کرده و حدود چهار ساعت مسافت تبریز به تهران را کم کرده است که این کاهش مسافت، صرفه‌جویی سوختی حدود ۱۰۰ میلیون لیتر در سال یعنی معادل مصرف یک روز بنزین کشور را به همراه دارد.

به گزارش ایسنا، راه‌آهن میانه - بستان‌آباد - تبریز که در ۱۰ قطعه در حال احداث است، با کمتر کردن زمان سفر و طول مسیر، کاهش  آلودگی‌های زیست محیطی را به همراه دارد و در ۱۰ قطعه به‌ منظور اتصال مناطق کمتر توسعه یافته به راه‌آهن سراسری و ایجاد زیربنای لازم با هدف توسعه اقتصادی و اجتماعی و بازرگانی منطقه، کاهش مسیر و اصلاح شبکه ریلی از شمال غرب به مرکز کشور در دستور کار وزارت راه و شهرسازی قرار گرفت.

راه‌آهن میانه - بستان‌آباد - تبریز همچنین در ابعاد مختلف اقتصادی از جمله توسعه اقتصاد گردشگری و ایجاد اشتغال کشور تاثیرگذار است. با احداث این پروژه برای ۱۸۰۰ نفر اشتغال ایجاد شده است و میزان‌ صرفه‌جویی مصرف سالانه سوخت در این پروژه ریلی ۱۰۰ میلیون لیتر بوده که تاثیر آن در کاهش آلاینده‌های هوا ۵۰۰۰ تن در سال برآورد شده است.

راه‌آهن بستان آباد- خاوران مسافت ریلی میان تهران و تبریز را ۱۱۴ کیلومتر و زمان سفر را چهار ساعت کاهش می‌دهد. پیش از این نیز خیرالله خادمی - مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل کشور - گفته بود اولین مسیر ریلی که امسال مورد بهره‌برداری قرار خواهد گرفت، راه‌آهن میانه به بستان‌آباد و بستان‌آباد به تبریز است و بدین‌ترتیب روز پنج‌شنبه بود که بالاخره این پروژه افتتاح شد.

بیشتر بخوانید

۸ ساعته شدن مسیر ریلی تبریز - تهران به کجا رسید؟

حرکت قطار تبریز به تهران از ۲۰ خرداد

کاهش چهار ساعته زمان سفر با صرفه جویی حدود ۱۰۰ میلیون لیتر سوخت

در این راستا مهرداد بذرپاش -وزیر راه و شهرسازی- در یک برنامه تلویزیونی درباره این پروژه توضیح داد: در سفر اول رئیس جمهوری به استان آذربایجان شرقی این قول داده شد که این بخش بستان‌آباد به تبریز که بیش از دو دهه معطل مانده بود، به بهره‌برداری برسد.

وی ادامه داد: این پروژه حدود ۱۱۴ کیلومتر طول مسیر تبریز به میانه را کوتاه کرده و همینطور حدود چهار ساعت مسافت تبریز  به تهران را کم کرده است.  این کاهش مسافت، صرفه‌جویی سوختی حدود ۱۰۰ میلیون لیتر در سال یعنی معادل مصرف یک روز بنزین کشور را به همراه دارد.  عملیات بلیت‌فروشی این مسیر هم انجام شده و عملا هر شب یک قطار به سمت تهران حرکت می‌کند.

وزیر راه و شهرسازی درباره ارزش این پروژه بیان کرد: در این پروژه حدود ۳۰۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری شد البته ارزش روز پروژه بیش از ۶۰۰۰ میلیارد تومان است. تمامی ریل‌ها و تراورس‌های به کار رفته در خط آهن بستان‌آباد - خاوران تولید داخل است.

بذرپاش با بیان اینکه این اولین خط ریلی است که از اساس دوخطه طراحی شده و در نوع خود بی‌نظیر است، افزود: در این پروژه نزدیک به سه کیلومتر تونل و بیش از دو کیلومتر پل‌های بزرگ طراحی و استفاده شده و به عنوان یک خط ریلی سبز معروف است یعنی تقریبا هیچ آسیبی به محیط زیست نزده است.

وی همچنین درباره این مسیر ریلی توضیح داد: در راستای تکمیل زنجیره کریدوری شرق به غرب که از سرخس آغاز و از مرزهای غربی کشور خارج می‌شود، این خط ریلی یک قطعه از کریدور شرق به غرب کشور است که در راستای تکمیل زنجیره‌های کریدوری برای ما قابل اهمیت است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha